En kollega till mig, Fairytale /Älvan startade en blogg på Aftonbladet i början på Maj detta året ”Mitt liv som hora” Hon startade med det här inlägget:

Ahh…så varför blogga? Det är väl mest intressant, inte sant? Det finns många skäl. Började så smått på en känd sida ”i min bransch” i Sverige. Fine..funkade. Men mkt klubben för inbördes beundran. Inga samtal eller genomslagskraft på det övriga samhället. Där finns dock en inneboende nyfikenhet kring debatten och verkligheten av horornas Sverige..eller som många invigda föredrar: det könsneutrala sexarbetarna.

Naturligtvis riskeras man utsättas för fler obehagliga påhopp. Oavsett om de är grundade eller inte, adekvata eller rent befängda. Samtidigt så är det tystnad och mörker kring sexarbetarnas vardag som faktiskt skapar mest problem. Dubbellivet. Frun och skökan. Flickvännen och horan. Dottern och ludret. Den lojale arbetstagaren och slinkan. Studenten och den där ”fittan”. Gränserna suddas ut. Får man säga så om andra människor? Är vi mindre värda? Är orden missbrukade eller misstolkade?

Fairytale har skrivit på i sin blogg, många extremt bra inlägg! Hon har fått många besökare, kommentarer och är en uppskattad bloggare av många. Sedan så kommer kniven i ryggen på henne! Aftonbladet får någon slags moralpanik! De ber henne byta namn… hon byter, de ber henne ta bort sin mailadress o länk till hemsidan… de ryker! Men droppen är väl när de till slut stänger av kommentarers funktionen! = diskriminering!

Här kan man läsa vad bloggansvarige Sigge har som motivation till det hela!

”Det som hänt är att vi bett henne ta bort kontaktmöjligheterna. Beslut av det här slaget behöver inte alltid ha juridisk grund. De kan tas av andra skäl. Till exempel av ideologiska – för att man av princip inte vill agera mellanhand mellan en prostituerad och hennes kunder.”

Längst ner på varje blogg på Aftonbladet står det: ”Denna blogg modereras inte på förhand av Aftonbladet och här gäller inte det utgivaransvar som finns på Aftonbladet.se. Bloggens innehavare är ansvarig för allt innehåll.”

Det är ganska befängt att de tror att Fairytale försöker ragga kunder via sin blogg. Hon skrev själv i ett debattforum att hon förmodligen istället skrämt bort några kunder genom sin blogg! Skulle tro att jag kan göra detsamma LOL!

Varför är det så farligt att del av ett liv som hora? Varför kan ingen numera få lov att kommentera vad hon skriver? Detta är för mig obegripligt! Om inte… Det kanske ligger i Aftonbladets intresse att myterna och fördomarna om oss består!

Aftonbladet lider av dubbelmoral, alldeles nyligen så gjorde de en stor sak med kampanjen för tryckfriheten. Men idag bara ett par veckor senare så stryper de den fria debatten!

Aftonbladet – sluta upp med er diskriminering!

Tillägg den 12 september -06
Fairytale har nu satt upp sin blogg även här på WorldPress. Och det är dit min länk i vänster kolumnen går, för på Aftonbladet kan ni bara läsa och inte kommentera.

Andra bloggar om: , , , , ,