porr_horor_och_feminister.jpgPetra Östergren är aktuell med sin nya bok: Porr, horor och feminister.

I nästa vecka kommer hon delta i två debatter på ABF-huset i Stockholm.

Ni som är intresserade av frågor kring prostitution rekommenderar jag varmt att gå dit och lyssna.

.

Varför är vänstern rädd för horor?
I nya Arena (nr 5/06) kritiserar Petra Östergren den svenska feminismens och vänsterns fientliga inställning till sexarbetare. I många andra länder är det självklart för radikala människor att även sexarbetare har rättigheter och måste få röster i samhällsdebatten. Men i Sverige är horstigmat fortfarande starkt. Varför sviker vänstern en av de mest maktlösa grupperna?

Petra Östergren frilansskribent som i höst kommer med boken ”Porr, horor och feminister”
Ulrika Dahl genusvetare vid Södertörns högskola
Fanny Ambjörnsson Centrum för genusstudier vid Stockholms universitet.
Samtalsledare:
Karolina Ramqvist chefredaktör Arena

Tisdag 31 oktober kl 18.00, ABF-huset,
Sveavägen 41 • Entré 50 kr

.

roseline.jpg

.
Porr, horor och feminster
Feminismens grundidé är att varje kvinna själv ska få definiera sin situation och bestämma över sitt liv. Petra Östergren undrar varför detta inte gäller kvinnor inom porr- och sexbranschen, och varför får man aldrig höra sexsäljarnas egna röster?

Porr, horor och feminister beskrivs det svenska prostitutionsmotståndet sedan 1970-talet, både vilka rörelser som funnits och vad som är deras huvudsakliga argument. Östergren utforskar om argumenten mot pornografi och prostitution stämmer, och frågar sig varför det blir ett sånt himla liv när kvinnor utforskar en sexualitet som inte passar in i de feministiska normerna…

Petra Östergren har en magisterexamen i socialantropologi från Stockholms Universitet, och har även studerat sexologi. Hon har tidigare bland annat givit ut böckerna Slå tillbaka (1998) och Att komma till ro med det allra värsta (1996).

Ikväll samtalar hon med Katarina Lindahl, RFSU.

Torsdag 2 november kl 18.00, ABF-huset,
Sveavägen 41 • Entré 50 kr

Arrangör är bokförlaget Natur och Kultur samt ABF. Boken kommer då också att finnas till försäljning (den släpps i handeln veckan därpå).