I SVT 1 kommer man i programmet Argument ta upp frågor om sexköpslagen tisdag den 7 november. Inför programmet starta man idag en diskussion kring ämnet på SVTs diskussionsforum. Argument inleder diskussionen med följande inlägg:

I början av november kommer boken ”Porr, horor och feminister” ut av författaren Petra Östergren. Där hävdar hon att den svenska sexköpslagen slår hårdast mot dom som politikerna säger sig skydda – de kvinnliga sexsäljarna. Har Östergren rätt? Eller är sexköpslagen en feministisk framgång? Bör lagen exporteras till andra EU-länder eller ska kanske Sverige importera den mer liberala lagstiftning som t.ex. Tyskland har? Argument tar upp frågan den 7 november.

Esmeralda som också bloggar om prostitution var snabb att svara med flera mycket bra inlägg 🙂 och jag har nu under eftermiddagen anslutit mig till diskussionen med flera långa tunga inlägg som bör täcka det mesta i frågeställningarna som tas upp.

Det ska bli intressant att se Argument och jag hoppas innerligt att de inbjuder några svenska oberoende eskorter till debatten i TV.


Du gör skillnad!
Vill du påverka, då är Argument programmet för dig. Vår ambition är att bjuda in alla att vara med. Delta i debatten på forumet, skicka in ett videoinlägg eller SMS:a oss direkt i sändning. Vem vet – det kan bära rätt in i TV-studion.

Källa för bild till höger samt texten i ovanstående stycke: Argument