filmdump.jpgTyvärr har debatten som planerades sända i SVT1 Argument imorgon ställts in. Vi får hoppas något annat debattprogram vågar ta upp frågan till diskussion snart. Men det är tråkigt då jag verkligen hade sett fram emot det hela. Satt dessutom hela helgen och gjorde ett kort videoinslag med text, bilder och musik som jag hoppades att de skulle sända. Du kan se ett par skärmdumpar från filmen i bilden till höger.

Petra Östergren får ta rätt mycket skit från Expressen just nu. Senast häromdagen i Linna Johanssons ledare i Expressen Börjar bli tajm för årets feministbråk.

Debatten är i alla fall igång i media och då är det rätt tid att försöka göra sin röst hörd.

Dagens glada nyhet blir då att Aftonbladets debattredaktion har lovat att ta in en kort debattartikel jag skrev i helgen. Trots det var kort om tid så hitta jag snabbt sju goa kollegor som gärna skrev under artikeln tillsammans med mig:

roseline.jpg
.
Föraktet mot sexarbetare
I frågor om prostitution och människohandel utgår man ofta från den radikalfeministiska synen som grundar sig på nymoralism och fördomar samt ett viktorianskt synsätt på både män och kvinnors sexualitet.

Vi tillhör majoriteten av de svenska sexarbetarna, en grupp frigjorda kvinnor och män som arbetar helt frivilligt med ett jobb som vi tycker om!

  • Vi är inte drogmissbrukare eller offer för övergrepp.
  • Prostitution pga missbruk = ett missbruksproblem.
  • Människohandel handlar om fattigdom och slaveri och inte om frivilligt sexarbete.
  • Våra kunder, helt vanliga män och kvinnor med samma behov som du, köper inte våra kroppar; de köper en sexuell tjänst.

Många anser sig ha bättre kunskaper än vad vi själva har, om både vilka vi, och våra kunder är, samt vad vårt jobb innebär. Vi blir ofta använda i en politisk agenda för jämställdhet samtidigt som man diskriminerar oss. I ett jämställt samhälle har vi bra arbetsvillkor och samma rättigheter och skyldigheter som alla andra i samhället.

Horstigmat är utbrett och få personer i den offentliga debatten vågar ställa sig på vår sida. Petra Östergren, som har kunskap och vilja nog att slåss för alla människors lika värde, är dock ett ljus i mörkret.

Frivilliga oberoende eskorter i Sverige som arbetar under namnen: BBW Gbg, Charlotte, Greta Garbo, Kent, Norah, Sandra, SensuellQKonsult och SommarKatt

roseline.jpg


.
Andra bloggar om: , ,