ab.jpgAftonbladet höll sitt löfte och publicerade vår korta debattartikel idag under rubriken ”Vi är inga offer” 🙂 Petra Östergren fanns med på bild i anslutning till artikeln. Tyvärr kan jag inte hitta den på Aftonbladets webbplats ännu, men du kan läsa den här:

I frågor om prostitution och människohandel utgår man ofta från den radikalfeministiska synen som grundar sig på nymoralism och fördomar samt ett viktorianskt synsätt på både män och kvinnors sexualitet.

Vi tillhör majoriteten av de svenska sexarbetarna, en grupp frigjorda kvinnor och män som arbetar helt frivilligt med ett jobb som vi tycker om!

  • Vi är inte drogmissbrukare eller offer för övergrepp.
  • Prostitution pga missbruk = ett missbruksproblem.
  • Människohandel handlar om fattigdom och slaveri och inte om frivilligt sexarbete.
  • Våra kunder, helt vanliga män och kvinnor med samma behov som du, köper inte våra kroppar; de köper en sexuell tjänst.

Många anser sig ha bättre kunskaper än vad vi själva har, om både vilka vi, och våra kunder är, samt vad vårt jobb innebär. Vi blir ofta använda i en politisk agenda för jämställdhet samtidigt som man diskriminerar oss. I ett jämställt samhälle har vi bra arbetsvillkor och samma rättigheter och skyldigheter som alla andra i samhället.

Horstigmat är utbrett och få personer i den offentliga debatten vågar ställa sig på vår sida. Petra Östergren, som har kunskap och vilja nog att slåss för alla människors lika värde, är dock ett ljus i mörkret.

Frivilliga oberoende eskorter i Sverige som arbetar under namnen:
BBW Gbg, Charlotte, Greta Garbo, Kent, Norah, Sandra, SensuellQKonsult och SommarKattAndra bloggar om: , , ,

Pingat på intressant.se