kina1.jpg

I Futiandistriktet i Kina grep polisen över hundra prostituerade och sexkunder och den 29 november tvingades de paradera på gatan medan polisen läste upp deras namn och hemorter

Blogge Bloggelito berättade på sin blogg redan den 6 december om denna hemska händelsen i Kina.

Idag kan man läsa om det i Sydsvenska Dagbladet:

.

Denna typ av shizhong, offentlig förnedring, förekommer knappt längre i Kina. Att det dessutom skulle ske i en av Kinas rikaste och mest moderna städer var desto mer chockerande.

En flod av kritik har kommit från advokater, medier och vanligt folk. Kinesiska kvinnoförbundet fördömde tilltaget som ”en förolämpning mot alla kinesiska kvinnor”. Men till lokala medier säger Futiandistriktets partisekreterare att paraden var ett effektivt sätt att bekämpa sexhandel. På häktet i Shenzhen meddelar en polis att kvinnorna kommer att skickas till arbetsläger i minst ett halvår.
Källa: Prostitutionen breder ut sig i Kina
.

kina3.jpgPå något sätt och på ett symboliskt sätt så känns hela händelsen inte så främmande för hur det är här i Sverige.

Det är så här jag upplever horstigmat mot mig. Jag är ett steg från att paradera offentligt på gatan men skammen kastad över mig av alla oförstående människor.

Läs Blogge Bloggelitos inlägg – Kommunistisk stigmatisering så får du veta mer om allt och hur det är i Kina.Andra bloggar om: , ,   
Pingat på intressant.se