annie.jpgAtt missionera som hora är i själva jobbet verkligen trevligt och njutningsfullt. Men om man ska ge sig ut på en mission mot fördomarna om vad prostitution är så får man vara beredd på det värsta.

I flera dagar har jag försökt på ett vänligt sätt bemöta en av Norrköpings tidningars läsare i den diskussion som uppstått där i samband med min debattartikel.
En användare vid namn Carina tycker att min trovärdighet i debatten förtas av att detta är min inkomstkälla. Informationen om människohandel här på bloggen, min vilja och mitt syfte att motverka den, kommenterar hon med orden:

I bloggen finns råd till sexköpare (för att undvika offer för människohandel) om hur man hittar kvinnan som njuter av (att sälja) sex.

Hon skriver: ”Om det nu sitter ett antal ungdomar som gått och funderat på att sälja lite sex för att kunna köpa kläder och det lilla extra. Din hemsida och din debatt kan vara den där sista knuffen in i prostitutionens värld.” Och hon har ställt en mängd med frågor som t.ex.:

  • Får man göra reklam för sina tjänster här?

  • Om man inte jobbar aktivt som eskort, så betyder det att man inte själv utför tjänsten. Finns det nån annan som gör det åt dig Isabella? Har du anställda i ditt företag?

  • anniesprinkler4.jpgProstitution och otrohet är väl ganska ofta förenat i sexakten? Sexköparens lust till dig är alltså ett symtom på att han är sexmissbrukare, har en tråkig fru…osv? Du känner inget som helst ansvar? Hur ser etiken/moralen ut i ditt yrke? Hur känner sig en kvinna som får reda på att hennes älskade har vänstrat med en prostituerad? Kränkt? Våldtagen? Får hon efteråt känslan av att hon fått hela bygdens säd i sig när hon älskat med sin man? Kräks hon?

  • Vad jag förstår så kan en del få möjlighet att få utlopp för sina böjelser och drömmar under ”kontrollerade” former hos dig, man får prova på sånt som t ex frugan inte ställer upp på? Rollspel i olika former?
    Och sen då? När man har fått prova på så blir man nöjd? Eller är det så att spärrar, som är sunda, försvinner och leder till att man vill leka på riktigt? Man vill fortsätta tänja på gränser? Kan sexuella övergrepp ha föregåtts av ett besök hos dig?

anniesprinkler2.jpgJag gör så gott jag kan för att förklara och få bort fördomar hos människor men ibland är det verkligen som att prata för döva öron.

Diskussionen med Carina har fått mig att undra… vad är det som gör att så många tror att de vet någonting om prostitution? Att de är så säkra på sin sanning så att de inte vågar ta in min? Är sex så hotfullt?

Hennes senaste inlägg i diskussionen på NT vet jag knappt om jag har lust att svar på, det känns som om svaret kan kvitta när hon formulerar sig så här:

Ett serviceyrke, där man riktar verksamheten mot människors primära behov, har väl ofta etiska värdegrunder att stå på? Om det är ett seriöst sådant. Att köra över lik för att få sin lust tillfredställd och pengar i plånboken…har nog satt käppar i hjulet för t ex funktionshindrade, som skulle behöva ett levande hjälpmedel när det handlar om att få det sexuella behovet tillfredsställt.

dildoannie.jpgIbland brukar jag surfa runt och se vad som skrivs om prostitution på andra bloggar. Jag brukar plita ner en kommentar här och där. Sist nu bl.a. hos en ”Feministisk vänstertjejs blogg”. Hon skrev ett inlägg om Petra Östergrens svar till Åsa Linderborg i Aftonbladet: Petra Östergren är på hugget. Jag kommentera hennes inlägg och hennes svar till mig blir:

Jag får samma känsla när jag läser vad du skriver som när jag läser Petra Östergren, att du försöker övertyga mig om prostitutionens förträfflighet, men det är inget, som du märker, som du kan lyckas med, inte i mitt fall.
Jag tror inte att det handlar om sex i prostitutionens värld, jag tror att det handlar om makt. Där är det mannen som har makten, inte kvinnan….

Det finns så många människor som tror så enormt mycket om prostitution. Och när man berättar hur det verkligen är så får man ett svar tillbaks som ovanstående! Det är som att berätta för färgblinda att tomtens dräkt vanligtvis är röd och få ett svar tillbaks om att det där tror jag inte på, jag är övertygad om den är grön. Det kvittar om jag hävdar att jag har bra syn och kan se, den färgblinde tror inte på mig och kommer med en massa ohållbara argument om att tomtedräkten är grön vad jag än säger.

anniesprinkler3.jpgJag såg en intervju med Katarina Wennstam i söndagens Nyhetsmorgon på TV4. Katarina Wennstam förekommer nu i media eftersom hon skrivit en bok som heter Smuts, som handlar om en sexköpare. Det framkom mycket tydligt i TV att hon inte har någon egentlig kunskap om hur sexköpare är eller om prostitution. Då Tilde frågade efter erfarenheter eller på vilka fakta hon baserar sina karaktärer i boken på, så svarade Katarina rent ut att hon bara pratat med ett par sexköpare och att hon istället verkligen hade försökt sätta sig in hur en sexköpare tänker.

Märkligt egentligen att hennes beskrivning av sexköpare ändå tas som en slags sanning om hur en sexköpare är. Och att hon intervjuas i TV som en person som vet någonting om prostitution, sexköpare och människohandel!

Karaktärerna i boken bygger alltså på hennes egen sexualsyn och hur pass bra hon med den som grund kan föreställa sig hur det är att sälja och köpa sex. Men trots detta så skrivs det artiklar som spinner vidare på hennes beskrivning.

anniesprinkler.jpgDetsamma sker när andra inom media eller i politiken ska skildra prostitution och människohandel. Jag har en stark, stark önskan om att alla dessa människor ska bli mer medvetna om att det ÄR hypoteser de har, om vem jag är, vilka mina kollegor är och vilka mina kunder är och INTE en sanning. Det är svårt att debattera mot andras föreställningar om hur det är att sälja sex och ska dessa föreställningar verkligen få utrymme i media, och vara sanningen om vad prostitution är? Nej, och det är väl därför som jag kommer fortsätta missionera…

På bilderna i detta inlägget kan du se porrskådespelerskan, artisten, författaren och sexmissionären Annie Sprinkler.

.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png