argument1.jpgEn fullkomligt sanslös artikel publicerades idag på fjärde sidan i Expressen: Sexköp är brutalt utnyttjande av svaga.
Det är en artikel som prostitutionsmotståndarna lyckats få en massa kända människor att skriva under. Vad har de då skrivit under? Jo lögn och propaganda i sedvanlig stil signerat Maria Carlshamre och Gudrun Schyman m.fl

Behövdes det 40 underskrifter för att bemöta Petra Östergrens argument? Wow vilket hot mot etablissemanget dessa argument måste ha varit!

Artikeln bemöter inte de argument som framfördes i ”Kan en hora få rätt mot en polis?”. Man viftar t.ex. bort det Rosinha har blivit utsatt för, hela frågeställningen kring kopplerilagen och om en hora kan få rätt mot en polis, som en planerad aktion för att legalisera prostitution. Det Rosinha, jag och många andra gjorde i samband med rättegången var inte en aktion för att legalisera prostitution. Vi passade på att tala om att vi är är emot hur dagens kopplerilag är utformad.

Prostitution blandar de som vanligt ihop med med sexuell människohandel och sätter likhetstecken mellan. Och inte bara människohandel, de måste klämma in en lukrativ sexindustri i sammanhanget.

argument21.jpgAtt svenska män åkte till Fotbolls VM för att titta på fotboll och inte för att köpa sex tolkar de som att ”svenska män tydligt tog avstånd från prostitution därför att sexköp är olagligt i Sverige och därför att många prostituerade är offer för människohandel.”
De lyckas dock med konststycket att säga emot sig själva, människohandeln har enligt artikelnförfattarna växt
explosionsartat samtidigt som sexköpslagen kraftig har försämrat arbetsklimatet för människohandlare.

Och sedan ordet KROPPAR överallt i artikeln, vad ska en sexköpare med en kropp till? Och hur har man skön sex med någon om man ska använda en annan människas kropp sexuellt”?

Var 8:e man (sexköparna) utgör en minoritet (kvinnliga sexköpare nämns inte) och denna grupp har ett särintresse som samhället tar avstånd ifrån! Jaha så behov av sex är ett särintressse som samhället tar avstånd ifrån?

Och låt mig rätta en mening åt dem: Kombination av ekonomiska svårigheter för unga kvinnor i Östeuropa, delar av Asien och Afrika, och en stor efterfrågan på sexuella tjänster av deras kroppar i de europeiska länder där prostitution är legaliserad gör att 90 procent en majoritet av de prostituerade på de lagliga bordellerna i Tyskland, Österrike och Nederländerna är utlandsfödda.

tyskbordell.jpg32 bordeller i Amsterdam med kriminell anknytning enligt artikeln handlar i själva verket om 9 olika ägare varav en ägare äger 60%. Genom att stänga hans bordeller har man tvingat ut massor av sexarbetarna på gatorna till en riskfylld arbetsmiljö.

Och om artikelförfattarna hade läst vad som sägs i den tyska utvärderingen av deras lagstiftning så hade den mötts av orden:
Tvångsprostitution finns inte. Prostitution är en frivillig genomförd tjänsteutövning som förutsätter ett ömsesidigt kontrakt mellan två vuxna affärspartners. Utan detta ömsesidiga samtycke handlar det inte om prostitution, utan istället om påtvingad sexualitet och därmed om sexualiserat våld.
Citat från: Auswirkungen des Prostitutionsgesetze


Andra som bloggar idag om detta är naturligtvis även LouiseP och Blogge Bloggelito

.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , , , , , ,, , , , , , , , , , .
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png

7 svar to “Lögn och propaganda”

 1. Inanna Says:

  Hej. Tänkte bara säga att jag nämnde dig i min blogg.

 2. Louise Says:

  Jag vet! Fröken, jag vet! Vi triumfar med 100 underskrifter!

 3. Isabella Says:

  Inanna tack för ett kul omnämnande på din blogg, det värmde gott och jag fick mig att le stort! 😀

  Louise jag tror inte vi behöver 100 namnunderskrifter … vi har folket med oss … folket är nämligen inte idioter och tycker mycket illa om när politiker idiotförklarar dem genom att tro att de ska svälja lögner och propaganda.

 4. Louise Says:

  Nej, jag skämtade om hur de måste tänkt.

  Hur som helst är det intressant att se hur pollen ser ut på Expressen. Jag är tveksam till att det som Segelström en gång så hårt höll fast sig vid, att 80 % av det svenska folket stödjer sexköpslagen, verkligen är situationen idag.

 5. Isabella Says:

  Jag har samlat flera av kommentarerna bland de hundratals kommentarer som folk skrivit till artikeln. De kommer upp här så småningom. Det är mycket få av de spm kommenterat som håller med de 40s gäng!

  Vilket bevisar att folk kan tänka, folk tycker inte om att politiker försöker lura i dem lögner. Tycker det känns som man har stöd från folket idag. 😀

 6. lisa Says:

  Nu säger jag samma sak igen men, du borde bombardera pressen med det där.

 7. Anders Says:

  Hur kan de påstå att 80% av alla offer för traffickin är kvinnor och flickor som utnyttjas sexuellt, när den officella rapporten säger att det endast är 75%?
  Då är vi ju uppe i 155% allt som allt.
  Var har de fått siffrorna ifrån eller griper de sina argument helt ur luften?
  Och vad menar de med ”svaga demokratier”?
  Menar de att tyskland och nederländerna inte skulle vara demokratiska?

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s