koppleri2.jpgDomen mot Rosinhas fd pojkvän, den koppleri åtalade polisen som igår friades i tingsrätten, är mycket är oroande! Hur ska man tolka utslaget?

Handlar det om att en horas ord inte är lika trovärdigt som en polis eller handlar det om att det är svårt att bevisa att koppleri förekommit? Vad ger domen för signaler till hallickar och profitörer? Är det lika svårt att fälla andra för koppleri?

Jag skulle vilja att en jurist som gått igenom de senaste årens koppleriåtal och domar förklara för mig hur dagens rättsväsende tolkar kopplerilagen.

Vi som säljer sex kanske inte behöver vara rädda för att bli vräkta från den lokal där vi tar emot kunder. Vi kanske ska våga samarbeta mer. Kan vi anlita hjälp från andra utan att de ska riskera att åtalas för koppleri? Vad är koppleri i enligt lagen och vad är inte koppleri?

Den här frågan är faktiskt oerhört viktig för oss som säljer sexuella tjänster. Kopplerilagen styr mycket av hur pass säkert vi kan sälja sexuella tjänster i förhållande till de risker vi med automatik är utsatta för.

kedjor.jpgLagen styr hur pass mycket andra kan utnyttja och profitera sig på oss som säljer sexuella tjänster. Det är viktigt för oss att veta hur pass mycket koppleri ska behöva bevisas inför rättsväsendet för att den som är åtalad för det ska fällas. Om någon av oss hamnar i händerna på en hallick förlorar vi med automatik om ord mot ord uppstår? Har vi som säljer sex något rättsskydd mot övergrepp som sker mot oss?

Här har tingsrätten valt att delvis tro på en polismans ord, en man som verkligen har både kunskap och insikter om prostitution. De har valt att tro att han inte kunde förstå att Rosinha sålde sexuella tjänster i hans lägenhet och under alla de år som de var tillsammans.

Och om en polis som jobbar med prostitution kan få om än bara så lite trovärdighet i ett sådant fullkomligt totalt osannolikt påstående så måste ju en vanlig människa utan hans kunskaper vara 100 gånger mer trovärdigare inför rättsväsendet. För mig signalerar denna dom ett fritt fram för alla de hallickar och profitörer som så gladeligen vill ta del av de inkomster som vi tjänar på att sälja sex.

Är kopplerilagen en lag som ska skydda oss eller en lag som ska försvåra vårt arbete?

kongress.jpg


Jag har tidigare skrivit om denna rättegång:

Kopplerilagen kan du läsa om på mina sidor om människohandel eller i slutet det första inlägget om Rosinha.

.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , , , ,
.
Bloggtoppen.se .
..badge_intressant.png