horvisdom5.jpg

VIP Lounge är ett nätverk av och för sexarbetare, kunder och deras allierade som består av många trevliga människor. Jag har inte varit med så länge och har tyvärr ännu inte kunnat ta mig till Köpenhamn för att träffa Maj och de andra.

Det är mycket givande att vara med, ta del av mina danska kollegors situation, se hur prostitution diskuteras i Danmark och det är skönt att känna stöd från så många fina människor på andra sidan sundet.

Här i Sverige är vi en liten grupp som har startat ett liknande nätverk och om du är intresserad av att gå med är du välkommen att höra av dig till mig via mail.

.

I Ekstra Bladet kan man idag läsa om Danska VIP Lounge i artikeln Sexarbejdere vil bekæmpe fordomme:

Debatten om prostitution er helt forfejlet og fuld af fejl og fordomme. Det mener folkene bag VIP-Lounge, et netværk af kunder og sexarbejdere og deres allierede.

maj.jpg


Maj frygter, at den såkaldte ‘Svenske model’ vil blive indført herhjemme, idet kræfter på begge politiske fløje arbejder på lovindgreb, der skal at forbyde køb af sex herhjmme.

– Vi vil afstigmatisere de tusinder af mennesker, som frivilligt arbejder med prostitution. Viden og fakta skal indsamles fra folk, som har erfaring. Vi vil være det direkte talerør for det store, tavse flertal af sexarbejdere. Vi ønsker, at myndigheder får adgang til ufiltreret fakta og viden, siger den tidligere escortpige Maj, der er talsmand for VIP-Lounge…

– Problemet er dels en stigende moralisering og fratagelsen af individets ret til selv at vælge. Konsekvenserne af et forbud vil være stigmatisering, bedre forhold for kriminelle, mere vold, flere voldtægter, etc. Altså generelt mindre synlighed og større vanskelighed for dem, som har brug for hjælp.

– Undersøgelser har jo vist, at den svenske model slet ikke virker og blot har skabt værre og farligere arbejdsforhold for ikke at glemme udnyttelse af sexarbejdere.

kvinna.jpgVill också tipsa om ett par andra artiklar som har skrivits om mina goa danska kollegor i år:

Fra kittel og træsko til HØJE HÆLE ”Udsagnet er Kirstens, og det går igen og igen gennem interviewet. Hun fastholder, at hun lever et arbejdsliv, som ingen har tvunget hende ud i, og som hun selv har valgt at fortsætte.
– Og skrønen om den ”lykkelige luder”?
– Ja, ha ha. De to L’er. Det lyder jo godt, ikk’? Det samme gør ”den lykkelige lærer”.

Men lad den ligge. Mine børn gør mig lykkelig. Jeg bliver lykkelig i korte stunder. Til tider også når jeg er på job, fastholder hun.
Jobbet som prostitueret indbefatter, at man tilbyder sine kunder andet end missionærstillingen. Det passer selvudnævnte ”seksuelt fordomsfrie” Kirsten udmærket.”

kvinna2.jpgSexarbejdere: Vi er ikke ofre ”- Vi piger bliver opfodret til at blive lovlige og betale skat. Men når vi så ønsker at blive medlem af en fagforening eller A-kasse, kan det ikke lade sig gøre. Som for alvor er at diskriminere en lang række arbejdende kvinder, der ønsker bedre forhold for sig selv og branchen, siger Lilje, der hverken overfor familie eller venner har lagt skjul på, hvad hun tjener sine penge på. Ligesom hendes kæreste bakker hendes sexarbejde op.
– Ved at stå frem håber jeg på at være med til at åbne danskernes øjne for, at arbejdet som købepige ikke er så slemt endda.
Vi faktisk er en ret stor gruppe af piger, der er gået ind i branchen af egen fri vilje. Vi ikke ønsker at bytte vore jobs for noget andet. For det er på tide, mener hun, at vi får et lidt mere nuanceret og moderne syn på arbejdet som prostitueret.”

.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , , , , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png