1.jpg… dessutom handlar dagens inlägg om fejkade annonser, ohederlighet, kopplerimål och smutsiga, snuskiga fantasier.

Vi börjar med Beatrice Ask. Vårt lands justitieminister sa igår i debatten mot Petra Östergren i Uppsala att 98 % av alla prostituerade mår dåligt! Jaha, då vet vi det och om detta är sant så måste hon väl på de snaraste ändra politiken om prostitution. För det är helt rätt att vi mår dåligt av den politik, lagstiftning och prostitutionspolicy som finns idag.

Den förstärker horstigmat, den offentliga skammen och förtrycket mot sexsäljare och ökar våra risker i vårt arbete. Detta är faktum som man sett i forskning både i Sverige och även Internationellt. Dessutom fråntar detta oss de mänskliga rättigheter som vårt land har skrivit under att varje medborgare i landet ska ha.

2.jpgEller det var kanske att vi mår dåligt av att sälja sex hon menade… Men sex är väl inte skadligt, jag har t.o.m. läst att det ska vara riktigt bra för hälsan!

Jag skulle faktiskt gärna vilja träffa en grupp politiker, i det tysta utan någon uppmärksamhet. Tänk om man kunde göra det… tänk om man kunde träffas, jag kunde ta med mig både min yngsta och min äldsta kollega så skulle de kunna få en bra inblick i hur det verkligen är att sälja sex i Sverige idag. Och tänk om jag kunde bjuda med mig några av mina goa kunder.

Tänk om alla sexsäljare i hela Sverige på en och samma minut skulle öppet deklarera att de sålde sexuella tjänster. Jag VET att omgivningen kring dessa personer skulle tappa hakan fullkomligt. Du med, jag lovar!

linje.jpg

5.jpgJag börjar bli allvarligt trött på ohederligheten och alla lögner som motståndare till prostitution använder. Just nu känns det som att jag möter det varenda dag. Ta bara alla talen och artiklarna om människohandel och prostitution i förra veckan den 8 mars.

En kvinnogrupp i Danmark satte den dagen till ära in en fejkad annons i Extrabladet för att undersöka marknaden för kvinnor utsatta för människohandel. I annonsen står det ”Ny kælen slavetøs. Uspoleret og eksotisk.” Man skriver i den Danska tidningen Politiken att uspoleret = ung, eksotisk = udenlandsk och slavetøs = muligvis handlet. Men exotisk kan lika gärna signalera att kvinnan är intressant och attraktiv. Slavetøs är den benämning som man använder inom fetishen bondage –
sadomashotism (BDSM).

Dessutom är det så att i alla BDSM lekar så finns det alltid givna regler, kodord för att signalera gränser osv. och det ställs högre krav på den som dominanta personen än vad som ställs på den undergivne. BDSM har ingenting med människohandel att göra. Kvinnogruppen Demos som satte in annonsen har helt uppenbart totalt missuppfattat kodord i sexköpsannonser.

4.jpgI artikeln Stor interesse for sex med handlede kvinder berättar man att 139 män ringde till kvinnan. SF’s folketingskandidat Trine Pertou Mach, en av initiativtagarna till annonsen, är överraskad över att den fiktiva sexsäljerskan fick så många intresserade att ringa. Hon säger: – I en tid, hvor kvindehandel diskuteres så meget, og når der ikke er uklarheder i annoncen om, at det er en ung, handlet kvinde, vi taler om, kommer det bag på mig. – Det er vigtigt at nå regeringen og vise den, at dette er et alvorligt problem. Vi bliver nødt til at diskutere, hvordan man bekæmper årsagerne til kvindehandlel og ikke kun hvordan man når dem, der allerede er blevet handlet.

En anden oplagt løsning er et forbud mod at købe sex, mener SF’eren Trine Pertou Mach. – Almindelig markedsøkonomisk tankegang siger, at hvis du nedsætter efterspørgslen, falder udbuddet. Og i Sverige har det vist sig at virke ret godt, siger hun.”

Läs gärna min Danska kollega Luders blogginlägg om detta: Mænd svines til endnu engang

linje.jpg

9.jpgJag kan dessutom idag konstatera att kopplerilagen inte finns till för att skydda oss mot profitörer och människor som vill utnyttja oss. När en hora vittnar om att hon blivit utnyttjad och pressad av en man så tror inte rätten på hennes version och hallickpolisen blir frikänd i tingsrätten. Om tre kvinnor som säljer sexuella tjänster samarbetar och ingen vittnar om att någon blivit pressad eller utnyttjad som döms kvinnorna ändå till fängelse och villkorliga domar.

Och i en annan kopplerihärva i Göteborg kommer kammaråklagare Thomas Ahlstrand skaka om folk ordentligt i vissa kretsar: ”Uppemot 20 personer, som betalt pengar för samlag eller andra sexuella tjänster, riskerar att hamna i offentlighetens ljus för brott mot sexköpslagen. Vilket faktisk inträffar förhållandevis sällan. I tidigare liknande mål har merparten av dessa män erkänt, sluppit undan rättegång och i stället erbjudits möjligheten till ett så kallat strafföreläggande. – Min allmänna inställning är att alla som begår brottsliga handlingar också skall åtalas, betonar Ahlstrand.”

8.jpgOch jag tänker på alla strafföreläggande som finns och undrar om denna åklagare verkligen inte utnyttjar detta vid andra brott. En kvinnomisshandel som erkänns blir ett strafföreläggande idag. Fast det brottet kanske inte är lika skamligt som att en man köper en sexuell tjänst?
Ok jag kan förstå avskyn för sexköpare som handlat sexuella tjänster av ett offer för trafficking. Men när polisen så tydligt talar om att dessa tjejer marknadsförs som frivilliga gästarbetare och att de ljuger inför kunderna, hur ska sexköparen veta???

Dra gärna fram skampålen för sexköpare som handlar sex av offer för människohandel men först efter att de har fått riktig information om hur sexuell människohandel går till och hur de kan undvika den. Det är vanliga män som köper sexuella tjänster, tro inte att de är samma våldtäktsmän som ni sett i filmerna Lilja4ever och Human Trafficking. Det är inte alls på det sättet sexuell människohandel normalt går till. Det finns ingen marknad för våldtäkter, däremot för mjuka sköna sexuella tjänster.

linje.jpg

7.jpgMer fokus på sexköparna ropar många feminister och när Katarina Wennstam tidigare i år har intervjuats om sin nya bok Smuts så har hon i flera artiklar påpekat det smutsiga med sexköpare och hur rättsväsendet hanterar dessa ärenden. Kanske en och annan åklagare har tagit intryck av Smutsen.

Jag gör det inte för boken handlar om hur Wennstam själv verkligen har försökt sätta sig in i hur sexköparen tänker där i trappan utanför dörren till en Lettisk kvinna. I verkligheten har denna kvinna träffat två sexköpare! Snacka om smutsiga och snuskiga fantasier som får utlopp! Detta nämns även i en recension om boken som skrevs i DN av Ulrika Kärnborg:

Traffickingoffer, bordeller och cyniska västerländska män­ dyker upp i nästan varenda deckare nu för tiden, svenska som utländska. Men språket är här den riktiga stötestenen, för även om det finns en poäng att beskriva ytliga människor på postorderprosa, så kan det omöjliggöra varje möjlighet till identifikation. Och det rutinartade frossandet i de prostituerades vardag är ett slags övergrepp i sig, jag menar: omsorgen om varenda förnedrande detalj är ett slags pornografi det också.

linje.jpg

11.jpg.
Behöver jag säga mer…
Jo kanske att solen lyser ute idag, men inte på mig… fattig, orolig över min ekonomi, hungrig, trött och ganska nere, förbannad och allt så har jag stängt av telefonen och dragit täcket över huvudet.

Det är förbannat synd att inte Annika Qarlsson eller några av våra kvinnopolitiker i EU har lyckats tipsa den penningstarka sexindustrin om mitt opinionsarbete.

Jag behöver sponsorer NU!

.
.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png