red_light_district.jpgÖppet hus i Amsterdams glädjekvarter – Staty för att hedra sexarbetare
Om du planerar att möta våren i Holland så kan jag berätta att på lördagen den 31 mars så är det öppet hus i Amsterdams Red Light district mellan kl.12.00-18.00. Man vill ge allmänheten en bättre bild av mångfalden genom att öppna upp dörrarna för alla i Amsterdams bordellkvarter. Människor som jobbar med sex, i kyrkor, artister, hotellpersonal och andra som har affärsverksamheter i kvarteren kommer finnas tillgängliga för att prata med alla besökare. Många människor är intresserade av vad som sker i ”sexindustrin” och precis som förra året så räknar man med långa köer till sexlive showerna på Casa Rosso och Banana Bar.

Kl. 17.00 på Oudekerksplein vid den gamla kyrkan kommer en bronsstaty att avtäckas. Statyn (unik i sitt slag) är skapad av skulptören och artisten Els Rijerse på initiativ av Mariska Majoorden, en fd prostituerad som 1994 grundade informationscentrumet Prostitution Information Centre (PIC) för att ge råd och utbilda allmänheten om sexarbete i den holländska huvudstaden. Statyn syfte är att ära alla sexarbetare i hela världen och ge ett uppmamana alla att visa respekt för sexarbetare.

staty.jpgStayn vill också påminna alla sexarbetare om att de ska vara stolta över sig själva, att de ska känna sig starka och självständiga och fortsätta kämpa för sina mänskliga rättigheter. Alla sexarbetare i hela världen är välkomna till detta evenemang. Källa: Open Day & Statue in honour of Sex Workers

.

Intressant föredrag imorgon i Göteborg
Författaren Petra Östergren föreläser utifrån perspektivet att det finns kvinnor i porren och prostitutionen som faktiskt har det ganska bra och trivs med vad de gör. Men även om vilka reaktioner detta påstående väcker och varför.

Torsdag 15/3, ca 20.00
Nya Studion, Göteborgs Stadsteater
(efter föreställningen ”Produkten”)
FRI ENTRÉ

petra.jpg

.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , , , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png