12.jpg… och tycka så illa om en annan okänd människa så att man bara måste skriva en massa lögner och förtal om den personen? Varför detta hat? Det är frågan ställer jag mig själv efter att idag dels tagit del av en hel massa skit och dynga i en artikel idag i Göteborgs Posten och dels sett vad artikelförfattaren skrivit på sin egen blogg.

Johanna Parikka Altenstedts artikel Sexindustrins cynism ger höga vinster på offrens bekostnad börjar med rena lögner om Petra Östergren och är bara ytterligare ett exempel på hur ohederligt många argumenterar och debatterar om prostitution. Frågan är varför? Är det någon som vet…

Vem är denna kvinna och varför skriver hon en sådan debattartikel? På hennes blogg kan jag läsa att hon under 2006 jobbat som assistent till Maria Carlshamre, en kvinna som tidigare var folkpartist men som numera tillhör Feministisk Initiativ. Maria Carlshamre sitter även i EU-parlamentet och arbetar för att sprida sexköpslagen inom EU. Inspirationen till alla lögnerna i sin artikel kommer från seminarierna som Johanna Parikka Altenstedt tydligen varit med att organisera för Maria Carlshamre.

21.jpgTänk om hon istället läst Petra Östergrens bok Porr, horor och feminister eller verkligen satt sig in i frågorna INNAN hon sätter sig och skriver en debattartikel om ämnet! En blind tro på att allt som politikern Maria Carlshamre säger är sant är tyvärr inte lika allmänbildande. Och ja … jag kommer skriva och bemöta hennes påståenden i artikeln i GP, men ni får ge mig att par dagar, hon hänvisar till en mängd källor, uttalanden, rapporter, forskning osv som det kan ta lite tid att kolla upp, om man nu verkligen ska bemöda sig med att leta upp källorna, det kanske bara är fantasier, vem vet… Om hon varit hederlig så hade hon angett sina källor mer exakt, eller hur!

På hennes blogg hitta jag vid en snabb titt lite andra lögner som hon tydligen försöker sprida. I t.ex. inlägget Linna Johansson lysande på EXPRESSEN – men var är stödet skriver hon så här:

Petra Östergren, och hennes medsyskon – som finns i alla länder – är mer eller mindre sponsrade megafoner som har som uppgift att a) skapa dessa myter b) få diskussionen på kultursidor (Petra har lyckats helt suverent – ingen annan kan bara kliva in i mediernas finrum så oemotsagt i Sverige!) c) skapa en diskurs om sexualitet och få alla kritiker se ut som trångsynta moralister och till och med motståndare av horornas mänskliga rättigheter! Det är just det som Linna så bra reagerar emot i sin kolumn.

31.jpgVem sponsrar oss? Ja jag får väl skriva oss för jag tillhör säkert gruppen av medsyskon som Johanna Parikka Altenstedt nämner. Får väl säga till henne som jag sagt till andra, tipsa gärna ev. sponsorer att jag gärna tar emot sponsorbidrag. Och angående våra mänskliga rättigheter… om Johanna Parikka Altenstedt är för att vi ska ha sådana, så argumentera gärna för det då… Jag har inte sett att Linna Johansson gjort det på sistone och man kan väl knappast påstå att motståndare till prostitution brukar argumentera för detta heller, snarare tvärtom!

Skulle vara mycket intressant att se ett debattinlägg om sexsäljares mänskliga rättigheter, skrivet av den oberoende liberalen Johanna Parikka Altenstedt. För det är så att man skrattar högt när man i hennes presentation av sig själv Sourze ser henne skriva ”När någon försvarar en ideologi eller en princip före människan blir jag förbannad och engagerad.” Eller detta om sina intressen ”Mediernas sätt att sålla bort vissa grupper från sin ”verklighet” eller bara beskriva dem som problem…” eller att hon brinner för ”Visa upp och låta de osynliga komma till tals i medier

Snacka om hyckleri! Men hennes liberala värderingar kanske gäller för alla utom just oss som säljer sex…

41.jpgPetra har skrivit en mycket gedigen bok och att den diskuteras i medias kultursidor är väl inte så märkvärdigt. Oemotsagd är den dock inte och som jag tidigare skrivit så kan man i debatten tydligt se tre grupper:

Förnekarna
Personer som inte ens verkar har läst boken. Recensionerna framställer ofta boken på ett felaktigt sätt och innehåller tydliga sakfel och lögner om bokens innehåll. Exempel:
Pornografin och myterna Zoran Alagic
Jag tror inte på Petra Östergrens frivilliga horor Åsa Mattson
Med tungan förvandlad till verktyg
Kajsa Ekis Ekman

Bevekarna
De brukar hålla med PÖ i bokens första hälft, den som handlar om porr. Men när det sedan kommer till sexsäljarnas berättelse så klarar de inte mer sanning. Förtvivlat börjar de leta efter offerbilden, den utslagna horan som mår skit och när de inte hittar henne i boken så kritiserar de PÖ för detta. Exempel:
Kåt, glad och tacksam Åsa Linderborg
Moral eller makt Carina Eliasson
Tiden har kommit ikapp Petra Östergren Caroline Matsson

51.jpgBejakarna
Tar till sig bokens budskap och har oftast skakats om ordentligt av att ha läst boken. De känner att deras egna fördomar har blivit ifrågasatta och ofta har det skett en åsiktsförändring hos dem. De upprörs över hur sexsäljares röster har tystas genom åren osv. Exempel:
Porr och prostitution kan aldrig bli neutralt
Anna Rotkirch
Inte bara offer Ingrid P Bosseldal
Ann Heberlein läser Porr, horor och feminister
Ann Heberlein

På Johanna Parikka Altenstedt blogg kan man sen läsa vidare i samma inlägg:

Petra bangade dock när hon skulle ställa upp på en debatt i SVT:s Reagera i höstas och hörde att Maria Carlshamre – som är mycket insatt i problematiken och följer det från Bryssel – skulle möta henne.

61.jpgJaha… För det första så var det SVTs program Argument som det var aktuellt att man skulle ha en debatt i. Inbjudna var Louise Persson, Petra Östergren, Andreas Gustafsson från ETC som var medansvarig till en broschyr om prostitution inför FotbollsVM och Maria Carlshamre. Att tro att debatten avblåstes pga av att Petra fega ut är absurt. Jag hade själv deltagit i debatten om de på Argument hade gått med på att skydda min identitet, men de ville de inte, så jag fega ur pga horstigmat och allt jag hade riskerat om jag uppträtt med namn och allt. Sanningen är att ingen av de inbjudna fega ur debatten men att någon chef på Argument själv backa när de insåg hur komplext ämnet är. Det bidde ju en rätt stor och het debatt på deras diskussionsforum före det planerade programmet.

Förtalet om Petra Östergren vill liksom inte ta slut… vilket hat denna människan måste känna gentemot helt okända människor, hon skriver i sitt blogginlägg så här:

Sedermera var Petra och Rosinha i Taiwan i december (vem betalar deras resor…och alla hemsidor…osv…?) på ett seminarium och där var Maria också. Petra började protestera enligt vad jag hört mitt i Marias tal att ”she is lying”. Petra och Rosinha reser runt som sexmarknadens handelsresande på olika seminarier och sprider myter om att den svenska sexköpslagen inte fungerar och bör avskaffas. De väljer sina dunster för att slippa ha en äkta debatt – de är bara ute efter att sätta agendan.

71.jpgJa om man blir inbjuden till en konferens som talare så betalar ibland arrangören resan, det gjordes nog både för Petra och Maria. Jag vet inte om Rosinha var inbjuden och fick sin resa betald, men jag vet att hon liksom många andra sexarbetare ofta får bekosta resor till sexarbetar konferenser ur egen ficka. Jag blev bjuden till en sexarbetarkonferens i Paris, de hade dock inga pengar att bjuda mig på resan men erbjöd mig att kunna bo hemma hos någon av de sexarbetare som var med att arrangera deras konferens. Nu hade jag inte råd att åka så det bidde inget för min del.

Och med tanke på hur Petra är som person och hur hett temperament Rosinha har så tror jag att det var Rosinha som avbröt Maria mitt i talet om nu någon gjorde det överhuvudtaget. För jag är rätt övertygad om att talet innehöll lögner… och var det så… kan jag tänka mig att Rosinha blev uppriktigt förbannad och hade svårt att vara tyst i det läget!

81.jpgVilka alla hemsidor menar hon…??? Har Rosinha en egen hemsida där hon skriver politiskt så tipsa mig om den för då kommer det en länk dit direkt härifrån och har man en egen hemsida som Petra har, så betalar man väl själv för den. Vem betalar Johanna Parikka Altenstedt? Blir hon kanske sponsrad av Feministiskt Initiativ eller Folkpartiet? Eller kanske av Carlshamre själv? Eller finns det en penningstark lobby mot prostitution som betalar henne??? Ska vi hålla på med sådana argument mot varandra? Kliv ur sandlådan Johanna och bli vuxen!

I slutet av sitt blogginlägg skriver Johanna Parikka Altenstedt:

Och slutligen: det finns ett öppet brev till försvar av sexköpslagen som skrivits under av alla politiska grupper, många eu-parlamentariker, vetenskapsmän och kvinnor, feminister, och t o m en bryggerichef av rang – men alla stora tidningar vägrar att publicera den. Man kan undra om det är p g a innehållet eller om de inte tror att stödet från vänster till höger för sexköpslagen är så stort.

Kan någon från SVD, DN, Expressen eller Aftonbladets debattsida berätta varför ett legitimt yttrande i en debatt där Östergren fått hålla låda obegränsat stoppas i en demokrati – trots att det finns 30 underskrifter av tunga samhällsnamn? Hur var det nu med journalistik och demokrati och offentlig diskussion osv. ?? Tror inte ni att inlägget är autentiskt eller vad är problemet? Skall jag publicera den här eller??

91.jpgDet öppna brevet som syftas på blev till slut publicerat i Expressen och det innehöll lögn och propaganda om prostitution i sedvanlig stil signerat av 40 olika människor – politiker från samtliga partiers kvinnoorganisationer, poliser, akademiker, kändisar m.fl. Expressen publicerade mitt svar till debattartikeln och det var kul att en sexsäljares fick höras i debatten. Och den 24/2 kom Petra Östergrens knockout på fjärde sidan i Expressen – Mer tro än vetande i sexköpsdebatten.

Ja vad ska man mer säga…
Kanske att hela inlägget på Johannas blogg innehåller mycket mer skit än det jag tog upp här… och att det INTE är så många kommenterar på Johanna Parikka Altenstedts blogg, kanske för få läsare, undrar varför 😉 …

… men jag hitta en kommentar till det inlägg jag här har tagit upp och den kommentaren lyder så här:
Vilken sjuhelvetes lång drapa, vad är poängen? Att själv glänsa? Den här bloggen är bara piss!” Och jag håller med …

.
roseline.jpg

.
Tillägg:
Läs Blogge Bloggelitos inlägg om artikeln i GP – Prostitution inget vanligt jobb – Han mejar ner flera av argumenten i artikeln med fakta och sin vanliga så bitska men mycket underhållande retorik: ”Förutom att medvetet misstolka Östergren far Altenstedt ut i haranger av osammanhängande ”argument” uppblandade med personliga fantasier.
.


.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , .
.

Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png