varning2.jpgVarningstexter är mycket roliga, eller vad säger ni om att man skriver t.ex. ”Skall inte användas för personlig hygien” på en toalettborste! Här kommer fler lysande exempel:

 • Strykjärn: Varning! Stryk aldrig kläder direkt mot kroppen.
 • Tändstickor: Varning!
  Innehållet kan ta eld.
 • Motorsåg: Varning!
  Försök inte stoppa sågkedjan med handen.
 • Backspegel för cykelhjälm: Varning!
  Kom ihåg att föremål i spegeln befinner sig bakom dig.
 • Stålmansdräkt för barn: Varning!
  Detta plagg gör inte att du kan flyga.
 • Pepparspray för självförsvar: Varning!
  Kan irritera ögonen.
 • Torktumlare: Varning! Om du inte förstår eller inte kan läsa instruktionerna eller varningstexterna, använd inte produkten.

varning1.jpg.
Ett litet amerikansk klädesföretag passade på att märka sina kläder så här…

Längst ner så står det på franska:

”We are sorry that our president is an idiot. We did not vote for him”

Tänk om vi kunde märka den svenska sexköpslagen på ett liknande sätt.
.

.

.
Nu till dagens tävling…
Din utmaning består i att hitta den ultimata Varningstexten till Sexsäljarannonser. Ta en titt på min Danska kollega Liljes bilder och fundera över vad vi behöver varna för…
.

lilje.jpg

.
.
Det vinnande bidraget kommer skickas direkt till Socialistisk Folkepartiets ligestillingsordfører i Danmark, Pernille Vigsø Bagge. Idag under eftermiddagen lägger hon nämligen fram sitt förslag om Varningstexter till Sexsäljarannonser i det Danska Folketinget. Hon vill att sexsäljar annonserna ska märkas med varningstexter som cigaretter!

offret.jpgMedier, der formidler sexannoncer, skal forpligtes til samtidig at advare forbrugerne om forbrugets skadevirkninger, jf. den nuværende praksis vedrørende salg af cigaretpakker. Der kunne f.eks. stå: »Køb af sex er udnyttelse. Den, der sælger sex, er oftest offer for organiseret kriminalitet, stofmisbrug eller dårlige sociale vilkår. Køb af sex bidrager til organiseret kriminalitet«. Forslagsstillerne finder det vigtigt, at forbrugerne tvinges til at reflektere over deres handlingers eventuelle skadevirkninger.

Pernille Vigsø Bagge skrev också igår en liten kort artikel i Jyllandsposten – Prostitution skal ikke gøres normalt. Läs gärna de utmärkta svaren som Maj och Luder ger henne. Luder bloggar naturligtvis också om varningstexter idag liksom Maj.
.

roseline.jpg

.
Läs också om detta i Ekstra Bladet,
i deras Extra Fakta ruta står det:

varning5.jpgPolities tal
I følge politiets handlingsplan for bekæmpelse af prostitutionens bagmænd fra oktober sidste år er der cirka 2500 udenlandske prostituerede i Danmark ud af et samlet tal på cirka 6000 sexarbejdere.

Men:
‘Det er vurderingen, at hovedparten får hjælp i varierende omfang af de udenlandske prostituerede får hjælp til rejsen til Danmark, og at langt størstedelen af de udenlandske prostituerede er klar over, at de skal arbejde som prostituerede’,
står der i Rigspolitiets strategi-papir.

Kriminalkommissær Michael Kjeldgaard fra Rigspolitiets Nationale Efterforskningsscenter oplyser til ekstrabladet.dk, at de handlede kvinder udgør en meget lille del af de udenlandske prostituerede – idet politliets definition af en handlet kvinder, er en kvinde, der er et bragt fra a til b mod sin vilje, og som er tvunget til at prostituere sig.

Det fleste andre er rejst hertil med den hensigt at tjene penge på prostitution. Endvidere oplyser han, at der i mange af kvindernes oprindelseslande er deciderede ventelister for kvinder, der vil til Europa for at være sexarbejdere.

Forsker: Forslag bygger på fordomme
varning3.jpg Kønsforsker på Københavns Universitet, Christian Groes-Green, mener, at Pernille Vigsøe Bagges forslag bygger på fordomme snarere end fakta:

– For det første er det ikke videnskabeligt bevist, at prostitution soom sådan er skadeligt. En sådan undersøgelse bør tage udgangspunkt i, at prostitution er et komplekt område, hvor nogle grupper har større sociale problemer end andre og dermed mindre valgfrihed. Desuden bør man undersøge, hvorvidt der er selve betalingen for sex, der er problemet eller måske snarere kvindernes sociale forhold, stigmatiseringen, de dårlige arbejdsforhold etc, siger Christan Groes-Green til ekstrabladet.dk

– For det andet opfattes betaling for seksuelle eller andre kropslige ydelser ikke som et overgreb efter dansk lov. Langt de fleste prostituerede opfatter prostitution som et arbejde. Definitionen af prostitution som et overgreb er en hån imod de kvinder, der er udsat for virkelige overgreb såsom vold og voldtægt ol.

varning4.jpgDet viser, Pernille Vigsøe Bagge ikke har været i dialog med de mange forskellige prostituerede og forstået, at løsningen på de problemer, der er i branchen, ikke er en kriminalisering, men at give kvinderne flere rettigheder og bedre sociale forhold.

– For det tredje hendes ‘fakta’ om, at op til havldelen af de prostituerede i Danmark er ofre for trafficking, helt forkerte. Rigspolitiet opererer med et tal på cikra fem procent af de udenlandske sexarbejdere, hvilket svarer til, at mindre end 3 procent af de prostituerede i Danmark er handlede kvinder. Der er langt fra 3 procent til 50 procent.

.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , , , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png