axe1.jpgDet råder verkligen ingen sexuell jämställdhet mellan könen i Sverige. Jag reagerar skarpt när Schyman varje år ondgör sig över HMs underklädesreklam samtidigt som män lika mycket framställs som sexobjekt om man skulle titta på reklamen med Schymans ögon. Jag själv ser inte människor som objekt med automatik om de är sexiga i reklam. Kanske jag är för trygg i min egen sexualitet eller gillar sex för mycket för det? Tvärtom så gillar jag sexiga karlar i kalsonger!

Dagens Nyheter har idag en artikel om detta – Tillåtet diskriminera män i reklam. Och i den tar man upp ett exempel på hur olika inkommande anmälningar bedöms av Näringslivets etiska råd mot könsdiskriminerande reklam (ERK)

”Fotot på kalsongförpackningen föreställer en muskulös man i tajt skurna kalsonger. På bröstet har han ett kyssmärke. Tryckt mot honom står två kvinnor, också de i underkläder. Texten på förpackningen lyder: ”We’ve made these boxers as well as we can, but they’re only cotton. They may get pulled out of shape, or even torn…you lucky boy!”

axe2.jpgTre kvinnor anmälde denna reklam och då INTE för att mannen framställdes som ett sexobjekt utan för att kvinnorna enbart framställdes som sexobjekt. ERK gav anmälarna rätt och fällde marknadsföringen:

– Kvinnorna är med endast som objekt för den manliga sexualiteten. Mannen är också till viss del objektifierad, men det passerar inte gränsen för det kränkande. Det hänger ihop med närheten till produkten, säger Jan Fager, sekreterare i ERK.

– Män har aldrig diskriminerats på grund av sitt kön. De har aldrig haft lägre lön, tvingats ta ett större ansvar för familjen och har traditionellt inte objektifierats som kvinnan gjorts. Med ökad jämställdhet ska trösklarna bli lika höga, säger Jan Fager.

Frågan är hur många män som reagerar mot reklam där de så att säga framställs som sexobjekt. Tror ni det är många? Män ska ju i sin roll som man bejaka sin sexualitet medan kvinnor inte ska det.

Och är det diskriminering när människor framställs som sexiga varelser? Jag tycker absolut inte det! Sex är bra och hälsosamt och ett av våra många mänskliga behov, att vara sexig är positivt.

axe3.jpg

Och man behöver verkligen inte se ut som en modell för att vara sexig, det räcker att man har glimten i ögat och bejakar det sexuella inom en, det syns och märks direkt, hur tjock, gammal eller totalt omodellaktig du än ser ut! Och alla tänder i verkligheten långt ifrån det som kan tända en på bild… Tro mig!

Är det inte dags att vi kvinnor börjar se på oss själva med lite nya ögon. Att vi låter det vara något positivt att vi är sexiga och framställs som sexiga människor. Och vi är sexiga för oss själva, för vår egen njutning och inte för att behaga någon annan. Annars så säger man ju ofta att vi framställs som sexobjekt bara för att behaga mannen, vilket jag också tycker är ett mycket konstigt tänkande.

Det är skönt att vara sexig, känna sig åtråvärd. Njut av de sexiga männen i reklamen! Och tjejer ut i solen och gunga med höfterna och våga dra till er lite blickar, det kan faktiskt kännas bra för självförtroendet! Våga vara sexiga tjejer!
.

Blir något kön verkligen diskriminerad i detta reklaminslaget?
Jag tycker det är mycket bra reklam, kul, sexigt och humoristiskt!

.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , , , .
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png