En intressant sak hänt som säger mig att man ska aldrig sluta sig förvånas över vad rabiata motståndare mot prostitution kan hitta på …

Ett annat nätverk bestående av bl.a Cybernunnan har antagit samma namn som det nätverk jag själv är med i – PRIS. Deras målsättning är dock långt ifrån samma som vårt nätverk.

Tyvärr har de redan reggat en domän med namnet och vill via en hemsida göra reklam för sexköpslagen och berätta hur traumatiserande prostitution är osv. Kan Louise, en av de fyra i nätverket, kanske vara Louise Eek?

Men redan i januari blogga t.ex. min kollega Greta Garbo om vårt nätverket och jag har även gjort reklam för det här på bloggen vid flera tillfällen, både i februari, mars och senast den 27/3. Andra medlemmar har också gjort reklam på forum som t.ex. Flashback. Imorgon publiceras en artikel i vårt nätverks namn och jag tror inte Cybernunnan vill kännas vid den… men tar de samma namn så får de väl skylla sig själva…

pris200×200.jpg Förrvirring har dock uppstått och dyslesbisk blev riktigt konfunderad men Blogge förklara läget. Det hela känns nästan lite löjligt och hade det inte varit för att vi imorgon riktigt offentliggör vårt namn i pressen så hade det kanske i nuläget varit enkelt att byta. Jag hoppas frågan löser sig…

Det nätverk jag är med i är detta:
PRIS är ett nätverk för sexsäljare, kunder och allierade. PRIS = prostituerades rätt i samhället.

Vi vill ha en förändring av nuvarande lagstiftning av prostitution och vi kämpar för att sexsäljare ska ha samma mänskliga rättigheter som alla andra samt trygga och säkra arbetsförhållanden.

Inom gruppen diskuteras frågor som berör prostitution och vi hoppas också att diskussionerna ska leda fram till att en aktiv organisation för sex- och erotikarbetare kan bildas. Vi håller också på att skapa en informativ webbplats om försäljning av sexuella tjänster som kan hjälpa till att arbeta mot alla fördomar och myter som finns kring försäljning av sexuella tjänster.

prisp_v_gmotdensvenskasexk_pslagen.jpg Vi arbetar inte för att kunderna ska ha rätt att köpa sexuella tjänster, någon sådan rätt finns inte och bör inte heller finnas. Det är alltid säljaren som sitter på rätten att neka till en affärstransaktion och det ska han/hon göra utan att behöva ge något skäl eller förklaring.

Gruppen är blandad då vi ser en stor fördel med att ta in synpunkter från så många håll som möjligt. Pga. att både sexsäljare, kunder och allierade utsätts för förtryck, trakasserier m.m. både av myndigheter och privatpersoner så är gruppen sluten och för att bli medlem måste man vara någorlunda insatt i frågorna samt ha dokumenterat någonstans på nätet att man är för mänskliga rättigheter för sexsäljare och/eller vara känd av andra medlemmar i gruppen som en person som delar gruppens åsikter.
.

roseline.jpg

.
Läste annars idag en mycket intressant artikel om cyberbrottslingar på Säkerhetscentret – Fiendens nya ansikte skriven av Jon Röhne. Är man en CSO (chief security officers) på ett stort företag idag så har man det inte så lätt mot den ökade brottsligheten på nätet. Även som privatperson bör man vara vaksam och jag hade nog inte idag vågat använda ett kreditkort kopplat till ett konto som innehåller mer pengar än vad jag kan förlora.

cb1.jpg Tidigare var det ”hacking for fame” som gällde, idag är det nästan uteslutande ”hacking for fortune”. Vilket får mig att tänka på en tysk kille jag träffade för 10 år sedan. Han var en av de första hackarna på 70 talet, de roa sig då med att ta sig in på Pentagons nät osv och lämnade bara ett avtryck för att visa att de kunde. Han använde bara kontanter själv och var då VD för ett stort IT företag som sysslade med IT säkerhet!

Den metod som cyberbrottslingar använder sig av och som växer snabbast är så kallad phishing, nätfiske, där bedragaren genom ett falskt mejl lurar folk att gå in på en hemsida och lämna ifrån sig sina kort- och kontouppgifter.
Tyvärr är även vi inom sexbranschen drabbade.

Skulle därför vilja passa på att varna alla från att lämna ut kontouppgifter på nätet till dolda och anonyma aktörer samt naturligtvis även för fulPRIS rippoffen…

.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png