n8.jpgArbeitepartiet i Norge bestämde sig idag för att även de är för en sexköpslag och nu finns det en stor risk att även Norge på allvar börja förtrycka en redan marginaliserad och utsatt grupp av framför allt kvinnor – sexsäljarna.

Samtliga tre regeringspartier i Norge vill nu ha en sexköpslag. Men inom Arbeitepartiet var bara 184 av landsmötets 300 delegater för en kriminalisering av våra kunder.

Jag hoppas att slaget ännu inte är förlorat och att opinionen bland politikerna svänger innan stortinget fattar ett beslut i frågan för det råder oenighet även inom de andra regeringspartierna.

Dessutom är flera ministrar i den norska regeringen och även den ny ledaren för Arbeitepartiets nätverk för kvinnor EMOT att man inte ska införa en sexkösplag.

n9.jpgOm en sexköpslags införs i Norge så kommer:
– förtroendet mellan sexsäljare och myndigheter rasa
– murar kommer resas
– samarbete kommer att försvåras
– sexsäljarna kommer att utsättas för ökade risker och våld
– kunder kommer inte att våga vittna eller vara dåliga vitnnen i koppleri- och människohandels mål eftersom de i sammanhanget också är brottslingar
– sexuell människohandel kommer att bli svårare att upptäcka

Beslutet är därför bara att beklaga!Vill
.

Fler inlägg på bloggen om ämnet:

DN skriver också om saken idag Norge förbjuder köp av sex och Blogge Bloggelito undrar om Norge är den sista sovjetstaten och skriver idag även om Norska kommentarer. Erik på Pophöger tycker att Norge riktar udden mot de svagaste.

Du kan också lyssna på ett inslag i radion P1 om ”De nya sexslavarna”

Chefen för Pro Sentret heter Liv Jessen. – Det som har skett i Norge är att vi fått en annan gatubild. Det är nu ofta utländska kvinnor, framförallt svarta kvinnor, som dominerar gatuprostitutionen. Särskilt från Nigeria. Mottagningen har öppet varje dag och här kan tjejerna göra gynekologundersökningar, få gratis kondomer, surfa en stund på internet och få något att äta.

I dag sitter ett tiotal tjejer i stora soffgrupper. De röker, målar naglarna och fixar till sig. Liv Jessen visar en anslagstavla fullt med lappar där tjejerna varnar varandra för olika kunder. Den mannen, med bilen med ett visst registreringsnummer, betalar inte, en annan misshandlar kvinnorna. -Tavlan är till för att kvinnorna skall ge varandra information om farliga situationer, säger Liv Jessen.

Flera av de nigerianska tjejerna som kommer till Oslo har uppehållstillstånd och giltiga papper. De säger att de är självständiga och jobbar helt utan hallickar. Men enligt den norska polisen så är många av dem hårt styrda och offer för trafficking. – Jag känner kvinnor som kommit på det sättet och de som har kommit till Norge blir också satta i prostitution i Norge, säger Liv Jessen.

Vill till sist berätta en annan tråkig nyhet…

I höst införs nya ordningsregler i Oslo som förbjuder prostituerade att sälja sex på ett aggressivt sätt. Forskaren May-Len Skilbrei är kritisk mot de norska myndigheterna. – Diskussionen runt den lagen var ganska stygg. May-Len Skilbrei på forskningsstiftelsen Fafo, har skrivit flera rapporter om den utbredda nigerianska prostitutionen i Norge. Hon är kritisk till de nya reglerna, som hon anser riktar sig direkt mot de nigerianska prostituerade. – Det är problematiskt att man kriminaliserar prostitution på det här sättet för det vänder sig ju direkt till de nigerianska kvinnorna. Källa: Förbjuds ”sälja sex på ett aggresivt sätt

.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , , , , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png