ni7.jpgIdag publicerade Aftonbladet den artikel jag har skrivit tillsammans med det nätverket för sexsäljare och allierade. Sexarbetande kvinnor – inte liktydigt med att de utnyttjas. Artikeln handlar om ”skandalen” i Laholm där några gymnasieelever köpte sex på sin fritid i samband med en skolresa till Tyskland i februari.

Killarna är myndiga och det är helt lagligt att köpa sexuella tjänster i Tyskland. Trots detta blåstes detta upp som en skandal i media! Och på ett sätt är det en skandal – skandal att frågan tas upp på det sätt som den görs, är killarna riskerar avstängning eller
någon annan starffåtgärd från skolans sida.

Det är också en skandal att en sådan förfärlig kvinnosyn råder i Sverige så att man tror att det inte finns kvinnor som njuter av sex och vill jobba med det!

Skillnaden mellan synen på kvinnor som arbetar med sex är mycket stor mellan Sverige och Tyskland och detta belyses i artikeln. Artikeln i sin helhet kan du läsa på Aftonbladet eller här nedan. Tycker förresten att Aftonbladets val av bild är utmärkt, det ser ut som jag sparkar till skandalartikeln!

ni6.jpgTidigare idag blev jag intervjuad av norsk TV och det kommer i helgen sändas ett längre magasin program där den här intervjun ska vara med. Intervjun kändes bra och jag hoppas att de tar med de bästa bitarna av det jag sa, för vi satt nog sammanlagt och prata i över 2 timmar! Reportaget blir kanske 8 minuter långt så de kommer ha en del att välja mellan.

Undrar om de kommer ta med biten där jag sitter och säger att det är hälsosamt, skönt och kul att älska och att jag tycker att folk borde knulla oftare?

Eller där jag först börjar fnissa och skratta och sen frågar journalisten om han vill köpa min fot som svar på frågan vad jag tycker om att män köper kvinnors kroppar! Den mesta tiden svara jag dock mycker seriöst på alla frågor, varav många handla om moraliska frågor, utan att börja skratta, men jag sa faktiskt att de absolut skulle införa en sexköpslag i Norge om de vill i ett modernt samhälle ha den synen på sex som rådde under den viktorianska eran i England. Ska bli spännande att se vad som kommer med…

Här kommer artikel som är i dagens Aftonblad:

.
roseline.jpg

.
Sexarbetande kvinnor –
inte liktydigt med att de utnyttjas

Killarna var myndiga och det är lagligt att köpa sex i Tyskland. Ska de behöva hängas ut i media? undrar Isabella Lund

Foto: Mattias Carlsson

Fyra manliga gymnasieelever i Laholm har ”erkänt” att de besökt sexarbetare under en skolresa till Tyskland. Killarna är myndiga och det är helt lagligt att köpa sexuella tjänster i Tyskland.

Trots detta har denna lilla händelse blåsts upp som en skandal i media! Ska de verkligen hängas ut på en offentlig skampåle för det?

Pressen skriver att dessa killar utnyttjat kvinnor, elever på skolan tycker att det hela vittnar om en dålig kvinnosyn.

Och visst, det är en förfärlig kvinnosyn när man med automatik tror att sexarbetande kvinnor i Tyskland utnyttjas och när man försöker skambelägga vuxna människors sexuella aktiviteter.

Bara för att inte så många väljer att arbeta med sex, så innebär det inte att alla sexarbetare är tvingade.

I Tyskland är den officiella hållningen att prostitution är försäljning av sexuella tjänster. Både den vuxne som frivilligt säljer sex och köparen accepteras. De som ofrivilligt säljer sex ska däremot samhället hjälpa och minderåriga ska skyddas. Prostitution under tvång ses med samma ögon som på organiserad brottslighet. År 2002 legaliserades prostitutionen i Tyskland. Tanken är att diskriminering av sexarbetare ska försvinna med en större social och laglig trygghet.

I Sverige ses all prostitution som en påtvingad handling, kvinnan som säljer sex är ett offer för strukturella mekanismer. Dessutom hoppas svenska myndigheter att sexhandeln ska upphöra om man gör den så skambelagd, olaglig och svårarbetad som möjligt.

Lagförslagen i båda länderna har drivits i feminismens namn. I Tyskland är jämställdhetspolitiken i prostitutionsfrågor inriktad på lika villkor för allt arbete och att sexarbetare inte får diskrimineras. I Sverige är den inriktad på förhållandet mellan män och kvinnor enligt radikalfeministiska hypoteser. Att sexarbetarna skulle kunna behöva social och juridisk trygghet nämns inte ens i debatten i Sverige.

I Tyskland anses att det är upp till varje kvinna vad hon väljer att göra med sin egen kropp medan det i Sverige sedan länge har funnits en allmän “sanning” att sexarbetande kvinnor inte är kapabla att fatta kloka beslut över huvudtaget, och absolut inte när det gäller sin egen kropp.

Vilket land har en förfärlig kvinnosyn och vilket land har kommit längst när det gäller jämställdheten?

Isabella Lund,
Nätverket för sexsäljare, kunder och allierade
.

roseline.jpg

.
ni9.jpgDagens lästips
Ni måste kika in hos roliga, smarta PhonePhucker idag. För där finns New Brud On The Line och hon skriver bl.a:

”Kära Allmänheten, jag förstår att ni blir ställda när jag berättar vad jag jobbar med. Men lika lite som ni drar slutsatsen att bartendern på Kickis är alkoholist behöver ni dra slutsatser om mig baserat på mitt yrke. Jag är inte nymfoman, jag blev inte utsatt för övergrepp i min barndom, jag hoppade inte av gymnasiet och har därtill aldrig vikt ut mig i Slitz.”

Läs också ett mycket bra debattinlägg i norska Dagbaldet – «Horekundene» og vi. I artikeln frågar Dag Øistein Endsjø: Er ønsket om å kriminalisere «horekundene» også et forsøk på å styrke vårt eget seksuelle selvbilde?

Och bland dagens debattinlägg så har vi också en gottlänning som har kommit på lösningen på hur man ska stoppa sexhandeln. ”Det är att efterfrågan upphör. Att män slutar att köpa sex av prostituerade eller konsumera sex (på nätet och i så kallade herrtidningar).” Varför går han inte ett steg längre och föreslår att alla män kastreras och blir enuckar!

.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , .
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png