reag1.jpg… eller är horstigmat så starkt här i Sverige så att ingen reagerar längre mot att så många människor, kanske t.o.m. du som läser just detta, vet och kan mer än vad vi som säljer sex själva vet och kan om hur det är att sälja sexuella tjänster.

Varför föredrar man att lyssna mer på tredjehands uppgifter om sexarbete istället för på sex- och erotikarbetarna själva? I en domstol så hade det aldrig hållit – hörsägen hade det kallats.

Men det håller för att politiker i Norge nu kanske beslutar sig för en sexköpslag, det håller för att man ska få lov att fortsätta förtrycka oss som säljer sex här i Sverige och i andra länder.

Man inte säga negerboll eller visa karikatyrer av Muhammed, akta dig… du kan bli kallad rasist då! Men alla kan förtrycka horor utan att någon reagerar. Alla kan berätta för dig om hur det är att sälja sex och om hur horor är. Att sprida lögner och fördomar om oss hör vardagen till och är normalt, det är t.o.m. ok för präster, ministrar osv. Men akta dig om du talar ett enda ord sanning om oss, då kan du råka illa ut!

reag2.jpgOch om vi som verkligen är horor försöker säga något annat så ifrågasätts vår trovärdighet, en del tror t.ex. att jag är Petra Östergren, och visst det är smickrande men rena idiotin om man inte tror att vi som säljer sex kan tänka och uttrycka oss själva.

Om man blir betrodd så är man ett undantag från majoriteten av sexsäljarna. Förtrycket mot oss är enormt, vi är inte ens människor, vi är bara en stereotyp bild av den där horan du sett skildras i en film.

Linda Skugge står för ett utmärkt exempel på hur trångsynt en människa kan tänka och hur smala hennes egna tankar är. Igår skrev hon i sin krönika i Expressen att ”Sextexterna chockar mig”:

Lasse Lindh säger att det finns lyckliga horor, ”det finns det, jag ska maila några klipp”. Tja, då kan man aldrig mer lyssna på hans låtar. Jag som gillade hans musik. Men nu går han bort. Jag är kanske för gammal eller för pryd men jag chockas djupt av det som sägs i Bons sextext, det är så grova saker att det inte lämpar sig för publicering. Som tur är så är även Linna Johansson och Marin Kellerman med i sexintervjun, för annars skulle jag kanske tuppa av, av ren sexchock.

Skärpning och ändra på detta NU, om du vill leva i ett demokratiskt och jämställt samhälle!

Jag bara måste skriva av mig lite av skiten!

reag5.jpgEn annan fråga… vem vill ha kriminalitet kring arbete med sex? Ja inte är det vi som är arbetar med sex eller de som emot sexköpslagen i alla fall.
Och man behöver absolut inte vara för prostitution som sådant för att förespråka en avkriminalisering av den. Ett faktum många missar i debatten.

Glädjande är att det trots att det finns en norm om att vi horor inte ens är människor så finns det faktiskt tänkande människor där ute som vill att alla människor ska ha mänskliga rättigheter, som inte vill att en redan hårt förtryckt och marginaliserad grupp av människor ska förföljas eller att horstigmatiseringen ska förstärkas. Jag är enormt tacksam för att ni finns!

Charlotte Wiberg är en av dessa fina människor och hon skriver mycket klokt om avkriminalisering vs legalisering på sin blogg Kamferdroppar:

Det kan tyckas att diskussionen om avkriminalisering eller legalisering av sexbranschen inte är helt relevant här i Sverige där man bestämt sig för försäljning av sexuella tjänster per definition är förtryck och inte får förekomma …

reag4.jpgMålsättningen för praktiskt politiskt arbete på det här området borde, som jag ser det, handla om att göra tillvaron så hanterlig och värdig som möjligt för involverade parter, inte om att ta en grupp utsatta människor som gisslan i en ideologisk strid om hur verkligheten borde se ut. Det finns, tvärtemot vad en hel del debattörer vill göra gällande, inget som förhindrar att en sådan pragmatisk attityd skulle kunna gå hand i hand med en ständigt pågående strävan efter sann ekonomisk och könsmässig jämlikhet, även grundläggande samhällelig förändring.

Charlottes inlägg handlar bla. om den Australiensiske sexarbetaren Rachel Wottons anförande på en konferens i Hong Kong förra året. Med tanke på hur ofta en del politiker här i Sverige hävdar att legaliseringen där är ett totalt misslyckande så är jag därför enormt tacksam över att Charlotte har lagt ner tid och möda på att översätta Rachels anförande från engelska till svenska. För mig är alltid den viktigaste rösten den som kommer från sexarbetarna själva och inte hur t.ex. Maria Carlshamre tror att det är. Jag kommer blogga om detta inom kort men missa inte att läsa redan nu stycken ur anförandet på Charlottes blogg. Över till Norge…

isabellanrk.jpg

Som en skugga ur den dolda prostitutionen i Sverige klev jag på lördagskvällen fram i norsk TV och sa ett sanningens ord om alla de lögner som sprids till andra länder om hur det är i Sverige. Tyvärr har jag själv ännu inte lyckats via min Internetanslutning kunnat se reportaget på NRKs webbTV. Om du sett det berätta gärna hur det var för oss. De spela in en riktigt lång intervju så man undrar vilka bitar de valde till slut att visa och hur de kom in i hela reportaget…
.

reag7.jpgBåde jag, mina kollegor här i Sverige och i Europa, och framför allt mina kollegor i Norge är förtvivlade över att det nu finns en majoritet i Norges riksdag för en sexköpslag. Och precis som man gjorde här i Sverige när sexköpslagen infördes så vägrar man att lyssna på sexsäljarna själva. Min norska kollega Gitte var med på Arbeitepartiets landsmöte förra helgen som startade på torsdagen men när debatten om en sexköpslag började så avvisades hon från mötet. Sexsäljarna i Norge hade samlat ihop 200 namn från sexsäljare i Norge. De protesterade mot förslaget om att Arbeitepartiet ska verka för en sexköpslag. Representanter för partiet vägrade att ta emot namnunderskrifterna.

Men politikerna hade inga problem med att själva ställa sig i talarstolen och tala varmt för förtryckande, sexistiska och rasistiska lagar för att bli av med de Afrikanska sexsäljarna på gatorna i Oslo, de stör ju bilden av det idylliska Norge. Det är motbjudande att man dessutom gör detta med argument för att man vill visa handlingskraft mot människohandel för att man säger att man vill värna om dessa kvinnor.

Läs artiklarna:

.
Till sist
Min kollega Catrin har bloggen Kurtisan, en konst och där kan du hitta så fina dikter. Låt mig bjuda på ett par exempel:
.

reag8.jpg

Synda
Nu är det bråda tider
om det i din byxa
spänner eller glider

Snart blommningen
dalar i vår herres hagar

Skynda synda
med liten hynda


.

Massage
Hör henne långt borta säga… jag ska hjälpa dig…
ska få dig så avslappnad att du inte vill gå härifrån…
du är min sista kund…hennes ljusa skratt…sprider
en värme…. i hela kroppen…kan du det är du en pärla

reag12.jpg…lite nyfiken börjar hon fråga mig lite…
vem jag är…
vad händer…hör mig själv…
prata… om mig…
plötsligt vandrar orden fram o tillbaka…
något händer… är det orden…
musiken… dofterna..

känner hennes händer… sökande…
varma… orden
tystnar… nånstans… sveper erotiken in…
jag känner det…
hon känner det… ger mig viskar jag…
gör vad du vill….

.
Bloggen ”Det Progressiva USA” berättar om sex och erotisk massage i Washington men abstinens i Tredje världen:

Bush-regeringen vill stoppa HIV-katastrofen genom abstinens, abstinens, abstinens och låt oss inte höra något svammel om kondomer. … Fram till igår var Randall L. Tobias vice utrikesminister, deputy secretary of state, ansvarig för USA:s utrikeshjälp och för Bush-regeringens försök att få slut på HIV-katastrofen genom att få människorna i tredje världen att sluta ha sex. Så det är inte så konstigt att han efter en tuff tag på kontoret beställde hem några trevliga och lättfotade tjejer från en s.k. escort service som gav honom – ähum “massage”. När de amerikanska nymetsmedierna uppdagade det här så avgick han plötsligt igår. Stackars karln, han måste vara utkörd efter all massagen.

.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png