tea1.jpgNu är det bara en vecka kvar innan pjäsen ”Fackmöte för prostituerade” har premiär på Teater Tribunalen i Stockholm. Arena baubo har genom en anti-hierarkisk och tvärkonstnärlig arbetsmodell navigerat bland myter och fakta. De ställer frågan varför det är så farligt med sexualitet i allmänhet och prostitution i synnerhet. I vintras bad de fem sexsäljare att skriva texter till dem, jag var en av dem och resultatet har blivit en marängsviss med lyx-, tjack- och andra vanliga dödliga horors egna berättelser toppat med expertpanel kärleksfullt vispat av oss scenhoror.

Pjäsen ingår i Teater Tribunalens teaterfestival som startar idag. SvD skriver idag… ”Det finns ett skäl till att festivalen börjar just 1 maj. För första gången kommer man att demonstrera med en särskild avdelning i vänsterns tåg, fast någon partitillhörighet förväntas inte av publiken, säger Frida Röhl, som tänker välja parollen ”Konst kostar pengar”.”

tea2.jpgTeater Tribunalen bildades 1995 av skådespelare från Teaterhögskolan i Malmö och scen-konstnärer från Dramatiska Institutet. Det första gruppen gjorde var att ta den gamla biografen LIDO på Södermalm i besittning. Tribunalen är en politiskt riktad teater.

De vill blottlägga, kritisera och döma den politiska och ekonomiska makten, och inspirera till engagemang och aktion. Alla pjäser och all verksamhet Tribunalen tar sig för måste relateras till och polemisera mot samhället och den situation som människor lever i idag.

I anslutning till pjäsen ”Fackmöte för prostituerade” så kommer man hålla seminarium med samtal och debatt. Varje kväll kommer det att vara 2 personer som debatterar och en moderator. Jag kommer delta som debattör torsdag den 10 maj då temat är ”Sexköpslagen”, vem jag ska möta i debatten är ännu inte klart. Den 8 maj är temat ” Prostitution och feminism”, den 9 maj ” Sexualitet och moral” och den 12 maj är temat ” Upprorsstarategier”.
.

tea3.jpgFackmöte för prostituerade

Premiär 8 maj 19.00
Övriga speldatum:
9 maj 19.00
10 maj 21.00
12 maj 16.00

Adress:
Teater Tribunalen
Hornsgatan 92
T – bana Zinkensdamm

Medverkande:
Maria Stiernborg, Kajsa Wadiha, Weiwei Jin, Åsa Widéen, Katja Seitajaka, Lina Benneth och Maria Magdolna Beky Winnerstam.

Texter av:
Isabella Lund, M, Fairy, Catrin och Tanja Suhinina.

tea4.jpg Seminariedeltagare:
Petra Östergren, Louise Eek, Anders Carlsson, Bo Lewin, Ulrika Milles, Ludvig Uhlbors, Voula Kereklidou, Janine Eisenächer, Isabella Lund mfl

Information
Föreställningens längd ca 1 tim o 40 min
För mer info: www.arenabaubo.com

För biljettbokning och information
ring 08-84 94 33
De öppnar biljettkassan en timme innan föreställningens början. Biljetterna hämtas i samband med föreställningen, dock senast 30 minuter innan. Man kan även beställa biljetter via e-post.

Pressbiljetter bokas via:
maria.stiernborg@hotmail.com
0707 – 30 48 09

.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png