radime4.jpgTidigare i eftermiddag så sände radio Metropol i Stockholm direkt från Teater Tribunalen inför premiären av pjäsen ”Fackmöte för prostituerade”.

De sa att de var på jakt efter den ”lyckliga horan”, de fann inte henne idag utan på plats var istället en fd hora, Louise Eek, som valt att hantera skammen från det förflutna på sitt eget lilla sätt.

Men imorgon och på torsdag kommer flera lyckliga horor vara på plats, jag kommer vara en av dem.

Radio Metropol i Stockholm intervjuade teatergruppen arena baubo om hur de jobbat fram sin föreställningen. De intervjuade även Louise Eek och Petra Östergren som ikväll efter föreställningen kommer debattera prostitution och feminism.

Du kan lyssna på sändningen i efterhand på den här sidan. Välj tisdag den 8 maj och sedan sändningen mellan kl. 16.00-16.30, reportaget börjar ca 7 minuter in i sändningen. Fortsätt sen att lyssna på sändningen mellan 16.30-17.00.

radime3.jpg– Det ligger i sakens natur att även med den lagstiftningen vi har så blir säljaren ett offer och vem vill vara ett offer?

– Det vill ju ingen så det är klart att man har hur mycket försvar som helst för att vidimera hur finemang det här är, sa Louise Eek.

Säljaren är ett offer för hon har en sämre position gentemot köparen enligt Eek och enligt henne är sexsäljaren väldigt ofta asexuell i köpeögonblicket. Jag slår vad om att hon själv var det!

Lite märkligt var det att höra henne säga att hon själv aldrig kände sig som ett offer då hon sålde sex och hon hade blivit vansinnig om någon hade sagt det till henne då! Ännu märkligare var det att höra att hon aldrig har träffat någon glad hora trots att hon har träffat 350-400 stycken genom åren!

Petra tycker inte att vi ska prata om lyckliga horor och mena att det finns många olika erfarenheter samt att prostitution är ett komplext fenomen. Eek kontra då med att ingen forskare frågade henne då hon var aktiv om hennes val var ett positivt eller negativt val. Både Petra och Eek pratade om horstigmatiseringen, den sociala skammen och att den bör motarbetas genom att ämnet tas upp för samtal.

radime2.jpgImorgon åker jag själv till Stockholm. Det var tänkt att jag efter föreställningen på torsdag skulle debattera sexköpslagen mot någon som tycker den är bra. Teatergruppen har med ljus och lykta letat efter en kunnig motdebattör till mig men ingen vill eller kan ställa upp!

Jag är mycket besviken då jag är riktigt sugen på att debattera den här frågan offentligt.

Men det kommer att bli lika spännande ändå att besöka teatern på torsdag även om det inte blir någon debatt. För istället kan ni då ta del av ett samtal mellan Pye Jakobsson och Rachel Wotton samt ev. med mig också och det finns ju en publik på plats.

radime1.jpgPye är en fd strippa som i över 15 års tid både nationellt och internationellt arbetat med frågor som rör sex- och erotikarbetares frågor. Pye har här på bloggen skrivit ett par inlägg: En förfärlig kvinnosyn råder i Sverige, De osynliga och Fördomsfri respekt. Rachel Wotton är en sexarbetare från Australien och internationell talesperson för Scarlet Alliance, The Australian Sex Worker Association. Rachel berätta jag om tidigare idag i inlägget: Avkriminalisera prostitution! I det inlägget kan du läsa hennes anförande i oktober 2006 i Hong Kong vid den internationella konferensen The Ins and Outs of Sex Work and the Law Conference.

.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png