erokons25.jpgLäste nyss Ingemar Nilssons artikel i GT om rättegången mot sexköpare i Göteborg – En värld där kvinnor är en handelsvara.

För mig framstår artikeln mer som en debattartikel där journalistens behov av att skriva av sig sina egna föreställningar, fördomar och åsikter får en betydligt större plats än FAKTA.

Men jag är inte intresserad av Ingemar Nilssons fördomar eller vilken syn på sex och försäljning av sexuella tjänster som han har. Jag vill läsa en objektiv rapport om rättegången.

Jag reagerar också kraftigt med tanke på att artiklar som denna INTE hjälper kvinnor utsatta för sexuell människohandel ett endaste dugg utan tvärtom. Om fördomar och osanningar om detta vidriga fenomen ständigt kan läsas i tidningarna så blir det bara svårare för alla att upptäcka, motarbeta och stoppa den sexuella människohandeln. Jag har därför skickat iväg ett öppet brev till Ingemar Nilsson och ansvariga på GT/Expressen.

erokons26.jpgVi lever nu och inte på medeltiden då kanske människor pga brist på korrekt information satte andra människor i offentliga skampålar och brände kvinnor på bål som häxor. Journalistiken kring ämnen som försäljning av sexuella tjänster eller sexuell människohandel liknar ibland mer inkvisition på medeltiden eller diktaturisk propaganda. Dagens artikel i GT var bara för mycket eller vad som sägs om meningar som dessa om människor som inte ens är dömda:

”Oj så synd det var om honom, så ömkligt, så patetiskt. Mannen påstod på fullt allvar att det var först sedan den ryska bordellen i Göteborg sprängts…”

”Inte en gång under den knappa timman i Göteborgs tingsrätt sa trebarnspappan att han ångrade sig, att han utnyttjat dessa kvinnor eller att han under alla dessa år han köpt sex försökt sluta. Nu när han ertappats med brallorna nere var det i stället synd om honom.”

”Jag hoppas domstolen, tre kvinnor och tre män, tar den matchen ordentligt. Dom har i varje fall arton unika chanser att sätta ned foten och markera att sexköpslagen inte bara är en lag som hanterar ett allmänt ordningsbrott.”

.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , , , , , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png