erokons19.jpgUndrar vilket kursmaterial och innehåll som ska ingå i denna kursen på Gävle högskola i höst? Sexualiserat våld, prostitution och trafficking A 7.5 högskolepoäng

”Kursen syftar till att den studerande ska tillägna sig kunskaper om de faktorer som bidrar till förekomsten och vidmakthållandet av sexualiserat våld, prostitution och trafficking av kvinnor och flickor i ett feministiskt, historiskt och globalt perspektiv. Vidare syftar kursen till att belysa lagstiftningens och politikens betydelse för förekomsten/förhindrandet av dessa fenomen.”

Arbetarbladet berättade lite mer om kursen idag: Sex och porr ska locka studenter till högskolan:

”Kurserna riktar sig till alla intresserade, men Nader Ahmadi tror att det kan vara intressant framför allt för yrkesverksamma kuratorer och sjuksköterskor. – Sexologi är ett eftersatt område som det inte funnits så många utbildningar i på en akademisk nivå i Sverige. I höst erbjuds 7,5-poängskursen ”sexualiserat våld, prostitution och trafficking” på halvfart. I vår finns det möjlighet att ta 7,5 poäng i ”pornografins historia och roll i samhället”, även den på halvfart.”

Man kanske skulle väcka liv i sin pedagogiska ådra och erbjuda dem ett par lektioner i horstigma eller hur det är att sälja sex ur ett feministiskt perspektiv?

Isabella Lund
Blivande prefekt för horakademin

.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , , .
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png