skyd1.jpgVem ska skyddas, torsken eller hans omgivning?

Ja detta frågar Magdalena Andersson, ordförande för moderatkvinnorna, i ett officiellt pressmeddelande och även Höglandsnytts debattsida.

För naturligtvis hängde politiker på den torskjakt som pågick i förra veckan i media, men frågan är om det inte är moderatkvinnorna själva som behöver skyddas? Jag tycker det låter som om de vill ha skydd mot vad de anser vara ett omoraliskt beteende…

Magdalena Andersson och moderatkvinnorna anser att mina kunder har ett dysfunktionellt beteende! Jaha vem blir förvånad över att de tycker det? Dysfunktionellt beteende har jag nog inte hört förut men alla möjliga epitet används ofta om mina goa kunder.

I moderatkvinnornas pressmeddelande står det också så här:

”Vi kan heller inte acceptera att man från polismyndigheterna de facto medverkar i ett svek gentemot den misstänktes anhöriga genom att skydda den brottsmisstänkte. Ett svek där den anhörige dessutom kan ha utsatts för livshotande smittorisker.

skyd2.jpgDet kanske hårdaste straffet för sexköparen, som nästan till hundra procent är en man, är att deras fruar/sambor får information. Och blotta vetskapen om att det skulle kunna ske, är i sig en faktor som är avhållande från att begå brott.”

Här kommer man till kärnan i varför moderatkvinnorna är emot prostitution. De tycks indirekt nästan tro att vi är delaktiga i ett svek mot våra kunders familjer, de är definitivt emot att äkta män är otrogna och verkligen rädda för att de ska bli smittade av män som besökt oss som säljer sexuella tjänster.

Anledningen till otrohet beror inte på att sexsäljare finns, även många kvinnor är otrogna och kanske t.o.m. tillsammans med en manlig eskort! Jag är totalt för ärlighet och öppenhet i alla mina egna relationer, men jag dömer inte andra och anser inte att jag direkt medverkar till att en man är otrogen om han besöker mig.

skyd3.jpgDessutom kan otrohet vid krogragg ge betydligt fler komplikationer än vad ett besök hos en sexsäljerska ger. Det är större chans att man blir smittad av en sexuellt överförbar sjukdom i fyllan och villan på krogen än vad det är att besöka en sexsäljare som verkligen är mån om sin sexuella hälsa och som praktiserar säker sex.

Men att sexsäljare är smitthorder är tyvärr en fördom som tycks vilja leva kvar och gro i vårt moderna samhälle.

Moderatkvinnorna får på denna punkt medhåll från Pia Claesson, förundersökningsledare hos polisen i Jönköping. Hon menar att ur smittskyddssynpunkt så kan det vara värdefullt att sexköparens kvinna får veta vad hennes man gripits för.

Jag tycker att man ska lämna frågor som rör smittskydd till smittskyddsläkare och frågor som rör äktenskapsproblem till familjerådgivare och varken låta fördomsfulla moderatkvinnor eller polisen sköta deras jobb.

Polisen i Jönköping påpekar också att om de för vissa brottskoder skulle ha andra regler än de som normalt gäller för polismyndighetens kommunikation med den gripne så krävs det en lagändring.

skyd4.jpgBåde journalister och debattörer tycks tro att det bara är sexköpare som kan få kallelser skickade till sina arbetsplatser. Men detta kan ske även vid andra brott.

Pia Claesson säger till Höglandsnytt: – Vi särbehandlar inte brottslingar. Sexköparna är inte någon stor brottskategori här, men vill någon vi fått fast, ha kallelser till polisförhör via till exempel kontoret är det ok.

– Det är ganska vanligt att kvinnor som grips för snatteri inte vill ha polisbreven till hemmet utan väljer en annan adress. Vi kan inte gå efter brottskatalogen när vi bestämmer vart vi ska skicka våra brev.

Kravet på att sexköpare inte ska särbehandlas av polisen blir därför lite kontraproduktivt när det är just en särbehandling man kräver. För om sexköpare till skillnad från andra som begått lagbrott inte ska ges samma möjlighet att få välja vart de vill att polisen sänder sina brev så är det en diskriminerande behandling som man nu inför hos Stockholmspolisen. Risken att någon ska våga agera mot detta är dock liten. Horor och horbockar kan man behandla som man vill i Sverige, det vet man.

.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , , , , , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png