eutube1.jpgÄven idag så måste moderaterna ges en känga eller rättare sagt så måste jag berätta om ett nytt självmål i frågor som rör sex.

I förra veckan kom nyheten om att EU öppnat en egen kanal på Youtube och att de har 20 000 besök om dagen. Bakom braksuccén ligger en 44 sekunder lång PR film med sexscener ur europiska biofilmer som är tänkt att visas på europeiska biografer. Syftet är att informera om en EU-fond som
stödjer distribution av filmer som gjorts i EU-länder
till andra länder.

Konservativa EU-parlamentariker från Polen anklagar EU-kommissionen för att använda ”omoraliska metoder”, speciellt upprörande för det katolska Polen är en sexscen mellan två män.
.

.
Och den brittiska EU-parlamentarikern Chris Heaton-Harris säger till BBC News att EU-kommissionen kastar bort skattebetalarnas pengar. – De har problem med sin image, men att sätta ihop 44 sekunder med mjukporr på internet är inte det mest briljanta sättet att lösa det.

– EU är inget bibelbälte, vi försvarar yttrandefriheten och den konstnärliga friheten, säger EU-kommissionens talesman, Martin Selmayr och får stöd av EU-kommissionens vice ordförande Margot Wallström som menar att ”det är mycket viktigt att kommissionen använder alla medel som står till förfogande för att kommunicera med Europas medborgare”.

eutube2.jpgDe moderata EU parlamentarikerna Christofer Fjellner och Gunnar Hökmark blev också upprörda och skriver i sin debattartikel i Expressen att porrindustrin överlever utan bidrag. Och att den uppmärksammade EU filmen är ett dåligt exempel på nyttan av den miljard EU:s skattebetalare varje år satsar på europeisk film. Margot Wallström tog detta med ro och är stolt över att ha bidragit till att skapa en ”EU-hörna” på den populära sajten You Tube.

Och vem skulle inte ta en sådan attack med ro, för det roliga i denna historia är att ”porrfilmen”, det ”dåliga exemplet” består av filmklipp från kvalitetsfilmer Amélie från Montmartre, Farväl, Lenin, Mot väggen, och svenska Såsom i himmelen. Regissörer som Lars von Trier, Pedro Almodóvar och Bernardo Bertolucci. Samtliga filmer har fått internationella utmärkelser. Läs Marianne Eriksson ledare om detta idag i Sydsvenskan.

.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , , , , .
.

Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png