bod6.jpgRegeringen bör genast ge en pågående utredning uppdraget att se över hur man kan ta bort kopplerilagen, säger Bodström idag till DN.

”De personer som lurar en kvinna till Sverige med falska löften men där hon i stället säljs vidare för prostitution, döms oftast för koppleri i stället för människohandel.”

Detta är helt rätt och beror på att det är svårt för polisen att bevisa människohandel. Bodström bör därför fråga sig varför det är så, varför vill inte kvinnorna samarbeta med polisen och vittna? Eller tycker han precis som polisen Trolle att de är i behov av en
avprogrammering?

”Koppleri är ett brott mot staten. Människohandel är ett brott mot person och lagen har visat sig mycket svår att tillämpa. Människohandelslagen bygger på tanken att en kvinna släpas fastkedjad till Sverige eller att man hittar en 14-årig flicka från Moldavien i bakluckan på en bil, säger Thomas Bodström (s), tidigare justitieminister och numera ordförande i justitieutskottet”

bod2.jpgDetta är också helt riktigt, synen på människohandel är förlegad, det är mycket sällan det handlar om att ”en kvinna släpas fastkedjad till Sverige eller att man hittar en 14-årig flicka från Moldavien i bakluckan på en bil”.

Men då kanske det är bättre att ge korrekt information om vad människohandel egentligen är och tipsa allmänheten om hur man upptäcka det moderna slaveriet som finns inom alla branscher.

SANS, sexsäljarnas och allierade nätverk gör detta men inte en politiker som säger sig värna om oss och offer för människohandel.

Det kanske hade varit bättre att ge kvinnor som har varit utsatta för sexuell människohandel ett konkret skydd och hjälp istället för att svika dem eller ge dem ”beskydd” via inlåning på en sluten flyktinganstalt i 6 månader och då bara om de ställer upp och vittnar mot dem som hotar dem själva och deras familjer till livet. Jag undrar ofta om det är någon som verkligen bryr sig om offer för människohandel.

bod3.jpg”Han hävdar att lagen skulle bli lättare att använda om alla brott där en kvinna utnyttjats för prostitution rubricerades som människohandel. I så fall skulle kopplerilagen avskaffas helt. – Koppleribrottet bygger på en förlegad syn. Man tänker sig en hallick och en prostituerad som arbetar tillsammans eller en hyresvärd som tar hög hyra från en prostituerad kvinna, säger Thomas Bodström.”

Vill han att de brott idag som rubriceras som koppleri, och som finns där för att staten vill motarbeta prostitution på så många sätt som möjligt, ska slopas helt?

Det hade varit enormt positivt och verkligen ett steg i rätt riktning mot att ge sexarbetare mänskliga rättigheter och bra arbetsförhållanden. Det skulle innebära att vi kan arbeta säkert inom lagens ramar, att vi kan arbeta tillsammans med andra, anlita andra för att få hjälp med t.ex. hemsidor, marknadsföring, transport eller beskydd. Att ingen hyresvärd kan vräka oss om vi tar emot kunder i en hyrd lägenhet osv.

Men tyvärr så är det INTE detta han menar alls.

bod4.jpgI en debattartikel i SvD den 20/2 – Koppleri är människohandel – förslår han och Elisabeth Markström (s) precis samma sak och där förklarar de varför. ”Alla former av sexhandel med människor är avskyvärd och måste bekämpas. Därför tycker vi att tiden är mogen för att slopa brottet koppleri och istället kalla detta brott för dess rätta namn, nämligen människohandel. Det är viktigt att komma ihåg att förhållandet mellan en hallick och en prostituerad inte är en affärsmässig förbindelse mellan två jämbördiga parter.” ”Vi hävdar att varje köp av någons kropp bygger på en exploatering och ett utnyttjande av dennes utsatthet. Det är att profitera på någon annans olycka.”

Här har vi verkligen två människor som vill slå vakt om det påhittade symboliska våldet som de ser framför sig och som de tror så starkt på. De vill skapa stränga lagar kring ett hypotetiskt synsätt på kvinnor. En syn på kvinnor som innebär att prostitution är mäns våld mot kvinnor och att kvinnor inte kan fatta kloka beslut och att vi inte har förmåga att bestämma själva över våra egna kroppar.

Förhållandet mellan en prostituerad och en ”hallick”, alltså en person som på något sätt hjälper en sexsäljare är ibland inte jämbördigt idag och det beror på dagens lagstiftning! Vilka schyssta, ärliga personer vågar, kan och vill ge sig in på kriminella handlingar som kan ge fängelse?

bod5.jpgKriminalitet attraherar kriminella och i det dolda kan de utnyttja och profitera sig på tjänster som vi idag inte kan anlita andra för på ett lagligt sätt. Det går inte idag att skapa hederliga affärsmässiga förbindelser eftersom Bodström och alla andra politiker förhindrar oss att göra just detta genom lagens långa arm.

Det kan låta som Bodström verkligen månar om offer för människohandel och kvinnor. I verkligheten så arbetar han för människohandel och att människor ska utnyttja oss som arbetar med försäljning av sexuella tjänster. Jag hoppas att ni ser detta lika tydligt som jag gör.

Jag frågar igen… varför är det viktigare att slå vakt och skapa lagar kring detta påhittade symboliska våld och utnyttjande? Varför? Det finns verkligt våld och utnyttjande som sexarbetare utsätts för som man ha i tankarna när man vill ändra lagar. Varför inte utgå från detta, varför inte utgå från verkligheten när man föreslår ändringar i lagarna som rör försäljning av sexuella tjänster?

line2.jpg

Dagens lästips…
Läs Vilda Latins inlägg – Prostituerade världen över, förenen eder! ”Nu har det blivit viktigare än någonsin för de prostituerade att organisera sig, för Buenos Aires är nämligen på väg tillbaka till den repression som fick organisationerna att uppstå från första början, för nästan 15 år sedan.”

.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , , , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png