Kopplerilagen är inte en lag som praktiseras för att i första hand skydda oss som säljer sexuella tjänster mot människor som utnyttjar oss, det är en lag som finns till för att framför allt motarbeta försäljning av sexuella tjänster och överenskommelser mellan två vuxna samtyckande individer. Det är en lag som finns för att ingen eller någonting ska underlätta vårt arbete på något sätt. För att vi sexsäljare inte ska kunna arbeta säkert eller överhuvudtaget.

När nu vår ordförande i justitieutskottet, Thomas Bodström (s) föreslår att detta ”brott” ska ge hårdare straff så kanske det kunde vara intressant om allmänheten fick veta vad vi sexsäljare tycker om hans förslag.

DN och flera andra tidningar skrev igår om saken. Det gjorde även jag och Louise Persson samt många andra bloggare. Idag blir det tydligt att många opinionsbildare i den vanliga pressen missar helt vad Bodström menar och att de inte har en aning om vad de skriver om.

Vad Bodström vill framgår i hans debattartikel i SvD den 20 februari. “Alla former av sexhandel med människor är avskyvärd och måste bekämpas. Därför tycker vi att tiden är mogen för att slopa brottet koppleri och istället kalla detta brott för dess rätta namn, nämligen människohandel.

bodundr2.jpgOBServera att det Bodström egentligen vill är att skärpa lagstiftningen mot försäljning av sexuella tjänster, mot överenskommelser mellan vuxna samtyckande individer. Han vill skärpa lagstiftningen pga av att han tycker att det vi gör är avskyvärt. Måtte han inte lyckas pga människors okunskap.

Krönikern Ingvar Persson skriver idag i Aftonbladet att prostitution är människohandel och Malin Dahlström skriver förfärat i sin ledare i Gotlands Tidningar att det går att köpa sex på Gotland.

Mycket besviket kan jag läsa i Sydsvenska Dagbladets huvudledare idag att de anser att genom Bodströms förslag tydliggörs att min och mina kollegors verksamhet aldrig kan betraktas som ett frivilligt avtal mellan oss och våra kunder och att Bodströms förslag därför är helt logiskt.

Förslaget saknar helt logik om man tar en titt på verkligheten och om man vet vad försäljning av sexuella tjänster och sexuell människohandel är. Om man inte vet detta så bör man genast skaffa sig kunskaper istället för att driva opinion som förstärker förtrycket och diskrimineringen mot oss som säljer sexuella tjänster.

bodundr1.jpgIngenstans i svensk press hörs vad vi sexsäljare själva tycker! Varför hör inte opinionsbildare och journalister av sig till SANS, sexsäljares och allierades nätverk i Sverige, och frågar oss? Varför vill inte tidningarnas redaktörer att våra åsikter ska komma fram om detta? Det är vi som säljer sexuella tjänster som direkt berörs av detta förslag.

Sluta prata om oss, börja prata med oss istället!

Hjälp oss som säljer sexuella tjänster och sprid ut att SANS – sexsäljares och allierades nätverk, finns och kräv att våra röster börjar höras i media bruset.

Man kan nå SANS via e-post adressen info@sans.nu

line2.jpg

När jag och Lili träffade Niclas Olsson, socialsekretare på FAST i Malmö för att diskutera vad de kan göra för oss som säljer sexuella tjänster så stupa nästan alla våra förslag och idéer på att det inte går att genomföra för då skulle det klassas som koppleri.

bodundr4.jpgAtt på något sätt hjälpa sexarbetare att kunna fortsätta arbeta klassas i Sverige som koppleri. Jag gav igår ett exempel på vad som hade varit koppleri i Sverige, ett initiativ i London som stärker, stöttar och hjälper de mest utsatta sexsäljarna, de som kommer från andra länder och är eller har varit utsatta för sexuell människohandel.

Lagen mot koppleri förhindrar sexsäljare bl.a. att:

  • anlita hjälp eller få hjälp av andra som på något sätt underlättar vårt arbeta med att sälja sexuella tjänster

  • arbeta tillsammans med andra, vi tillåts alltså inte att arbeta två och två eller i grupp för att skydda varandra

  • arbeta inomhus i en egen arbetslokal eller hyrd lägenhet

  • dela sina inkomster med den man är sambo eller gift med samt straffmyndiga barn

bodundr3.jpgSANS har flera bra sidor med information om vad försäljning av sexuella tjänster och människohandel verkligen är. Där finns också mycket information om kopplerilagen. På den här sidan kan du läsa om lagtexten och hur den tolkas. Och här kan du läsa om vilka negativa konsekvenser den här lagen har medfört för oss som säljer sexuella tjänster.

.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png