I onsdags fick jag via Aqurette tips om att P1 morgon hade ett reportage om prostitution. Reportaget upprörde både mig och Aqurette. EU-parlamentarikern Carl Schlyter fick utan ett enda ifrågasättande från reporterns sida komma med en massa falska påståenden om prostitution. 

pepfar1.jpgHan sa bl.a. att sexarbetare genom sexköpslagen har fått mer makt! Att vi genom sexköpslagen fått ett verktyg mot sexköpare som har behandlat oss illa.
Sanningen är att vi i själva verket har gjorts värn- och rättslösa pga dagens lagstiftning mot prostitution.

Igår anmälde Aqurette reportaget till granskningsnämnden för radio och TV. I sin motivering så skriver han bl.a. så här:

Först intervjuas Colette de Troy från European Women’s Lobby, därefter den svenska EU-parlamentarikern Carl Schlyter. De båda får oemotsagda beskriva sina meningsmotståndare utan att dessa får komma till tals. Debatten trivialiseras sålunda, och radiolyssnare utan erfarenhet från belgisk och nederländsk samhällsdebatt får bilden av att en enig europeisk kvinnorörelse står mot en växande sex- och slavindustri. Detta är mycket missvisande.

Aqurette ska ha en stor eloge för att han konkret gör något åt den ensidiga rapporteringen om prostitution i svensk media. Fler initiativ som detta behövs och jag är varmt tacksam över att Aqurette både reagerade och handlade.

.
roseline.jpg

.
Andra bloggar om: , , , , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png