lp1.jpgDet absolut bästa inlägget om DNs svartlistning av min blogg skrevs idag av kloka underbara Louise Persson:

En ny vecka randas – ska DN praktisera liberal ryggrad eller ej?

LÄS! Länka till inlägget! LÄS!

Och orkar du inte klicka på länken så låt mig locka dig till det genom att citera några stycken:

”Att filtrera på ett sätt att det ger intryck av konsensus i en politisk fråga är att lura sina läsare. Det är anti-tesen till ett demokratiskt och allsidigt samtal, ett samtal, en dialog, en belysning av olika sidor som tar sig tid att lyssna på olika sidor och som givetvis också tillåter det. Som författaren, feministen och debattören Petra Östergren länge hävdat (men aldrig i DN eller SvD av någon anledning) och konstaterat i sin bok ”Porr, horor och feminister” är ett av de allvarligaste problemen med debatten om prostitution–såväl de akademiska som de politiska arenorna–att sexsäljare, och även andra sexarbetare som strippor, kroniskt och systematiskt uteslutits att delta i en politisk process som rört dem själva.

lp2.jpgDet är inte så att sexarbetare inte försökt. Här finns tidigare försök till organisering som Sexualpolitisk Front, ROSEA, nybildade SANS och andra, här finns fantastiskt vätaliga och välformulerade personer som Pye Jacobsson, eller aktivisten Rosinha Sambo som ständigt lyckas sätta fingret på obehagliga saker för politiker och ett rättsystem som inte är konsekvent.

Och nu finns även Isabella Lund. Ett pseudonym, men likväl en stridbar människa som tar hela debatten som en personlig attack och oförrätt. Ja, och varför skulle hon inte? När alla pratar om horor så menar de ju bland annat henne. Men de har aldrig skrivit en artikel för DN eller SvD. De har aldrig figurerat nyanserat i någon artikel av dessa av våra två största och politiskt ledande media. Men ändå finns skillnader mellan DN och SvD, som att SvD inte blockerar Isabella Lund.

lp3.jpgNågot händer just nu, det blottas sprickor i muren, och vad återstår då? Antingen tar media sitt tillfälle att bidra till ett demokratiskt samtal, eller så lägger de ribban så lågt att inte de inte ens tillåts bli länkade till det de skriver. Den senare strategin är vad som drivit DN.

Det är inte smickrande för en tidning som har en sådan fin portalförklaring för sitt publicistiska uppdrag. Faktiskt en ren skam.”

Imorgon tisdag ska jag intervjuas av radioprogrammet Rond i P3, jag berättar imorgon när programmet sänds. Undrar vem på DN som kommer att vilja svara på journalistens frågor?

.

.
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png