corr6.jpg… och har absolut ingen som helst ambition att skildra försäljning av sexuella tjänster objektivt. Däremot kan människor i Östergötland idag läsa sida upp och sida ner vilken fördomsfull bild de själva har om försäljning av sexuella tjänster.

Försäljning av sexuella tjänster tycks vara dagens tema i Östgöta Correspondenten. Reportern Nils Olauson har skrivit flera artiklar och en krönika i dagens tidning och naturligtvis så har han inte pratat med någon som säljer sexuella tjänster:

Östgöta Correspondenten skriver också idag i sin ledare att sexköp handlar om makt och attityd.

corr1.jpgDe bevisar sin tes med påstående som att det finns personer som anser sig ha rätt att köpa något som andra får i ömsesidiga och jämställda relationer och att sex är ingen mänsklig rättighet. De skriver också att relationen mellan en sexköpare och prostituerad är allt annat än ömsesidig och jämställd för bland dem som säljer sex antas mellan 70 och 75 procent ha utsatts för sexuella övergrepp och många är slavar under missbruk.

Tänk om de insett att alla inte kan få sex i ömsesidiga och jämställda relationer och att vi inte lever i en perfekt värld… många människor är ensamma och vill trots detta ha sex utan att för den sakens skull se det som en rättighet. Och är sex inom relationer som inte är ömsesidiga och jämställda något de också är emot, ska kanske den sortens sex också kriminaliseras?

Och tänk om de läst lite modern forskning som involverar alla typer av sexsäljare, framför allt den där största gruppen av sexsäljare, de 90 procent som säljer sexuella tjänster utanför gatan.

corr2.jpgDå hade de sett att bland majoriteten av alla sexsäljare så mår vi psykiskt lika bra som den övriga befolkningen i Australien och att i Kanada så har två tredjedelar av oss aldrig upplevt något våld i jobbet. Samt att mer än 90 procent av oss dessutom har univer- sitetsutbildning och motsvarar inte alls den stereotypa bilden av hur en sexsäljare är.
Och tänk om de tänkt tanken… Hur vill jag att en sexsäljare ska vara som jag skulle köpa sexuella tjänster av… Så hade de med logik kunnat inse att man inte är speciellt framgångsrik som sexsäljare om man har missbruksproblem.

För att undersöka efterfrågan på prostituerade i Östergötland så fejka en reporter en annons och har utgett sig för att vara en 21-årig tjej som säljer sex. Sammantaget hörde 33 män av sig och Corren kan konstatera att det är ”alla typer av män” som köper sex. Och varför inte göra om den där undersökningen och låt det framgå att tjejen har missbruksproblem och räkna sen in antalet svar som annonsen får!

Östgöta Correspondenten anser att en skärpning av sexköpslagen och påföljderna kanske skulle det avskräcka fler. ”Men så länge polisen inte prioriterar brott mot sexköpslagen kommer den att förbli tandlös. Och så länge de som köper sex kan göra det utan påföljder får uppfattningar om att det är ”som att betala för en massage eller klippning” stå oemotsagda. Att köpa sex är inte detsamma som att gå till frisören eller massören.

corr3.jpgNej det är inte riktigt samma sak men det är fel att plocka ut liknelser ur sitt sammanhang. Jag tror ledarskribenten har mycket snuskiga fantasier om hur det skulle vara att gå till en sexsäljare och hur mötet mellan en sexsäljare och hans/hennes kund är. För att inte tala om att hur den sexuella akten mellan dessa två fördomsfulla och stereotypa bilderna är. Att det kan handla om två vuxna människor som har sex tillsammans som vilka två andra vuxna människor som helst finns nog inte i ledarskribentens värld.

Östgöta Correspondenten menar att ”så länge det finns efterfrågan kommer det att finnas ett utbud och att det är därför en viktig markering från samhällets sida att det är de som köper sex som ska ställas till svars”. Och vad beror efterfrågan på? Att män har behov av att manifestera sin makt över kvinnor? Eller att människor har behov av sex?

Och om våra kunder besöker oss för manifestera en makt, varför bestämmer då vi alltid över vad som ska ske och på vilka villkor? Varför säger de som hjälper våra kunder att sluta köpa sex i Göteborgs KAST projekt att våra kunder på det personliga planet snarast är vanmäktiga. Varför säger de att våra kunder i förhållande till kvinnor är svaga och underordnade samt att det är ganska svårt att se kunderna som förtryckare?

corr4.jpgLedaren avslutas med att de skriver att deras fejkade nätannons satte ”fingret på de snedvridna attityder som finns om sexköp och prostitution”.
”Attityder som måste bekämpas. Den kanske viktigaste lärdomen är att sexköp inte är ett storstadsfenomen – utan något som i allra högsta grad förekommer i Linköping och Östergötland.

Visst sätter denna ledare fingret på snedvridna attityder men framför allt på hur mycket okunskap och fördomar ledarskribenten har om ämnet. Och sen undrar jag om den sista meningen finns där för att varna allmänheten i Östergötland eller vad är dess syfte?

Ps…
Förvåna er inte om jag slutar följa vad som skrivs i media …
Det är alldeles för mycket hälsovådlig läsning för en sexarbetare i media.

Om jag fortfarande är arg över deras skriverier när solen har gått upp så kanske jag ringer till Östgöta Correspondentens ledarredaktion och/eller Nils Olauson för att berätta för dem hur skadligt det är för oss i sexbranschen att ständigt få all denna skit kastat i ansiktet på oss.

Tillägg kl. 12.10
Jag är fortfarande arg och t.o.m. mer arg. Nils Olaussons skriverier är kränkande mot en hel yrkeskår och framför allt för mina kollegor i Östergötland. Där finns två etbalerade eskorter som jag känner, Greta Garbo och Fairytale! De skriver och bloggar bägge och jag såg att Greta skrev på ett forum att Nils var välkommen att beställa en tid så skulle hon visa vem som har makten så att han dagen efter kan skriva en dementi i tidningen.

Fy fasiken vad trött jag blir på den här typen av journalistik och så jäkla fult det är att lura våra kunder och dessutom fota dem! Grrrrrrrrrrr!

Redaktionerna ska enligt dem själva arbeta efter traditionella publicistiska principer: saklighet, opartiskhet och obundenhet… var finns detta i dagens artiklar?

Och ja jag har ringt och pratat med deras ledarredaktion, vi får väl se om de har mod att publicera ett svar från sexsäljarna själva i sin tidning!

.

.
Andra bloggar om: , , , ,
, , , ,

.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png