När aggressioner riktas på nätet mot någon som man anser ha gjort fel är det ofta lätt att proportionerna blir fel och att folk hänger på den ”häxjakt” som ofta uppstår, bara för att folk tycker det är kul att avreagera sig mot någon och för att det är så lätt att vara emot någon. En gemensam fiende är bra att ha och skapar en känsla av gemenskap. Vi vet alla att vi fungerar så som människor. Tyvärr är vi ofta inte så snälla och toleranta mot varandra som vi borde vara. Det är inte jag och det är inte du heller.

solida1.jpgI söndags morse när jag läste en kommentar här på min blogg från Johanna Parikka Altenstedt så reagerade jag instinktivt som en tigermamma, jag reagera rent känslomässigt.

Jag kunde inte tänka logiskt kring det som uttalades och jag kan nog inte göra det idag heller för jag blev både rädd och arg. Sen har hela den här incidenten växt och händelseutvecklingen har gått i en riktning som jag absolut inte önskade.

Jag har själv varit utsatt för att ha en hel hord av människor emot mig på Internet och det är en fruktansvärd känsla och jag förstår därför precis hur Johanna Parikka Altenstedt känner sig idag.

Därför ber jag er alla att backa och låta Johanna Parikka Altenstedt vara ifred nu. Ni har redan uttalat er åsikt om hennes agerande, låt det stanna där och sluta upp att försöka misskreditera henne mer helt i onödan. Sluta upp med att skriva hatbrev till henne, sluta upp med att snoka i hennes liv som en flock hyenor. Ingen människa är felfri och vi alla är fulla av färger.

Fortsätt gärna att diskutera principer och själva sakfrågan om yttrandefrihet och om ni tycker det är rätt eller fel att människor ska få debattera under ett pseudonymnamn, men håll oss utanför diskussionen.

Jag tror på respekt och samtal, fredliga lösningar. Och om ni kan låta oss var ifred så kanske jag och Johanna kan skapa det. Jag hoppas att både jag och Johanna ska kunna fortsätta att blogga, debattera och skriva och delge er våra åsikter utan att någon av oss känner sig hotad av någon.

Vänligen
Isabella Lund

Lästips för dagen:
Louise Perssons – Balansgång över avgrund
MissEvil – Det sexmoralisterna inte förstår
Avancerade Tobias – Öppenhet eller ej? Del 1. Fadime Fittja

PS… Det är fritt fram att kommentera här igen,
men gör det gärna vänligt och respektfullt mot alla.
PS 2 … Tror jag har fixat inställningarna nu så att alla ska kunna kommentera igen som innan.

.

.
Andra bloggar om: , .
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png