Idag kan ni höra mig i radion, i programmet Publicerat. I en kort intervju gör jag ett tappert försök till att rätta till de felaktigheter som förekom i deras senaste program.

Många andra bloggare reagerade precis som jag på inslaget – Ett outsinligt webbhat – och har hört av sig till Åke Pettersson på Publicerat via mail. En del av dessa synpunkter kommer också komma med i programmet idag.

Programmet sänds i P1 idag kl. 15.35, på söndag kl. 12.00 och natten mot tisdag kl. 01.15

Igår mailväxlade jag själv lite med Ann Hingström som skrev krönikan i Ystad Allehanda som jag reagerade mycket negativt på i torsdags.

Mitt första intryck av henne var inte så bra men efter lite kommunikation så visa det sig att hon var riktigt trevlig och absolut ingen gråsugga. Det är alltid kul och intressant att få direkt kontakt med människor bakom artiklar, krönikor och ledare.

Jag ringde också upp kulturredaktören på Ystad Allehanda och protesterade mot att resolutionen som Europarådet antog i förra veckan framställdes felaktigt i krönikan samt att vi sexarbetare som yrkesgrupp kränktes grovt av texten. Ok att det ska vara högt i tak i krönikor men det finns gränser och man behöver inte spä på fördomar och få saker att låta som något som det inte är. De erbjöd mig en replik i form av en debattartikel så nu vet jag vad jag ska göra i helgen.

Jag pratade också kort med Göran Lindblad (m), den politiker som rösta ja till resolutionen i Europarådet för att höra med honom själv varför det blivit sådan cirkus kring hans ja röstning till resolutionen.

Jag tänkte att det kanske har skett saker i Europarådet som man inte kan läsa sig till men det verkar inte vara så. Göran Lindblad sa att han inte tyckte att det var något kontroversiellt i att säga ja till de rekommendationer som stod i resolutionen.

I resolutionen Prostitution – which stance to take står det att medlemsstaterna bör, framför allt, avstå från att kriminalisera och bestraffa prostituerade, det står inget om sexköparna eller någon rekommendation för vad man tycker om den unika svenska lagen.

Göran Lindblad förstod inte varför Aftonbladet hade kunnat tolka honom så fel så att de skrev att han röstade ja till en legalisering av prostitution.

Han röstade ja för att han anser att vi som säljer sex också ska ha mänskliga rättigheter och för att det står många bra saker i resolution som kan hjälpa utsatta människor. Att vara för mänskliga rättigheter även för oss som har valt att arbeta med sex och erotik innebär inte att man behöver vara för prostitution i sig.

Däremot så kan resolution öppna upp en debatt om huruvida den svenska lagstiftningen och policyn uppfyller de rekommendationer som Europarådet ber oss att följa. Jag tror att det är denna debatt en del politiker fruktar. De vill inte att människor ska uppmärksammas på att vi som säljer sex diskrimineras, förtrycks och förföljs. Att den svenska lagstiftningen tvingar prostitution in i det dolda och sexarbetare i händerna på hallickar som utnyttjar situationen. Att man i Sverige för en politik kring dessa frågor som gör oss mer utsatta och sårbara.

I nästa vecka är jag inbjuden till Oslo av Liv Jessen, chef för det norska Prostitutions Centret, och det bokförlag som kommer att ge ut hennes debattbok om prostitution. Jag har skrivit ett par kapitel till boken och på torsdag i nästa vecka kommer den att släppas för försäljning i Norge.

Jag ser verkligen fram emot att få träffa Liv Jessen, mina norska kollegor och de forskare som har bidragit med olika kapitel till boken.

Extra roligt är det att Pye Jakobsson också kommer vara på plats i Oslo. Hon skrev ett kapitel till boken som fick både mig och Liv Jessen att börja gråta, inte för att man blev ledsen utan för att jag blev så rörd av historien hon berättar.

Dagen efter flyger vi tillsammans ner till Köpenhamn och käkar lunch med vår underbara sexarbetaraktivistkompis Maj i Danmark.

Och veckan efter Oslo så kommer jag att träffa Petra Östergren igen. Hon kommer åka ner till Skåne för att var med i en debatt om prostitution där även jag kommer medverka. Jag berättar mer om debatten när det blir mer aktuellt.

Det ska bli så kul att träffa både Pye, Maj och Petra igen, jag känner att jag verkligen behöver dem nu. För när man sticker fram hakan som jag gör i debatten om prostitution så är det gott att träffa andra sex- och erotikarbetare, forskare, författare, feminister och andra som stöttar oss, det är så skönt att vara i vänliga sällskap. Man är utsatt som tusan och angrips ständigt av rabiata och aggressiva motståndare till prostitution på alla möjliga sätt och hot o annan skit är inte roligt att ha att göra med.

Om jag inte fått så fint stöd från så många andra eller emellanåt fått träffa mina vänner IRL så skulle jag aldrig orkat fortsätta. Det stödet jag känner i bloggosfären och överhuvudtaget på webben är ovärderligt men bäst är det ändå när man kan träffas IRL eller åtminstone ibland prata i telefon med varandra.

Man behöver den riktiga kontakten, man behöver skratta, vara arga, gråta och sen skratta igen tillsammans.

.

.
Andra bloggar om: , , , , ,
, , ,

.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png