blaskri1.jpgOm jag ska vara ärlig så är jag rädd. Jag är rädd för den politik som förs just nu om prostitution och människohandel i Sverige. Det skrämmer mig för jag kan se vilka konsekvenser den här politiken kan medföra. Det är illa och man vill oss som säljer sexuella tjänster ännu mer illa.

Jag är inte heller förvånad eller besviken på att stöd uteblir, stöd från personer som kanske borde finnas där. Det gör mig däremot ledsen för vi behöver allt stöd vi kan få, vi är få och vi är utsatta.

Så här är det… Jag skriker mig blå och kippar efter syre, luft att andas, det känns som om jag håller på att kvävas av lögner och alla som bara låtsas att de bryr sig om oss.

Men vad hjälper det att skrika när de som debatterar och bestämmer politiken bara ser mig som en kropp? En torso har inget huvud, kan inte tänka, hörs inte och den kan inte ens gå av egen kraft.

Så här är politiken som förs om oss som bara är kroppar i Sverige denna veckan…

Bodström fortsätter lobba för att för att höja straffen i brott som rör prostitution. Tillsammans med författaren Katarina Wennstam framförde han sina åsikter i en debattartikel i GP i tisdags – Sluta skydda män som köper sex.

blaskri2.jpgDet finns underliga meningar i artiklar, meningar som exempelvis säger att sexköparens verklighetsuppfattning skulle vara att en prostituerad inte har några rättigheter…
… hmmm det där är ju det politiska etablissemangets uppfattning om oss och inte våra kunders.

Vår justitieminister står öppet och säger högt i riksdagen att det är för henne en främmande syn att visa respekt för att vi sexarbetare väljer att arbeta med sex samt att vi ska höras i frågor som rör oss.

Och tyvärr är hon inte ensam om denna uppfattning. Ingen höjde på ögonbrynet när hon sa det och nästan hela det politiska etablissemanget är emot att vi som säljer sex ska ha rätt till mänskliga rättigheter osv.

Jag knockades faktiskt ganska rejält av det uttalandet. För det innebär att man öppet och oemotsagd i vår demokratis högsäte kan utesluta en grupp människor, vägra lyssna på dem och samtidigt förneka dem mänskliga rättigheter. Nästa gång gör de det kanske mot dig, se upp!

blaskri3.jpgBodström skriver t.ex. att tiden är mogen för att skärpa synen på koppleri genom att ersätta det med människohandel för sexuella ändamål. ”Koppleribrottet har som grund att det skulle finnas en frivillighet i överenskommelsen mellan säljare och köpare. Den frivilligheten är fullständigt falsk. Varje köp av någons kropp bygger på ett utnyttjande av dennes utsatthet. De kvinnor och flickor som säljer sina kroppar befinner sig i vanmakt på grund av drogberoende, fattigdom eller annan utsatthet. Att tala om frivillighet i dessa fall är missvisande.

Är tiden mogen innan bubblan spricker? Den där bubblan som innehåller alla lögner som dagligen yttras i detta ämne? De må vara svårt för Bodström att tro att det finns någon människa som frivilligt vill arbeta med något som är så skönt och njutningsfullt som sex, men därmed är det inte sant att vi inte finns. Svensk trafficking polis hävdar t.ex. att det idag finns lika många eller fler offer för sexuell människohandel i Sverige, i detta nu, som det antal offer för all typ av människohandel som polisen och FBI har hittat i hela USA sedan år 2000. Om ni inte läst artikeln i Washington Post som avslöjar fakta om människohandeln i USA, gör det!

blaskri4.jpg Det blir nästan skrattretande när Bodström i sin artikel i GP skriver att det är viktigt att göra upp med fördomar och förlegade attityder.

Han borde göra upp med sina egna fördomar först och framför allt skaffa sig kunskaper om vad försäljning av sexuella tjänster är och vad människohandel är.

Sedan borde Bodström läsa den debattartikel jag skrev för SANS samt inlägget här på bloggen om det – Kvinnor berövas rätten att säga nej till sex – och fundera över vilka konsekvenser hans föreslagna politik medför.

Ska det verkligen kvitta om du hjälper eller underlättar för en sexarbetare att sälja sex för att hon anlitat din hjälp eller för att du tvingar henne att sälja sex under hot. Ska det kvitta om du FÅR ta del av en sexarbetares inkomster eller om du TAR pengar ifrån en kvinna som du hotat till att sälja sex mot sin vilja? Kvittar detta verkligen?

När politiker är inne på att samtycke ska sakna relevans i lagar som rör försäljning av sexuella tjänster så är det riktigt illa.

För om vi formulerar lagar som säger att en kvinna INTE KAN SÄGA JA till ömsesidig överenskommen sex, så undermineras även kvinnans rätt att säga NEJ till all sex som inte är överenskommen.

blaskri5.jpgOch fattar inte politikerna att ett offer för människohandel inte kan ge sitt samtycke och att samtycke i det brottet därför redan idag saknar relevans. För om du väl är ett offer för människohandel så har din frihet berövats och du är under kontroll av en annan människa, du har aldrig gett ditt samtycke till detta – det är just detta som är brottet.

När Bodström sist debattera den här frågan i riksdagen den 16/8 sa han att han driver den här frågan för att alla offer för människohandel ska få skadestånd, även om man inte kan bevisa människohandel utan bara ett utnyttjande enligt kopplerilagen. Om det är huvudorsaken till att han vill blanda ihop koppleri med människohandelsbrott…

… om hans drivkraft är att göra det bättre för offren för sexuell människohandel så borde han väl lobba för att en ny lag ska in som skyddar dem istället. Varför förslår han inte ett ovillkorligt uppehållstillstånd, en skyddad identitet och ett skyddat boende samt stöd och hjälp för dessa offer. Då kanske det också skulle bli lättare att fälla deras förövare för människohandelsbrott.

blaskri6.jpgInför fotbolls VM i Tyskland sa flera politiker högt att de skulle transporteras 40 000 sexslavar till Tyskland som skulle tillfredställa alla män som reste dit för att se på fotboll. För de männen skulle behöva manifestera sin makt över kvinnor eller sitt behov av att utöva våld mot kvinnor… genom att köpa sexuella tjänster av dessa 40 000 sexslavar. Kampanjer startades och man föreslog på allvar att Sverige skulle bojkotta fotbolls VM i Tyskland.

Nu kom det inga 40 000 kvinnor, polisen kunde bara hitta 5 offer för sexuell människohandel i hela Tyskland.

Bordellerna stod tomma och de tyska sexarbetarna kunde ta ledigt. Trots detta så sa Inger Segelström så här i Karlstad i lördags; – Kvinnorörelsen och de socialdemokratiska kvinnorna stoppade människohandeln i Tyskland under fotbolls-VM och vi kan göra det igen.

Hmmm… det finns diagnoser på sådant tänkande…

Uttalandet finns i en mycket rörig artikel på PalmeCenter.se som handlar om vad Inger Segelström hade att berätta om sexuell människohandel och försäljning av sexuella tjänster under ett seminarium i Karlstad i lördags.

blaskri9.jpgJag vet inte om det är artikelförfattarna eller Inger Segelström som har noll koll på läget, för i artikeln finns meningar där alla lagar och begrepp som finns inom området blandas ihop i en salig röra, där står t.ex. att länder som har en stark lagstiftning mot människohandel är stora motståndarna till att trafficking ska förbjudas!

Och till sist…
Carina Hägg (s) tycker inte våra ministrar lobbar tillräckligt hårt för sexköpslagen i internationella sammanhang. Detta framkommer i hennes interpellationer till utrikesminister Carl Bildt och justitieminister Beatrice Ask.

Det finns många politiker som lägger ner tid och kraft på frågor som rör oss som säljer sex. Vad är deras agenda i detta? Vad vill de uppnå och varför och på vems mandat driver de dessa frågor?

Även om Beatrice Ask knocka mig när hon sa att vi inte ska höras i dessa frågor så vill jag fortfarande träffa dessa politiker och föra en dialog med dem. Jag vill, men vill dem träffa mig? Det ska jag ta reda på…

.

.
Andra bloggar om: , , , , ,
, , , , ,
, , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png