nwt1.jpgNya Wermlands Tidning har publicerat en mycket bra artikelserie om prostitution. Syftet med artikelserien är att sätta fokus på sexhandeln i Karlstad. På flera sidor både igår och idag så ger man utrymme för fakta och belyser ämnet från mer än ett håll.

Men jag gillar inte riktigt vinklingen att man ska ”avslöja” att det finns en bordell i Karlstad där prostitution har pågått i årtionden utan att polisen har ingripit.

Att det inte har skett beror säkerligen på att man ser genom fingrarna på att några tjejer jobbar tillsammans och att man vet att det är ingen som utnyttjar någon i lokalen. Frågan är om detta kommer kunna fortsätta, kommer det bli en politisk press på polisen att stänga ner stället och anhålla fastighetsägaren för koppleri?

nwt2.jpgMen trots vinklingen så får journalisten Jonas Klint en guldstjärna av mig. Jag vet att han inte var speciellt insatt i ämnet, men han har läst på och istället för att vinkla hela artikelserien efter sina egna fördomar så tog han reda på fakta och gav han utrymme för åsikter från både mig och Petra Östergren.

Hade samma reportage gjorts i DN eller SvD så hade det sett helt annorlunda ut. Polisen Trolle hade kanske sagt att det säkert pågår sexslavhandel på Afrodite med en massa Liljor4ever, Agneta Borg chef för socialtjänstens prostitutionsgrupp i Stockholm hade säkert sagt att de prostituerader är offer och har utsatts för sexuella övergrepp som barn.

Säkert som ett amen i kyrkan är i alla fall att ni inte hade kunnat läsa vad vi sexarbetare själva tycker eller sett de kloka orden som Petra Östergren framförde.

nwt3.jpg

stjrad.jpg

Nästan alla artiklarna i artikelserien i Nya Wermlands Tidning:

stjrad.jpg

nwt4.jpgEn äkta Guldstjärna rakt igenom är Louise Persson. Läs hennes kloka ord på fjärde sidan i Expressen:

”En av de viktigaste demokratiska friheterna är rätten att hysa och uttrycka en åsikt. Det är vad som skiljer diktatur från demokrati. Det är inte åsikterna i sig som legitimerar yttrandefriheten – det är tanken, att oavsett åsikterna och vem man är, som legitimerar yttrandefriheten. Rätten att uttrycka socialt acceptabla åsikter behöver sällan försvaras, men rätten att även uttrycka de oacceptabla åsikterna utgör sannerligen lackmustestet på ett samhälles tolerans mot avvikande.”


stjrad.jpg

.
Andra bloggar om: , , ,
, , , .
.
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png