afana2.jpgArtikelserien i Nya Wermlands Tidning har fått riksdagsledamöterna Birgitta Ohlsson (fp), ordförande Liberala Kvinnor, och Nina Larsson (fp) från Värmland, att skriva en debattartikel samt skicka iväg ett pressmeddelande.

Återigen används lögner, lögner som presenteras som fakta, i argumentationen för hårdare tag mot sexhandeln och fängelsestraff för sexköpare. De reagerar starkt mot att t.ex. Björn Samuelsson (s), ordförande i polisstyrelsen, inte är beredd att prioritera kampen mot sexhandeln.

– Det är häpnadsväckande. Bordellen Afrodite har varit verksam i Karlstad i flera år. Snart har det gått tio år sedan sexköpslagen infördes. Polisens uppgift är att se till att lagarna efterlevs. Torskbeståndet måste minska. Inför nolltolerans mot sexköp i Värmland.

I dagens ledare i NWT påpekar man att i fallet med bordellen i Karlstad så handlar det inte om sexköpslagen utan om kopplerilagen.

I debattartikeln i NWT kommer det upp lögner och påståenden om hur det är i delstaten Victoria i Australien, samma typ av lögner som andra politiker har använt sig av. De skriver också om en omfattande internationell undersökning vars resultat ska bekräfta den enormt svarta bilden av prostitution som de vill förmedla.

afana1.jpgPetra Östergren sa i debatten på AF här i Lund att den forskningen är ungefär som om vi skulle undersöka konsekvenser av äktenskap genom att enbart intervjua kvinnorna som befinner sig på kvinnojourer samt ROKSare som experter på äktenskap! Vad tror ni att ett sådant underlag för ”forskning” hade gett för resultat?

Varför hämtas alla källor till så kallad kunskap om prostitution från radikalfeminister och den forskning de pekar på? Det är en forskning som flera kända forskare och auktoriteter på området har plockat sönder och samman gånger flera.

Varför tillåts Gunilla Ekberg och radikalfeministerna att fortfarande styra politiken kring prostitution i Sverige?

Hon utformade visserligen den svenska officiella synen på prostitution men hon är inte den nuvarande regeringens expert på prostitution även om man kan tro det. För argumenten som används av alla politiker som är emot prostitution har ingen speciell partifärg däremot osar det Gunilla Ekberg om dem lång väg! Och när politiker ska lära sig mer om ämnet på ex. seminarium så bjuder man bara in föreläsare som bekräftar de radikalfeministiska hypoteserna och lögnera.

Det finns kunskap inom området, det finns forskning om både prostitution och människohandel att ta del av som är akademiskt hederligt och hållbart. Ett flertal av dessa forskare och professorer har skrivit om sina kunskaper i Liv Jessens antologi ”Det ideelle offer”. Jag önskar att den boken fanns på svenska så att man kunde sätta den i händerna på våra politiker och säga läs!

afana4.jpgMen samtidigt så inser jag att det kvittar att det finns forskning, kunskap, logik och vittnesmål som berättar en annan sak än vad dessa makthavare tror på. Det kvittar nämligen för det handlar om fanatism och vad man väljer att tro på.

Fanatism handlar om att alltid tro sig ha fullständigt rätt. En fanatiker har en enda åsikt; han saknar förmågan att se ett förhållande från något annat håll än sitt eget, med andra ögon än sina egna, han/hon vill övertyga andra om sitt sätt att se, för deras bästa.

Fanatikern skyr inga medel.

En fanatiker går inte omkring och skriker ut självklara sanningar som att himlen är blå, de går omkring och skriker Heil Hitler eller t.ex. att prostitution är mäns våld mot kvinnor! De skriker och upprepar sina budskap för att de innerst inne kanske vet att det de tror på kanske inte är sant.

Författaren Amos Oz har arbetat för en fredlig lösning i Mellanöstern i så gott som hela sitt liv. Han förespråkar, liksom Gandhi gjorde, en ökad tolerans människor emellan. Amos Oz bok Hur man botar en fanatiker har delats ut till Sveriges alla elever i gymnasieskolans årskurs två. Den borde delas ut till alla våra politiker också, eller varför inte testa alla politiker för tecken på fanatism innan de får någon makt.

afana3.jpgDet är förvånansvärt lätt att insjukna i fanatism. Symptomen är en svart-vit livssyn, en molande känsla av att man har rätt och att alla andra har fel, brist på inlevelseförmåga och ifrågasättande av sina egna åsikter. Dessa symptom kan ha många orsaker, till exempel religiösa, filosofiska, vetenskapliga eller politiska.

De kan handla om att man betraktar köttätare som kannibaler (läs: överdriven vegetarism), alla män som svin (läs: överdriven feminism) eller att man själv är den smartaste och att alla andra inte vet någonting alls (läs: överdriven idioti).

En långt utvecklad fanatism kan leda till allmänt illamående (bland dem som inte håller med), fördomar, gräl, slagsmål, terrorism och i värsta fall krig. Inte sällan får fanatism en dödlig utgång. Källa

Jag drabbas ofta av detta illamående. Jag blir oerhört frustrerad och försöker med mitt lugn ändå argumentera sakligt, klokt, logiskt och hederligt. Jag vet att jag når många med den typen av argument men jag vet samtidigt intuitivt att jag hade nått oerhört många fler om min humoristiska ådra hade varit lika stor som min pedagogiska.

afana6.jpgVi sexarbetaraktivister skulle behöva en komiker som framförde våra budskap och visa på hur galen debatten är och vilka konsekvenser dagens prostitutions policy medför.

För fanatism går att bota och enligt Amos Oz är humorn ett viktigt vapen. Kan man skratta åt sig själv så är man ingen fanatiker:

”Och om ni lovar att ta det följande med en rejäl nypa salt, ska jag berätta att jag åtminstone i princip tror mig ha uppfunnit botemedlet mot fanatism. Sinne för humor är en fantastisk kur. Jag har aldrig någonsin sett en fanatiker med sinne för humor, inte heller har jag sett en människa med sinne för humor bli fanatiker om inte han eller hon förlorat sitt sinne för humor.

Fanatiker är ofta mycket sarkastiska. En del av dem har ett mycket utpräglat sinne för sarkasmer men ingen humor. Humor rymmer förmågan att skratta åt sig själv. Humor är relativism, humor är förmågan att inse att oavsett hur rättfärdig man är och hur fruktansvärt illa behandlad man blivit, finns det en viss aspekt av det hela som alltid är lite lustig. Ju mer rätt man har, desto lustigare blir man. Och man kan för den delen vara en rättfärdig israel eller en rättfärdig palestinier eller en rättfärdig vad som helst, men så länge man har sinne för humor är man troligen delvis immun mot fanatism.” Källa

afana7.jpgJag rekommenderar Birgitta Ohlsson och Nina Larsson samt alla politiker som delar deras åsikter att skratta åt sig själva. De bör besöka SANS hemsida och ta del av den fakta som finns där samt läsa hur SANS bemöter den svenska officiella synen på prostitution.

De bör naturligtvis också läsa Petra Östergrens bok ”Porr, horor och feminister” samt Liv Jessens antologi ”Det ideelle offer”. Här på min blogg är det ett måste för dem att läsa inlägget ”Till dig som inte vet” och sen kan de fortsätta med att exempelvis läsa följande inlägg:

Ps…
– Hur ska vi göra för att störta den nya strippklubben i stan, frågade en gymnasieelev Gudrun Schyman när hon i fredags besökte en skola i Blekinge.

afana8.jpg– Starta en grupp. Jag tycker att alla ska fråga sig om de vill jobba där, svarade Schyman.

Så nu kommer ungdomarna att demonstrera utanför strippklubben i Karlshamn…

… för de vill inte jobba där och de har lärt sig att strippklubbar är ett resultat av ett kvinnoförtryck.

Det är förnedrande och inte kul att dansa naken och hetsa upp män, så det så! Dessutom är risken för prostitution överhängande.

Dvs att någon tjänar pengar på något som de flesta anses vara bland de skönaste vi människor kan ägna oss åt = sex!

.

.
Andra bloggar om: , , , ,
, , , , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png