manho1.jpg“Kanske – eftersom jag är man – så räknas jag inte som en ”riktig” prostituerad, precis som kvinnliga prostituerade som faktiskt trivs med sitt jobb eller telefonsexförsäljare inte passar in i hormallen. Den enda ”riktiga” horan tycks vara den misshandlade, drogberoende kvinnan med taskig uppväxt och klent omdöme. Den horan som tjänar som argument då sexpuritanerna vill klä sin unkna kvinnosyn och sexualfientliga agenda i mer politiskt korrekta termer.”

Så här skriver idag en manlig sexarbetare på fjärde sidan i Expressen – Därför säljer jag sex – och jag älskar vartenda ord! Läs! Läs! Läs!

Vilka reaktioner kommer den här debattartikeln att väcka?

I Fredrik Federley blogginlägg om artikeln kan jag läsa… Att det dessutom är en man med ett stadgat liv som skriver gör att perspektivet förändras något.” Jaha så den artikeln tog Federley på allvar för att… (den är skriven av en man eller?). Jag tror inte Federley har missat de debattartiklar som jag har skrivit tillsammans med SANS eller den vi sist hade inne i Expressen i somras som samtliga sexarbetarorganisationer och nätverk i Norden hade skrivit under.

Undrar vad Federley tycker om den senaste artikeln vi fått publicerat – Ingen respekt visas för sexarbetarna? Hade den tagits på större allvar om det varit en manlig kollega med ett stadgat liv som skrivit under?

manho2.jpgTillägg den 24/11
Som tur var så tolkade jag Federleys inlägg helt fel. Läs kommentarerna…

Manlig prostitution betraktas inte officiellt i Sverige på samma sätt som den kvinnliga.

I utredningen som ligger bakom sexköpslagen, Könshandel (SOU 1995:15), skriver man att det är svårt att skilja mellan vanliga homosexuella kontakter och kontakter i prostitutionssyfte och att prostitution kan sägas vara relativt vanligt förekommande i den manliga homosexuella kulturen.

Dessutom skriver man att skillnaden mellan den homosexuella och den heterosexuella prostitutionen är att i den homosexuella prostitutionen kan ibland för säljaren vara en blandning av affärsverksamhet och egen utlevd sexualitet, vilket praktiskt taget aldrig förekommer i den heterosexuella prostitutionen. Läs mer om den här utredningen på SANS faktasidor.

Sättet att beskriva manlig prostitution i Könshandel ser jag som ett tecken på att den manliga sexualiteten är mer accepterad än den kvinnliga och att det fortfarande finns många förmodar om homosexuella män.

De flesta tror nog att det inte finns så många män som säljer sex och framför allt inte män som säljer sex till kvinnor.

manho3.jpgIngen vet exakt hur många män eller kvinnor, shemales och transsexuella det finns som säljer sexuella tjänster. Men sexsäljare liksom kunder finns i alla de sorter, jag lovar.

I slutrapport från projektet Nätprostitution kan man läsa att under våren och sommaren 2005 var 27 % av alla sexsäljarna på nätet i Stockholm män. I RFSL Rådgivningen i Skånes rapport om män som säljer sex via Internet står det att bland unga människor har fler unga män än unga kvinnor erfarenhet av att sälja sex. Så det finns säkert fler män som säljer sex än vad någon vågar gissa på.

Idag sänder TV4 Kalla fakta kl. 20.30 ett reportage om män som säljer sex. Och reportaget säljs in till alla TV tittare genom flera artiklar och inslag i dagens media. Om du har en snabb koppling till nätet ta t.ex. en titt på vad forskaren Niklas Eriksson i Malmö sa om manlig prostitution i TV4 Nyhetsmorgon Öresund eller läs någon av följande artiklar:

Jag återkommer med ett inlägg om reportaget i Kalla Fakta.

manho4.jpgInnan dess sätt på radion i em och lyssna på Freddie W som har bloggen dyslesbisk.

Räkna med strid på kniven och en och annan rolig formulering när fotboll, porr och prostitution ska debatteras.

Lyssna på Rond i P3 kl. 15.30!
.

Ps…
Missa inte att läsa Charlottes inlägg som sammanfattar Veckorevyns debatten så bra – Kan det bli mer tjatigt?

.

.
Andra bloggar om: , , , ,
, , , , , ,
, , ,
..
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png