intol3.jpg”Moralens intolerans är ett uttryck för människornas svaghet”
Friedrich Nietzsche

Den norska kvinnogruppen Ottar vill lägga ner Pro Sentret i Oslo eftersom Pro Sentrets chef Liv Jessen är emot att en sexköpslag införs i Norge. De attackerar Liv Jessens för att hon har gett ut boken ”Det ideelle offer” och för att hon i debatten säger ”fel” saker.

I en artikel i Netteavisen säger deras ledare Ane Stø att Pro Sentret fungerar i praktiken som ett kampanjorgan mot kriminalisering av sexköpare, att de använder skattemedel för att legitimera prostitution och därför bör läggas ned.

Argumentationen är verkligen ”lysande” från Ane Stø:

– Vi har litt problemer med å skjønne hvordan de kan forsvare sin eksistens. Hvis det er slik at horene blir lykkelige av å prostituere seg, så trenger man vel ikke noe senter? De lapper dem sammen, slik at de kan gå ut på gata igjen og gjøre jobben for halliker og bakmenn!

intol2.jpgHon låter nästan som Thomas Ekman, chefen för polisens traffickinggrupp i Göteborg, som anklagade Pro Sentret tidigare i höst för att enbart serva prostituerade så att de kan jobba hårdare för hallickar. Snacka om cynism!

Det norska Pro Sentret är en förebild för många i världen som arbetar med prostitutionsfrågor och Liv Jessen har hedrats med många priser och utmärkelser för sitt arbete. Jag träffade Liv tidigare i höst och hon är en helt underbar människa och Pro Sentret är helt fantastiskt.

Jag önska att man kunde arbeta med frågor kring prostitution på samma sätt i hela Sverige. Jag kan bara se att Malmö tänker på samma sätt som socialarbetarna gör på Pro Sentret, dvs ge människor den hjälp de själv önskar och visa respekt och lyssna på vad sexarbetare själva säger.

Det finns många i Norge som i sina remissvar till lagförslaget är mycket kritiska mot att en sexkösplag införs i Norge. Jag undrar om kvinnogruppen Ottar också vill lägga ner t.ex. Senter for kvinne- og kjønnsforskning eller alla de statliga instanserna som är emot att en sexköpslag införs? Klassekampen skriver i en ledare så här:

intol1.jpg”Det spesielle i denne saken er at toppolitikere, både i regjering og på Stortinget, de impliserte statsrådene, embetsverket, Politidirektoratet, Advokatforeningen, statsadvokatene, Riksadvokaten, Datatilsyn-direktøren (!) og såkalte «faglige miljøer», som innbefatter interesseorganisasjonene for de prostituerte, er mot et forbud. De eneste som er for en ny lov, er flertallet på Stortinget.”
.

Ps…
Läs mer om förslaget till en norsk sexköpslag i inlägget:
Varför vill man oss så illa?

.

.
Andra bloggar om: , , , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png