… mot samma sak som jag gjorde den 1 maj. För idag är det den internationella dagen mot AIDS och USAs biståndspolitik när det gäller den frågan är under all kritik.

Om sexarbetare har kunskap om att HIV sprids genom samlag så försöker naturligtvis sexarbetaren att skydda sig mot smitta genom att använda kondom, om hon/han har tillgång till kondomer. Men tyvärr saknas ibland både kondomer och kunskap i en del utvecklingsländer och mycket arbete för sexarbetarorganisationer i dessa länder går ut på att sprida kunskap om säker sex samt tillhandahålla kondomer till sexarbetare.

Detta arbetet har USA satt stopp för genom sin horribla biståndspolitik. Läs mer om detta i inläggen:

Här i Europa har vi både kunskap och tillgång till kondomer. Men trots detta så nämns ofta prostitution som en smittkälla, t.ex. i två ledare idag. Prostitution nämns överhuvudtaget väldigt ofta med en slags automatik i samband med alla möjliga sorters negativa saker som kriminalitet, hemlösa, droger, fattigdom osv.

Samtidigt kunde vi via TT igår få reda på att om en kvinna har kondomer på sig i Kina så anses det vara ett tecken på att hon är sexarbetare! Detta är verkligheten och verkligheten står som vanligt i skarp kontrats mot urgamla fördomar som att sexarbetare t.ex. sprider sexuellt överförbara sjukdomar.
Vet ni förresten att när Holland skulle legalisera prostitution så fanns det röster som tyckte att sexarbetare skulle genomgå regelbundna hälsokontroller men det kravet fick man enkelt bort genom att visa fram forskning som sa att risken att smittas av sexuellt överförbara sjukdomar var betydligt mindre om man hade sex med sexarbetare än med någon annan i befolkningen.

.

.
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png