dw1.jpgIdag skriver Dick Wase ett intressant gästbloggsinlägg om den egocentriska empatin. Dick Wase är en kontroversiell oberoende historiker & författare som inte kan inordnas eller paketeras in i den svenska präktigheten.

Förutom detta inlägget kan jag varmt rekommendera er att läsa den opublicerade debattartikeln han skrev om Kalla faktas reportage om manlig prostitution samt det ”utbildningsmaterial” han har skickat till ledamöter i vår riksdag. Ordet över till Dick Wase…

För några år sedan var mitt liv mycket enklare. Jag såg tidningsrubrikerna om alla dessa onda och skadade människor som på något sätt ägnade sig åt ”pervers” sexualitet, utan att jag behövde bry mig. Okej, rent instinktivt kände jag att något var fel när alla ”goda” och ”normala” människor – som inte utövade annan sex än vad som är ”normalt”, och absolut inte för mycket – ständigt visste bäst och utgöt sig över vidrigheterna i sexualiteten. Men vem orkade bry sig?

dw.jpgMitt stora misstag var att upptäcka, att det inte finns någon bra historiebok kring sexualiteten, eller åtminstone ingen som berättar hur man tänkte och gjorde förr. Så jag bestämde mig för att skriva den.

Det var här någonstans som allt gick snett, för när jag fördjupade mig i ämnet så insåg jag snart, att dessa ”goda” och ”empatiska” medelklassmänniskor (mycket ofta kvinnor) som brinner av iver för att ”rädda” alla påstådda ”offer” alltid har funnits genom historien.

Jag insåg snart, att det inte är någon skillnad på dem som upprördes över ”sodomiter” under medeltiden, häxor på 1500- och 1600-talen, onanister på 1700- och 1800-talen, horor och kvinnor med sexuella känslor på 1800-talet, bögar och judar på 1900-talet eller ”pedofiler”, sexköpare, horor, analsexutövare, m fl, i vår tid. Det är faktiskt exakt samma människor och samma ”omsorg”! Det verkar som om de är odödliga.

dw3.jpg Jag tror få är medvetna om, att dessa självutnämnda ”räddare” av sexualitetens eller andra företeelsers ”offer” egentligen bara bryr sig om sitt eget välbefinnande. Genom historien går en röd tråd, ända fram till våra aktivister mot prostitution, ”onaturlig” sex, porr, pedofiler m m, av intoleranta personer som lyft upp sig själva som de som ”vet” vad som är det rätta.

Och de upprörs t o m av sådant som de själva slipper bevittna, för bara tanken är outhärdlig för dem! De gömmer sig bakom sin ”empati” och hycklar att de agerar av omsorg för andra, och rättfärdigar sig själva med den västerländska, kristna kulturens övertygelse om att ha upplysts av sanningen. Men det handlar faktiskt bara om deras egos.

Två amerikanska forskare har formulerat vad det egentligen gäller. Det gäller ”egocentrisk empati”: ”Vi kallar den antagna processen ”egocentrisk empati”, då individer empatiskt upplever andras uppträdande som om det var deras eget, och därför ignorerar andras subjektiva försäkringar, förlitande sig på sina egna dispositioner istället. Vi föreslår, att egocentrisk empati är ofullständig genom brist på förnuftsdjup”.

dw8.jpg Vad det säger är, att dessa individer som påstår sig veta, att alla prostituerade är offer, att alla kvinnor mår dåligt av all annan sex än missionärsställningen (det säger man inte rent ut, men tydligt indirekt) och av för mycket sex, att alla ”torskar” är onda, att porr är förnedrande, m m, enbart utgår från hur de själva tänker eller skulle känna om de var med om fenomenet. (Något som inte minst visas av den ständigt återkommande frågan; ”skulle du vilja att din dotter prostituerade sig”). Sedan avvisar de att andra kan känna annorlunda och ”hjälper” dessa mot deras vilja, eftersom dessa ”inte förstår sitt eget bästa”.

Dessa människor är inga goda, ansvarskännande eller empatiska individer. De är de mest utstuderade egoister som finns, och de är beredda att offra vem som helst för att genomdriva sina mål – bara det inte inkräktar på deras egen materiella situation. Det var den typen av människor som blev effektiva inom t ex inkvisitionen, häxbränningarna, kommunismen och nazismen genom sin förmåga att likställa sina egna känslor och åsikter med ”sanningen”, enligt deviserna ”för den goda saken” och ”ändamålet helgar medlen”.

dw5.jpgEftersom de också är övertygade om sin egen ofelbarhet behöver de inte ha någon bredare kunskap.

Det är därför man i uppsatser som av t ex Ann Wilkens (prisbelönad av BRÅ, vilket faktiskt avslöjar mycket om BRÅ) i litteraturlistan inte återfinner en enda titel på ett arbete som ifrågasätter hennes egen övertygelse. Eftersom hon sitter på ”den enda sanningen” behöver hon inte bry sig om avvikande åsikter – något som annars är A och O i vetenskapliga sammanhang.

Denna okunnighet är tyvärr oerhört stor i samhället. Medierna och journalistkåren ska vi bara inte tala om, som ständigt och jämt rycker ut till stöd för det rådande samhällsparadigmet, utan att ifrågasätta, som t ex ”Kalla fakta” 22 november om prostitutionen (läs gärna mitt av tidningarna refuserade debattinlägg här: www.oeisspeis.com/kallafakta.pdf).

Sexköpslagen har INTE införts för att hjälpa prostituerade! Redan när den infördes hade flera instanser varnat för att den skulle försvåra för de prostituerade, men den genomtrumfades ändå. Den ENDA anledningen för att den infördes var, att den skulle tillfredsställa de företrädesvis kvinnliga medelklassaktivister som utsett sig själva till att vara världsomspännande förebild för ”normalitet” och ”sund sexualitet”.

dw10.jpg De aktivisterna är faktiskt bland de farligaste individer som finns i ett samhälle, för de är, som sagt, beredda att med alla medel offra hur många andra individer som helst för att genomdriva sina självtillfredsställande lagar och förslag, maskerade som omsorg fast de i själva verket oftast är ”omsorgens terror”.

Men, och detta är ett faktum, inga lagar kommer att kunna ta bort människans sexualitet, eller sexuella läggningar (och prostitution och sexköp är artriktigt för primaten människan och finns som ett fylogenetiskt arv).

I snart 2000 år har kyrkan försökt, men misslyckats. Och det kommer ”de goda” och ”empatiska” puritanerna i vår tid också att göra. Däremot kommer de lyckas med att skada och kränka mängder av oskyldiga människor, som de också gjort i 2000 år.

dw7.jpg Intressant nog är det få som vill berätta att Sverige idag enligt US Department of Justice, i “World factbook of Criminal Justice Systems” anges vara det land i världen som har näst högst frekvens av våldtäkter, bara slaget av USA, med en frekvens tre gånger högre än våra Nordiska grannländer. Trots (eller kanske snarare tack vare) våra puritanska morallagar och agenda.

Få har lyckats få till en ökning av våld och övergrepp i ett fredligt land som feminister och kristna har lyckats med i vårt. Sexköpslagen är ett lysande exempel på det tyska ordspråket: ”Falska lagar mognar till riktiga brott”.

Vill du lära mer, läs gärna mitt till riksdagsledamöterna utskickade ”utbildningsmaterial”: www.oeisspeis.com/hurmanbedrarenvarld.pdf.

Dick Wase
Oberoende historiker & författare, 52 år gammal

P S. Min sexualhistoriska bok ”Samlag eller Salighet” blev så politiskt inkorrekt att inget förlag tordes publicera den. Ibidem.

.

.
Andra bloggar om: , , ,, , , , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png