lysb7.jpgIdag ska du verkligen lyssna både på det som sägs om bordellhärvan, men glöm inte bort att lyssna på det som inte sägs, det som du kanske hade förväntat dig att höra. Idag har den svenska journalistkåren ett val, att fortsätta agera fullkomligt tandlöst i frågor som rör prostitution eller att fatta mod och börja granska makthavarna, både de som finns idag och de som fanns då.

Journalistkåren fick skämmas för att man försökte berätta sanningen för 30 år sedan, media lät sig skrämmas till tystnad och har sedan dess hjälpt makteliten att bevara konsensus och hegenomin i debatten om prostitution. Det är dags för sanningen om
både det som var då och det som sker nu.

Vi vet att två flickor utsattes för sexuella övergrepp på 70 talet och deras liv förstördes pga detta. Vi vet att deras historia backas upp av många trovärdiga personer som var inblandade i utredningen och som träffade flickorna på den tiden. Det råder inga som helst tvivel om att de verkligen i princip blev våldtagna som 14 åringar och att samhället ignorerade detta.

lysb.jpg

Och detta räcker, detta räcker för att staten ska be de här kvinnorna om ursäkt och betala ut ett skadestånd till dem. Deras liv förstördes, de var barn och samhället brast grovt i omsorgen om dem, de utsattes sedan för ett rättsövergrepp utan dess like.

Flera toppolitiker har namngetts som förövare, tvivla gärna och ifrågasatt om alla dessa namn verkligen är skyldiga. Gör det om du vill, jag tvivlar inte en sekund på sanningshalten i det som har kommit fram. Jag har kollegor vars ord jag litar på till hundra procent som arbeta som sexsäljare i Stockholm på denna tiden. De har bekräftat för mig att det var så här det gick till. Christina Persson var med på den tiden, läs hennes berättelse!

lysb2.jpgLyssna på vad dementarien Leif GW Persson verkligen sa i radion igår i Studio Ett. Han säger att hans två kompisar Olof Johansson och Fälldin är oskyldiga men att resten som pekas ut är SKYLDIGA, enligt GW råder det t.ex. inga tvivel om att Geijer var skyldig. Det räcker. Han påstår att han är den som vet mest om bordellhärvan och bara det räcker.

Lyssna på tystnaden! Tystnaden från alla de som i vanliga fall säger att de står på de svagas sida. Tystnaden från feminister och kvinnogrupper som annars så snabbt kan skicka ut pressmeddelanden.

Läs och lyssna på dem som verkligen bryr sig om de svaga i samhället, ex. Josefin Brink (v). Tack för ditt stöd Josefin!

Lyssna på vad kvinnornas advokat säger, lyssna på polisen Ove Sjöstrand och före detta programledaren Erik Eriksson berätta om sina möten med tjejerna. Ge kvinnorna upprättelse!

Lyssna på vad ECPATs ordförande Thomas Bodström INTE sa i TV4s Nyhetsmorgon. Han sa inte ett ord om att två flickors liv förstördes för att de utsatts för sexuella övergrepp. Han sa inte ett ord om att en flicka som inte ens hade utvecklat några bröst utnyttjades som barnprostituerad i Stockholm för 31 år sedan. Han pratade bara om förtal och avslöja hur lite han egentligen bryr sig om barn som far illa. Han backar upp sina politiska kollegor istället.

Justitiekanslern Göran Lambertz fick ett bra råd imorse av journalisten Jan Mosander i Gomorron Sverige. Han sa att JK skulle gå ner till sitt eget arkiv och leta upp promemorian som hans företrädare Gullnäs fick av rikspolischefen Carl Persson 1977. Jag hoppas Göran Lambertz gör detta.

Det var intressant att höra Jan Mosander berätta om hur media och journalistkåren agerade när bordellhärvan och dementierna rasade på mitten av 70 talet. Det pratades som om detta var något som tillhörde det förflutna och att journalistkåren idag inte är så tandlös. Men jag är ledsen, journalistkåren i Sverige idag är lika tandlös idag som då när det gäller frågor som rör prostitution.

lysb4.jpgMedia ifrågasätter inte vad våra makthavare säger om sexarbete och sexarbetare. När kontroversiella uttalanden görs av en minister så lyfter man inte ens på ett ögonbryn.

Men om samma uttalanden hade gjorts om vilken annan grupp som helst i samhället så hade det varit skandal. Men nu handlade det om horor och vi är inte vatten värda. Vi var det inte på 70 talet och vi är det inte idag.

Media är lika ryggradslösa idag som de var då. Hela den här bloggen är ett bevis på detta, jag skulle säkert kunna länka till hundratals inlägg som bevisar detta för er.

Jag har i veckan försökt få ett par granskande TV journalister att ta en titt på detta. Jag möts av häpnad när jag berättar vad poliser, åklagare, politiker och ministrar säger och påstår om prostitution och människohandel. Det är idel lögner och propaganda och uttalanden som visar på en fanatism i dessa frågor som allvarligt hotar vår demokrati, rättsuppfattning och vår yttrandefrihet samt allvarligt kränker konventionen om mänskliga rättigheter.

Om någon journalist skulle våga visa fram den nakna sanningen och börja granska både hur makthavarna och media agerar i frågor som rör försäljning av sexuella tjänster så finns det en guldgruva av material från TV, radio och tidningar bara från i år. Jag bistår gärna och skulle gladeligen hjälpa till i ett sådant arbete.

lysb5.jpgKära journalister, ska ni fortsätta att låta er skrämmas och gå i makthavarnas fotspår?

Är det inte dags att fatta mod och visa vad granskande journalistik verkligen är även i frågor som handlar om försäljning av sexuella tjänster?

Ps…
Och om du är sugen på att skratta, missa inte att se hur Leif GW Persson pratade om prostitution som ost med Jonas Hallberg 1981!

.

.
Andra bloggar om: , , , , ,
, , , , , ,
, , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png