… fanns att läsa igår i Nya Wermlands Tidning:

14lib1.jpg”Till alla sexarbetare vill vi rikta en vädjan. Ha gärna hur mycket sex ni vill, med vem som helst och hur som helst. Om ni avstår från att ta betalt kan ni bidra till att strypa grundorsaken till människohandeln för sexuella tjänster.

Och det är att det finns en efterfrågan som anser sig ha rätten att köpa andra människors kroppar. Torskar kommer att finnas även fast vi har en sexköpslag.

Mord och stöld är förbjudet i Sverige. Ändå har vi mördare och tjuvar. Men det skulle inte bli färre om vi tog bort lagarna.”

Och därmed var debatten mellan SANS – sexsäljarnas och allierades nätverk i Sverige och de Liberala Kvinnorna Birgitta Ohlsson (fp) och Nina Larsson (fp) över i alla fall i NWT.

De sista raderna i debatten i NWT tänker jag inte bemöta, det känns som det är under min värdighet att göra det…
… och resten… fasiken jag orkar inte tjata om samma saker i nya ord, det känns som de inte lyssnar heller, de där Liberala Kvinnorna…
Jag rekommenderar er istället att läsa Blogge Bloggelitos inlägg om den här artikeln, han orka till skillnad från mig bemöta idiotin i artikeln.

14lib7.jpgOch sen har en kompis till mig, en mycket SANSad diskret gentleman i Stockholm, som jag känner via nätet och SANS, skrivit en bra kommentar om artikeln som jag har fått lov att citera:

”Usch, vad trött jag blir. Tänk att vara förståsigpåare, utan att ha provat något i praktiken.

Vad ska jag ta för liknelse? Tänk om det var ok att släppa in fotbollskommentatorer i TV som inte vet skillnad mellan proffs och amatörer, mellan elit-serien och korpen. Vore det ok? Någon som aldrig själv spelat fotboll och gjort en snygg glid-tackling eller varit offside? Hur bra vore det? När är det läge för straffspark egentligen?

Nix, här i artikeln används varje tricks och alla fula finter för att trycka ned oss i skoskaften.

14lib8.jpgVi, och bara vi som är i branschen, vet hur det är. Vi vet nyanserna. Vi vet att det finns människohandel, elände, narkotika och tvångsprostitution, men vi vet att det också finns lycka, kåthet, skoj, härligt sex, gemenskap och vänskap.

Det finns en väg ur ensamheten och längtan efter närhet för oss män, och det finns en väg att slippa förnedring och att tigga om pengar för tjejer. Det finns möjlighet att skapa en guldkant i tillvaron, både för tjejer och killar.

Det finns stolthet, det finns glamour och exklusivitet. Ja, det finns fan så mycket mer än töntiga lagstiftare, journalister och andra skulle kunna drömma om.”

Jag hoppas att debatten mellan SANS och de Liberala Kvinnorna ska leda till ett mer konstruktivt samtal. För det är helt uppenbart att frågor om prostitution är en sak som engagerar Birgitta Ohlsson, de Liberala Kvinnorna och många andra kvinnoorganisationer. Jag önskar och hoppas att de framöver ska börja prata mer med oss istället för om oss.

14lib2.jpg– Kan vi inte träffas, vill ni inte träffa oss som arbetar med sex, frågade jag Birgitta Ohlsson igår kväll när jag fick tag på henne i telefon.

Jag frågade för jag tror att politiker måste börja våga möta oss IRL för att förstå vad vi pratar om. Jag tror de måste se med egna ögon att vi är trovärdiga och precis så normala som vi säger att vi är. Jag fick ikväll inget svar på min fråga om de vill träffa oss. Men vår invit till ett möte är överlämnad.

I mitt samtal med Birgitta Ohlsson så var vi överens om att mycket rapporter och forskning om prostitution har politiska syften. Men jag poängtera att i den akademiska världen så krävs en objektivitet för att den forskning man bedriver ska betraktas som seriös och trovärdig.

Jag berättade att flera mycket seriösa forskare och professor i Norge har strimlar sönder och samman den forskning som de Liberala Kvinnorna har hänvisat till, ni vet den där forskningen som radikalfeministerna gör.

14lib3.jpgDetta har bl.a. skett i Liv Jessens debattbok om prostitution och när jag berättade om boken så blev Birgitta faktiskt intresserad av den.

Jag hoppas verkligen att hon köper och läser ”Det ideelle offer”. För den boken ger en annan bild av försäljning av sexuella tjänster, en annan bild än den som ROKS och Gunilla Ekberg har matat de svenska politikerna med i så många år.

Annars så tycker jag debatten i NWT har sagt en hel del och det var kul att NWT tillät så många repliker. Vad tycker ni om debatten?

Debatten initierades av en artikelserie om prostitution i NWT för en månad sedan och sen har odet växlat mellan de Liberala kvinnorna och SANS:ade Isabella:

 1. 14lib5.jpgNolltolerans mot sexhandel krävs
 2. Ingen respekt visas för sexarbetarna
 3. Människokroppen är ingen handelsvara
 4. Bättre arbetsvillkor och avkriminalisering
 5. Frivillig sexhandel göder ofrivillig

Jag har skrivit om artikelserien och debatten i Nýa Wermlands Tidning i de här inläggen på bloggen:

 1. Balanserad journalistik
 2. Skamlösa fanatiker
 3. SANS i Wermland
 4. Den farliga glamouren del 2
 5. Nu förstår jag…
 6. Tror du på det här
 7. Sexarbetare vs Liberala kvinnor

.

.
Andra bloggar om: , , , , ,, , , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png