04narchoc1.jpg… eller Fuck You Right Back!

Ja jag blev nog allt lite chockad igår. Har knappt kunnat sova inatt, har liksom inte riktigt fattat att det är sant, oj blev jag utnämnd till årets politiska blogg igår, är alla dessa varma, goa gratulationer verkligen till mig?!?!

… nej inte riktigt alla visa det sig.

Det som jag blev mest glad över är att jag upptäcker att människor som egentligen inte alls håller med mig i sakfrågor kring prostitution ändå har röstat på min blogg och gratulerar mig! För mig är det stort och också något jag kan ta åt mig äran för.

Jag har försökt att föra diskussionerna om prostitution på ett sätt som inte ska stöta bort de som har en annan åsikt. Jag har ärligt verkligen försökt förstå mina motståndares argument.

Prostitution är annars ett rätt giftigt ämne som ofta framkallar starka känslor och debatten kan bli rätt så polariserad och frän. Lite av den varan såg jag tyvärr igår på Jinges blogg. Han själv skrev ”när årets politiska blogg blir en enfrågeblogg som Isabellas finns det anledning att höja på ögonbrynen.” Är det verkligen bara för att min blogg handlar om ett ämne som han höjer på ögonbrynet?

04narchoc2.jpgI en kommentar till mig skriver Jinge att han är emot sexarbetare. ”Jag verkligen hatar att du och andra ska behöva förnedra er så!!”

Han vet att jag inte anser att jag på något sätt förnedrar mig själv när jag jobbar som eskort. Är hans tolkning av vad jag gör viktigare än min egen?

I anslutning till Jinges inlägg ”Prostituerad 2007 års politiska bloggare?” fanns det en del ganska trista saker att läsa bland kommentarerna från Jinges läsare.

Dessa kommentarer är tydliga exempel på horstigmat som jag försöker bekämpa på den här bloggen:

Det är inget annat än skandal att en hora gör en blogg som många röstar på.

Det är nog så att rabatt förekommer,
ja…

Anmärkningsvärt är också att det är en blogg med enbart en sak som syfte. Att ragga kunder, för något annat kan det väl inte röra sig om?

04narchoc3.jpgSanningen [Isabella]är ju att din blogg vann för att den handlar om sex (sex säljer) och de som vill köpa sex är väldigt glada över att få rösta på dig.

Hajjar inte hur en prostituerads blogg kan komma etta? Är det inte konstigt?

… ett tidens tecken, en horas blogg blir landets årets politiska blogg. … Hittar man inget riktigt arbete kan man dra ner byxorna mot betalning.

Jag själv blir inte provocerad av sådana här naiva angrepp. Dels är kommentarer av den här typen verkligen inte det som dominerat det som sagts och skrivits om tävlingen, jag är dessutom så van vid horstigmat. Men jag vet att kollegor som inte är så vana vid att möta horstigmat blir kränkta och förbannade av att läsa sådana här saker.

Tyvärr så tillåter ju inte Jinge att horor själva ger svar på tal direkt till de berörda så därför kan jag inte motstå att ge Jinges läsare ett Ett Fuck You Right Back finger idag…

Till Jinges läsare
Tråkigt att er favoritbloggare Jinge inte tidigt och tydligt sa till Bloggen Bent att han i år ville delta i tävlingen om Årets Politiska Blogg, han gjorde aldrig detta så att ni kunde rösta på honom och Bloggen Bendt tog inte emot nomineringen av hans blogg för han trodde inte Jinge ville delta i tävlingen. Och nu ser jag att många av er som är hans läsare ifrågasätter resultatet av tävlingen. Det är många bland er som har svårt att förstå att en hora har vunnit. För er är Jinge den enda självklara kandidaten till utmärkelsen jag nu fått.

Jinge har bloggat i många år, jag börja för lite mer än ett år sedan.

04narchoc4.jpgMitt mål med mitt politiska bloggande är att påverka. Jag vet inte vad Jinges mål är men politik brukar handla om att vi vill påverka och förändra saker i vårt samhälle.

Efter ett års bloggande kan jag konstatera att jag åstadkommit en hel del i den motvind jag kämpat i. Jag har påverkat politiker, debatterat mitt ämne både i gammelmedia, ex. Birgitta Ohlsson, radio, ex. Maria Carlshamre, och IRL, ex. Gudrun Schyman. Jag har varit i kontakt med många makthavare och de vet vem jag är tack vare min blogg. Både politiker och mediafolk läser min blogg och jag har lyckats få en del att lyssna.

Förhoppningsvis kommer ni också inom en snar framtid att se mig i en debatt i TV.

Mitt bloggande har lett till att jag varit medförfattare i en politisk debattbok om prostitution i Norge. NRK gjorde nyligen en djupintervju med mig som kommer att sändas i Norge i slutet av januari. BBC program som Politics Show tog igår ex. kontakt med mig för att de vill skaffa sig information och höra mina åsikter om ett politiskt ämne som jag bloggar om.

När allt detta sker för Jinge, när ex. BBCs politiska redaktion ringer honom så kommer jag se det som att han har lyckats påverka och nått ut i världen med sitt politiska bloggande, men hans politiska mål är kanske inte detta, vad vet jag…
.

.
Ps… Gillade ni Manu Chaos sång om sexarbetare
”Me llaman calle”?
Bilderna till det här inlägget är skärmdumpar från en animerad YouTube
film med sången. Jag gillade verkligen de här läckra, spanska bilderna.
.

.

.
Andra bloggar om: , , , , ,
, , , ,

.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png