11vec.jpgFrukost med engelska ministrar hemma hos den brittiska ambassadören i Stockholm och uppmärksamhet i både tidningar, radio och TV utanför landets gränser. Men här hemma är allt sig likt…

Imorse åt Pye Jakobsson och Louise Persson frukost hemma hos den brittiske ambassadören i Sverige. De fick ett varmt välkommande av ambassadören
och träffade en mycket trevlig engelsk inrikesminister, Vernon Coaker.

Vernon Coaker har ansvar för brottsbekämpning på det engelska inrikesdepartementet. De träffade också riksåklagaren i England, Vera Baird.

Stort varmt tack till Louise som följde med för att stötta, trots att hon absolut egentligen inte har tid + att hon har lunginflammation. Louise är bara för bra!

Pye har lovat att skriva ett gästbloggsinlägg om mötet imorgon och Louise kommer säkert blogga om det imorgon också, idag behöver de vila. Jag kan kort rapportera att mötet var mycket lyckat, jag tror alla är mer än nöjda och glada över att vi med så kort varsel kunde fixa till ett möte.

11vec2.jpg

Men jag måste berätta… ögonbryn höjdes, engelsmän häpnade när Pye berättade att Beatrice Ask inte vill att vi ska höras i frågor som rör oss.

Jag är stolt över att jag kunde lobba in oss och fixa det här mötet, det känns som jag nu lite bättre kan leva upp till den hedrande utmärkelsen – Årets politiska Bloggare 2007.

Efter frukosten träffade Pye BBC Politics Show för en längre TV intervju och det blev också lyckat. Intervjun kommer visas i TV den 20 januari i England.

Det är en enorm skillnad på hur vi sexarbetare bemöts av politiker och media från andra länder jämfört med Sverige. Det är som natt och dag.

11vec1.jpgI en DN artikel kan man läsa idag att svenska sexköpslagen intresserar flera länder. I artikeln blir Agneta Borg ”en av experterna som britterna träffade under torsdagen”, Agneta Borg var tidigare chef för Prostitutionsenheten i Stockholm. DN tycker det är viktigt att berätta att Agneta Borg anser att lagen är ett steg framåt. – Den är, liksom agalagen, en attitydlag, säger hon till DN.

När BBC Four sände direkt från Malmskillnadsgatan igår, intervjuade den brittiske inrikesministern och lät lyssnare ta del av intervjuer de hade haft tidigare under dagen så fick de engelska lyssnarna enbart höra vad polisen och vad vi inom SANS tycker om sexköpslagen i Sverige.

Reportern hade träffat Agneta Borg och prostitutionsgruppen i Stockholm men tog inte med deras åsikter i sändningen. Det Agneta Borg hade att säga bedömde BBC som betydelselöst, DN gjorde en helt annan bedömning. DN (liksom P1) tog inte ens kontakt med oss men gav Borg utrymme för att berätta hur bra sexkösplagen är.

11vec4.jpg

Jag har förresten hittat en länk till radioreportaget i BBC Fours program PM från igår, inslaget kommer ca 25 minuter in i sändningen. Man kan bara lyssna på programmet i efterhand i en vecka efter sändningen. När kommer vi får höra svenska reportrar ställa den typen av frågor som den engelska reportern gör?

Jämför BBC:s reportage med P1 Morgons reportage.Tänk på att när radio gör den här typen av reportage så väljer de vem de intervjuar och vilka uttalanden som sedan kommer med i sändningen. En timmes intervju kan bli en minut i radion.

Två utländska tidningarna intervjuade mig den här veckan och om ni vill se ett bra exempel på vilken typ av artiklar jag saknar i svensk press, läs den som publicerades idag på TheLocal.se: Swedish prostitution: gone or just hidden?. Artikeln i den amerikanska dagstidningen The Monitor – Britain eyes Swedish law on sex workers – var också bra. Deras artikel finns också på Yahoo News.

Jag noterar igen hur utländsk media mycket gärna tar kontakt med oss för att ställa politiska frågor medan svensk media nästan aldrig ringer oss och om de gör det så får vi oftast bara frågor som … Varför började du prostituera dig? … eller …. Vad skullle du säga om din dotter börjar sälja sin kropp?

.

11vec3.jpgLäs mer i mina inlägg:

.

.
Andra bloggar om: , , , , ,
, , , , ,

.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png