blaskri3.jpgHär kan du hitta citat från artiklar och länkar till vad som var aktuellt i media om prostitution och människohandel eller andra saker som berör ämnet som jag fann intressant under november 2007.

Mina andra sidor om vad som är och har varit aktuellt i media:

.
roseline.jpg
.

Kondomgripanden stoppas i Kina DN, 2007-11-30
TT
”Att ertappas med kondomer har tidigare setts som ett tecken på att man är prostituerad. – Vi har undersökt många arbetsläger och funnit att bland dem som dömts för prostitution var innehav av kondomer det enda beviset, förklarade en delegat vid en aids-konferens enligt nyhetsbyrån. Han Mengjie, högt uppsatt tjänsteman på den statliga aidsbekämpningsenheten, hävdade dock att order redan sedan länge gått ut om att kondominnehav inte ska kunna användas som bevis.”

Ännu en person rånad i Stadsparken Arbetarbladet, 2007-11-30
Helena Nyman
”Den 61-årige mannen bor intill Stadsparken. Han var ute och rastade sin hund vid sjutiden på onsdagskvällen. Två unga flickor kom då fram till mannen på gång- och cykelbanan utanför Parkbadet och erbjöd honom att köpa sex. Mannen avböjde och då vände flickorna på det hela och anklagade honom för att ha frågat dem om sexköp. De sade också att de skulle anmäla honom till polisen.”

jenvslou2.jpgSex säljer, så är det! GP, 2007-11-30
Malin Lernfelt
”I deras kölvatten har det på senare år också dykt upp en relativt högljudd prostitutionslobby som framförallt på nätet, men också i debattartiklar kvällspressen, häcklar alla som har invändningar mot sexhandeln. Det stora problemet är, att när tidningar som till exempel Veckorevyn publicerar reportage som det om ”Veronica” för att sälja lösnummer, så går de – vare sig de vill eller inte – den aggressiva prostitutionslobbyns ärenden. Och det är inte särskilt genomtänkt. För det är inte som en del ”lyckliga prostituerade” och ”glada torskar” vill göra gällande, att prostitution är oproblematiskt.”

Ingen människa är illegal Kvällsposten, 2007-11-29
Stefan Bergmark
”Tjänstefolk från Sydostasien, afrikanska och latinamerikanska arbetare och prostituerade från Östeuropa. En svart arbets- och bostadsmarknad breder ut sig inom EU. Och kapitalets krav på billig arbetskraft harmonierar bara för väl med de europeiska nationalstaternas kriminalisering, understödd av mediernas rubriker om ”trafficking”, ”människosmuggling”, ”organiserad brottslighet” och, förstås, ”illegala arbetare”.

Stora delar av arbetarrörelsen står handfallna. LO, TCO, ja till och med Vänsterpartiet, anser att facklig organisering av papperslösa legitimerar en svart arbetsmarknad. Det verkar mest vara bekväma ursäkter för att slippa agera. För den svarta arbetsmarknaden finns redan. En arbetarrörelse värd namnet känner inga nationsgränser och kämpar givetvis för alla arbetares rättigheter och bättre villkor.”

Bättre arbetsvillkor och avkriminalisering NWT, 2007-11-29
Isabella Lund
”Politiker anklagar inte byggarbetare, restauranganställda och jordbruksarbetare för att bidra till att det finns en efterfrågan på billigare arbetskraft, att människohandel sker för slaveriarbete till deras branscher eller att människor från fattiga länder jagar efter en dröm om ett bättre liv. Men horor går det bra att skylla på, är det feministiskt?”

Människohandel misstänks ligga bakom stöldliga Arbetarbladet, 2007-11-29
Gunnar Eriksson
”Rikspolisstyrelsens människohandelsgrupp kommer i nästa vecka ut med en ny rapport. Där uppmärksammas olika former av trafficking, bland annat ligor som skjutsar runt barn och unga kvinnor för att stjäla i olika länder. – Det här är ett mycket vanligt och stort problem i många europeiska länder. Nu verkar de komma till Sverige i ökad utsträckning. Eller också är det så att de funnits ett tag, men att vi nu börjar få upp ögonen för problemet, säger Kajsa Wahlberg i polisens människohandelsgrupp.”

jenvslou9.jpgProstitution och fattigdom Ny Tid, 2007-11-29
Gordana Malesevic
”Enligt sjukvårdspersonal, socialarbetare och andra som möter prostituerade i sitt yrke lever de prostituerade farligare nu, i och med att det sociala nätverket på gatan har försvunnit. Tidigare kunde de ta hand om varandra om någon hade blivit slagen eller mådde psykiskt dåligt, men nu är de mer utlämnade i och med att de arbetar ensamma. De råkar oftare illa ut. De skuldkänslor som många har är också svårare att hantera när de inte har andra att tala med om sina erfarenheter.”

Lag mot sexköp hindrar trafficking Kristdemokraten, 2007-11-28
Maria Wilhelmson
”Adina Craciunescu är politisk sekreterare för Kristdemokratiska Kvinnoförbundet. Hon har i flera år arbetat med frågor som rör människohandel och skrivit en magisteruppsats i ämnet. Hon hoppas att den svenska lagen ska bli verklighet i flera länder i Europa då den fungerar avskräckande på dem som sysslar med människohandel, även kallat trafficking. – I Sverige ser vi all prostitution som ofrivillig, säger hon. Lagen är normativ i första hand, straffen är låga men den visar att det aldrig är okej att köpa en annan människas kropp.”

”Den lyckliga horan” finns inte bara hos Vecko-Revyn Aftonbladet, 2007-11-28
Belinda Olsson
”Men ska Vecko-Revyn straffas hårdast här för att de vänder sig till unga tjejer? Jag vågar påstå att det är ännu värre när till exempel kvällstidningarna kör sin ”jag är glad radhushora-vinkel”. Därför att – håll i er nu – kvällstidningarna vänder sig ju till torsken. Det är ju ingen fjortisbrud som köper sex. Men en vuxen man gör det. Din granne eller min släkting. Din bror eller min tandläkare. De gör det uppenbarligen.”

”Kritik mot Veckorevyn handlar om fördomar” Aftonbladet, 2007-11-28
Richard Shelley
”Debatten har spridit sig på landets tidningar, diskussionsforum och bloggar på internet. De flesta bloggarna tycker att anmälan mot Veckorevyn är onödig och att yttrandefriheten har kommit i kläm.”

dropvat6.jpgPrintrådgivarna om annonsbojkotten mot Veckorevyn Dagens Media, 2007-11-28
Madeleine Östlund
”Per Sohl, printchef på IUM, är försiktig i att uttala sig om den aktuella artikeln. Han ställer sig tveksam till att rekommendera en annonsör att dra in en pågående kampanj.

– Då måste det vara grovt. Men det skulle kunna hända om det till exempel handlar om en annonsör som uttalat har tagit ställning i en fråga och där tidningen går stick i stäv med det, men man måste se till hela kommunikationen.”

Tonårstjejer! Ni duger som ni är Gotlands Tidningar, 2007-11-28
Lennart Lindgren
”I det nya numret dammar man av den slitna myten om den lyckliga horan. I en stort uppslagen och utmanande artikel presenteras Veronica, 25, som säljer sex och gillar det. Det är en bra affärsidé att ha detta extraknäck tycker hon. 12-15 kunder i månaden. Mycket pengar rinner in för att köpa fina kläder och kosta på sitt utseende. Inget om hur självkänslan successivt bryts ner och så småningom måste dövas med alkohol och knark. Redan när hon första gången sålde sig påbörjades rutschkanan mot djävulshålet.”

Okejsex.nu missar målet! Expressen, 2007-11-28
Anna Svensson & Inti Chavez Perez
”Det är problematiskt att en skattefinansierad kampanj tar sig friheten att definiera vad som är ”okej sex”. På Okejsex.nu:s hemsida står det tydligt och klart vad som är okej sex och vad som inte är det. Sex för att få bekräftan är till exempel inte okej enligt kampanjen. Det är bra att myndigheter vill diskutera sex och relationer men väldigt olämpligt att de talar om för medborgarna var deras sexuella gränser ska gå.”

Vecko-Revyn kritiseras för bild av prostitution DN, 2007-11-27
Elin-Anna Labba
”Veckorevyns nya chefredaktör Louise Bratt säger att hon inväntar JK och PO innan hon uttalar sig om anmälan mot tidningen. Att de har förlorat Sanofi Pasteur MSD som annonsör beklagar hon. – Jag hoppas att vi ska kunna samarbeta igen. Vårt syfte är inte att glorifiera prostitution, vi ville bara ge en annan vinkel och berätta en annorlunda historia, säger Louise Bratt.”

dropvat1.jpg”Det finns alltid problem bakom” Expressen, 2007-11-27
Lennart Kriisa
”Inslaget i TV4 Uppland med en kvinna som säljer sex i Uppsala väcker reaktioner inom kommunen. – Vi känner till att det finns mobil verksamhet, att utländska kvinnor säljer sina tjänster här men sedan försvinner. Men att det skulle pågå en kontinuerlig verksamhet, det är inte bekant för oss, säger Åsa Morén.”

Veckorevyn ångrar bildval Mediavärlden, 2007-11-27
Axel Håkansson

”Följer ni upp debatten i veckorevyn?
– Vi har så lång pressläggning, så vi jobbar med nästa års nummer nu. Det viktiga för mig är att jag fått delta i debatten och säga vad jag menar. Vad menar du? – Att för oss var det här en kvinnas berättelse, och inte så mycket mer än det. Sen har det blivit väldigt mycket större än jag kunnat föreställa mig.”

Annonsbojkott mot Veckorevyn Resumé, 2007-11-27
Linus Fremin
”Efter att Resume.se tog upp Veckorevyns artikel om en ”lycklig hora” har debatten blivit allt större. Frågan har debatterats högljutt av krönikörer och i tv:s morgonsoffor den senaste veckan. Nu kommer nästa bakslag för tidningen. Läkemedelsföretaget Sanofi Pasteur MSD, som producerar vaccin mot livmoderhalscancer, drar tillbaka annonser i tidningen med omedelbar verkan.”

Krafttag mot det moderna slaveriet Dagen, 2007-11-27
Anneli Enochsson & Eva Johansson
”Kristdemokraterna vill att Europols arbete stärks och att kampen mot människohandel blir dess prioriterade uppgift. Tendensen att de slavhandlare som alltför sällan grips av polisen kommer undan med koppleri måste brytas. I stället måste lagen anpassas så det blir lättare att döma för människohandel och med strängare straff än i dag. I dag är risken att dömas till fängelse större vid skattebrott än om man ödelägger en människas liv i sexslaveri.”

dropvat2.jpgVecko Revyn anmäld till JK och PO Journalisten, 2007-11-27
Kajsa Heinemann
”Enligt Louise Bratt har många läsare och föräldrar till läsare hört av sig och framfört kritik. Men framför allt har ämnet tagits upp i många medier. Så här i eftertankens tid, medger Louise Bratt att hon kunde ha gjort annorlunda. – Det är klart att det finns vissa saker med publiceringen som jag ångrar. Som bildvalet och den braskande rubriken. Men nu blev det inte så på grund av tidsbrist. Nästa gång kommer jag att tänka mig för både en och två gånger, säger hon.”

Tonårstidning anmäls av Rädda Barnen Östnytt, 2007-11-26
”Rädda Barnen på Gotland har anmält tonårstidningen Veckorevyn till Justitiekanslern och Pressombudsmannen…. Rädda Barnen är kritiska till den bild tidningen ger unga tjejer. Att läsa Veckorevyn är som att komma in i en ond och artificiell värld, menar organisationens ordförande Kerstin Blomberg.”

Rädda Barnen anmäler Veckorevyn helagotland.se, 2007-11-26
Pär Rydenholm
”I Veckorevyns senaste nummer 24 (15/11) har ordföranden för Rädda Barnen på Gotland, Kerstin Blomberg, reagerat på flera saker. Bland annat har redaktionen en ”Kärleksskola” med tips på hur man blir ”hetare i sängen”. I numret finns även ett konsumenttest på dildos. Men det som upprör henne mest är artikeln om 25-åriga Veronica som säljer sex ”som en smart affärsidé”. – Hon berättar att hon kan få 14 000 kr på en natt. Och så på slutet säger hon: ”Jag rekommenderar inte alla att göra det, det krävs mod”. Vadå? Vad är mod?”

Bodström kämpar mot barnsexhandel i Second Life PC för alla, 2007-11-26
Håkan MacLean
”I dag, måndag, slår Ecpat, som kämpar mot barnsexhandel, upp ett virtuellt kontor i det populära spelet Second Life. Invigningstalar gör Thomas Bodström. Kontoret ska innehålla information, film och annat material om barnsexhandel. Dessutom kommer det gå att kontakta Ecpats hotline direkt genom Second Life.”

horstig9.jpgTystade i trettio år Världen idag, 2007-11-26
Ruben Agnarsson
”I mars 2006 berättade två kvinnor i Världen idag att de som minderåriga i mitten av 1980-talet erbjöds som prostituerade till svenska toppolitiker. Under 30 långa år hade ingen velat lyssna till deras upplevelser. För första gången någonsin fick de berätta hela sin historia i Världen idag. Säpoutredare och systrar till bordellmamman Doris Hopp bekräftade i intervjuer kvinnornas skrämmande bild. Bakgrunden till att Bordellhärvan tystades ned var att ledande socialdemokratiska statsråd, tillsammans med framträdande politiker från samarbetspartiet centern, pekades ut för att ha utnyttjat småflickorna”

Människokroppen är ingen handelsvara NWT, 2007-11-26
Birgitta Ohlsson & Nina Larsson
”Det fanns slavar som motarbetade abolitionismen i USA. Men få ifrågasätter slaveriets avskaffande av detta skäl idag. Vi anser att människokroppen inte kan betraktas som en handelsvara som andra. Sexhandeln utgör ett komplext pussel. Den lilla frivilliga biten av prostitution, som representeras av sexarbetare som Isabella Lund, göder den stora ofrivilliga prostitutionen. Utan efterfrågan inget utbud. Därför förespråkar vi nolltolerans mot sexköp.”

Västs problem med arabernas sexliv DN, 2007-11-25
Andreas Malm
” Epoken i fråga måste bli abbasidernas kalifat: under 700- och 800-­talen kretsade världen runt Bagdad. Men vad fann den arabiska renässansens intellektuella där, bland alla de vetenskapliga framstegen, de sköna konsterna och de politiska schackdragen? De fann förteckningar över drygt sextio olika samlagsställningar, uppsatser ”Om analöppningens överlägsenhet i förhållande till munnen”, utbredd ”sapfism” bland kvinnorna, kalifer som hängav sig åt vilda eskapader med vin, eunucker och konkubiner …”

Den medeltida kvinnan långt ifrån pryd Sundsvalls Tidning, 2007-11-25
Andreas Ignell
”Det sägs att Birgitta Birgersdotter, mer känd som heliga Birgitta, fick runt 700 uppenbarelser. Forskaren Nina Sjöberg har läst dem noga och tittat på hur hon beskriver man och kvinnan. … En och annan hoppar till i kyrkbänkarna och skrattar lite generat när Sjöberg berättar om en av Birgittas uppenbarelser om en kvinna täckt i sperma och hennes ofta starka bildspråk, i en jämförelse talar hon om en prostituerad som ska ta sitt mensblod att ge åt adeln att dricka.”

sti2.jpgVarför får bara killar prata sex? Aftonbladet, 2007-11-25
Hannah Arnhög ”Jaha, då var den igång igen. Moralpaniken som uppstår varje gång tjejtidningar skriver om sex. Eller förlåt, varje gång det uppmärksammas. Skriver om det gör vi hela tiden. Frågan är då varför vi gör det? Enligt kritik som förts fram i medierna den senaste veckan är det bland annat för att ”förvandla tonårstjejer till sexuellt överladdade slampor”. Man tar för givet att våra läsare är unga kvinnor som aldrig skulle skänkt en tanke till sex om inte Veckorevyn utan moraliska förbehåll tvingat på dem smutsiga tankar.”

Rosenlund kan inte stängas GT, 2007-11-25
Jakob Wagner
”– Ett av skälen till att prostitutionen har kunnat vara där är att det har varit lite avskilt och ingen verksamhet som människor naturligt går till på kvällstid. Odenljung har propagerat för att helt stänga området för trafik kvällstid, men hon tror att det skulle vara svårt med bara begränsningar. – Ja, men vårt huvudsyfte är att hjälpa de kvinnor som i dag prostituerar sig.”

Avstängd biltrafik stoppar inte prostitution, tror tjänstmän SR P4 Göteborg, 2007-11-25
”Det går inte att stoppa biltrafiken vid Rosenlund för att komma åt gatuprostitutionen, säger ansvariga tjänstemän i kommunen i ett yttrande till kommunstyrelsen i Göteborg. Däremot kan service och andra aktiviteter dra mer folk till området på kvällstid så att prostitutionen minskar, tror tjänstemännen, som också vill att en trygghetsvandring görs i området kring Rosenlund för att avgöra vilka åtgärder som behövs med belysning och annat.”

Prostitution är symptomet – inte problemet Expressen, 2007-11-25
”Inom de flesta yrken finns det starka och svaga yrkesutövare. I den svaga gruppen hittar vi utbrända, självmördare och samhällets sorgebarn. Om vi skulle kriminalisera alla yrken där det finns människor som far illa fysiskt eller psykiskt skulle vi inte ha många yrken kvar. Ett bättre alternativ kanske är som vi gjort med de grövsta, farligaste kroppsyrkena: lagar om arbetstider, skydd, fackligt arbete, vård av anställda, etcetera.”

horstig23.jpgProstitution får ett ansikte Stockholms Fria Tidning, 2007-11-25
Maria Knutsen-Öy
”Som västerländsk, välutbildad kvinna och feminist tror man att man är så öppen. Man tänker inte på att man omedvetet sätter sig över de här kvinnorna när man ser dem som sorgliga offer, säger Åsa Olsson och menar att Ae, Nat och Noi, de tre kvinnorna som medverkar i filmen, ofta känt sig mer kränkta av västerländska kvinnors nedlåtande blickar än av männen som köper deras kroppar.”

Bratt både pryd och föraktfull Ledare Expressen, 2007-11-24
Linna Johansson
”Östergrens möten med en handfull kvinnor inom prostitutionen var andefattiga, löjliga, det var amatören på sitt första fältarbete. De så kallade djupintervjuerna såg ut exakt såhär: ”Jag bestämmer själv!”, ”Vi har roligt!”. Men Östergren kom undan med det här. Hon ville ju bara få läsaren att ”tänka”. Louise Bratt är inne på samma spår med sin artikel.”

Då teg GW Persson – det är mänskligt att banga ur Aftonbladet, 2007-11-24
Staffan Heimerson
”Otäckheterna med justitieministern, som sprang på horhus och låg med småflickor och delade prostituerade med polske militärattachén och sålunda var en säkerhetsrisk, och statsministern, som i kallt blod ljög läpparna svarta, finns än i denna dag, trettio år senare, som en varböld på den svenska samhällskroppen. Därför håller småflickorna (som nu är i medelåldern) på onsdag en presskonferens. De tänker uttrycka en önskan om en ursäkt från samhället. Med på presskonferensen är bordellmamman Doris Hopps överlevande halvsystrar och polismannen Ove Sjöstrand, som försökte utreda den brottsliga verksamheten.”

Minister krävs på svar om kampen mot sexhandeln NWT, 2007-11-23
Magnus Hermansson
”Polisen måste prioritera kampen mot prostitution. Det kräver värmländska riksdagsledamoten Nina Larsson (fp), som efter NWT:s avslöjande om bordellverksamheten i Karlstad nu frågar justitieminister Beatrice Ask (m) vad hon tänker göra åt saken. … Prostitution exploaterar individer, kränker mänskliga rättigheter och göder organiserad brottslighet, argumenterar Nina Larsson. – Risken är stor att situationen i Karlstad inte är unik och att bordellverksamhet pågår runtom i Sverige utan att polisen agerar, säger hon i ett pressmeddelande.”

iska2.jpgManliga prostituerade – så deprimerande Expressen, 2007-11-23, Ann-Charlotte Marteus ”Misslyckas samhället med att se lidandet hos manliga prostituerade därför att mannen i normalfallet är förövaren, sexköparen? Och finns det över- och underordnings- problem under det regnbågs färgade täcket som har förtigits därför att den centrala kampen för samhällelig acceptans, naturligt nog, har varit högsta prioritet? Tyvärr förlorade reportaget styrfart genom att förirra sig bort mot den übersaftiga hypotesen att den typiska horan i själva verket är en man och att kvinnan är undantaget!”

Behöver inte vara moral-tant för att ogilla sexköp Expressen, 2007-11-23
Kristina Lindquist
”Jag har inget behov av att krampaktigt förneka att den nöjda och lyckliga horan faktiskt existerar. Men att utgå från henne när man diskuterar samhällets vägval i prostitutionsfrågan, det är att svika hennes många olyckliga systrar – allra längst nere på botten.”

Smart feminist om jobbet med telefonsex Hallandsposten, 2007-11-23
Moa Eriksson
”Men jag har ändå lite svårt att förstå att Tanja Suhinina som feminist och smart kvinna klarar av sitt jobb. Som hon själv skriver kan det vara besvärligt att hantera fantasier om våldtäkt där ”tjejen sprattlar emot först, men lär sig att gilla läget”. Vi lever i ett samhälle där kvinnor inte går säkra om natten – att förstärka bilden av dem som lovliga byten gör inte saken bättre. Språket i boken är sisådär, det märks att författaren är van vid en blogg.”

Nyanserat om prostitution Helsingborgs Dagblad, 2007-11-23
Roger Wilson
”Programmet var snarare en enda stort genuslektion, där reportern Kajsa Norell genom en mängd exempel bevisade hur vår syn på mansrollen är så fyrkantig och enkelriktad att ingen verkar tro att en man som säljer sin kropp kan må lika dåligt som en kvinna som gör det. Det var skönt med ett program helt befriat från alla Janne Josefsson-fasoner, men saknade samtidigt en del i dramaturgin. För genom programmet undrade jag över hur killen som intervjuades i programmet egentligen mådde.”

idio7.jpgDärför säljer jag sex Expressen, 2007-11-22 ”Kanske – eftersom jag är man – så räknas jag inte som en ”riktig” prostituerad, precis som kvinnliga prostituerade som faktiskt trivs med sitt jobb eller telefonsexförsäljare inte passar in i hormallen. Den enda ”riktiga” horan tycks vara den misshandlade, drogberoende kvinnan med taskig uppväxt och klent omdöme. Den horan som tjänar som argument då sexpuritanerna vill klä sin unkna kvinnosyn och sexualfientliga agenda i mer politiskt korrekta termer.”

Manlig prostitution i Kalla fakta QX.se, 2007-11-22
”I programmet diskuteras bilden av manliga prostituerade som att det, till skillnad från synen på kvinnor, handlar om killar som ”förenar nytta med nöje”. – De identifierar sig inte själva som prostituerade, eller som offer och omgivningen gör det inte heller. Jag tror inte att det stämmer överens med den bild vi har av vad en man ska vara, säger Magnus Karlsson till Kalla fakta.”

Marcus: Jag säljer sex Kvällsposten, 2007-11-22
Annsofie Näslund
”Enligt tv-programmet ”Kalla fakta” säljer minst 80 svenska män sex över nätet. En stor del av kontakterna tas dessutom på chattar eller på klubbar. I en utredning som låg till grund för nya sexköpslagen beskrivs kvinnorna som offer. Om männen skrivs i stället: ”Den homosexuella prostitutionen kan ibland för säljaren vara en blandning av affärsverksamhet och egen utlevd sexualitet…”

En kille kan inte vara hora TV4 Nyheterna, 2007-11-22
”Det är socialtjänsten som har ansvar för att ge stöd till prostituerade. I landets tre största städer finns prostitutionsenheter. Men deras arbete riktar sig nästan uteslutande mot kvinnor. – Jo, det blir ju totalfokuserat på den kvinnliga prostitutionen. Att man kommer på sig själv att man ser prostitutionen som kvinnan som säljare och mannen som köpare, säger Bo Svennecke, socialsekreterare i Göteborg.”

sti14.jpgHan har sålt sex i tio år TV4 Nyheterna, 2007-11-22
”I Kalla fakta berättar Marcus, 23 år, om sitt liv som prostituerad. Om ett system där äldre rika män håller sig med unga prostituerade som de betalar med resor, kläder, sprit och droger – i utbyte mot sex. Marcus var bara 14 år första gången han sålde sin kropp. Han berättar hur han mötte en vilt främmande man på en busshållsplats. Att mannen erbjöd pengar: ”mer än vad dina föräldrar ger dig i veckopeng på ett år.” Marcus lockades av erbjudandet…”

Vems är tuttarna? Arbetarbladet, 2007-11-21
Jenny Wennberg
”Vad Bengnérs roll i det hela bestått i är lite oklart. Men har hon gjort en intervju och skrivit artikeln har hon nog faktiskt lyckats författa en av de mest rubbade artiklarna under pressåret 2007. Varför är artikeln om prostitution i Nya VeckoRevyn så stötande? Därför att den är så totalt onyanserad, glorifierar prostitution så förbehållningslöst, och detta utan att tidningen bjuder på en motbild.”

Föräldrar: Fy vad snuskigt Aftonbladet, 2007-11-21
Staffan Lindberg
”Nu får Anders Westgårdh stöd av fler föräldrar. – Att romantisera prostitution är helt fruktansvärt, säger artisten Anna Book, vars 16-åriga dotter ratar Vecko-Revyn. – Det sänder helt fel signaler. Både till unga tjejer och killar. Anne-Lie Arrefelt, från TV3-programmet Nannyjouren, är mamma till tonårsbarn. Hon håller med: – Nästan alla prostituerade har utsatts för övergrepp eller har missbruksproblem. Här får vi inte veta något om Veronicas bakgrund. Det är oansvarigt.”

Pappa, du har nog fått det här om bakfoten Aftonbladet, 2007-11-21
Alice Westgårdh
”Min pappa reagerade på en artikel om en ung tjej som extraknäcker som prostituerad. Enligt honom så framställdes det som något bra och trendigt, men det var ju faktiskt bara hennes åsikt. Själva artikeln är opartisk från Vecko-Revyns sida, men sen har de lagt in en ruta där deras sexexpert Hannah Arnhög skriver att det är fel att sälja sex. Och jag håller helt med henne.”

sti9.jpgPinsamt av Vecko-Revyn! GP, 2007-11-21
Malin Lernfelt
”Att en tidning som Vecko-Revyn går prostitutionslobbyns ärenden är trist. Framförallt för de ungdomar som luras att tro att prostitution är oproblematiskt. Men det kanske inte spelar någon roll så länge man lyckas sälja några extra lösnummer.”

Legg ned Pro Sentret Netteavisen, 2007-11-20
Bjørn Lecomte
”Feministene i Kvinnegruppa Ottar kom med følgende uttalelse fra sitt landsmøte tidligere denne måneden, ifølge gruppas nettsider : Landsmøtet i Kvinnegruppa Ottar går inn for å legge ned Pro Sentret. Pro Sentret blander rollene som hjelpetiltak, kompetansesenter og interesseorganisasjon, og er derfor ikke egnet til å få samfunnets tillit til å drive prostitusjonsomsorg.”

Vecko-Revyn glamouriserar könshandeln ETC, 2007-11-20
Andreas Gustavsson
”Vecko-Revyn är den senaste men inte den första tidningen att publicera positiva berättelser om prostitution, och de har blivit fler vartefter att meningsutbytet kring könshandel blivit fränare. Sexköpslagens försvarare står mot legaliseringsivrare, och båda grupperna har rekryterat prostituerade. Vittnesmålen – på bloggar, i intervjuer, på debattsidor – har ofta karaktär av politisk aktivism.

”Varför är det så svårt att i Sverige solidarisera sig med oss sexsäljare? Beror det på horstigmat, alltså den starka sociala skammen som drabbar den ’fallna’ kvinnan? I exempelvis Tyskland eller Holland är det inte så svårt, där organiserar sig sexsäljare, feminister och politiker tillsammans”, skrev i våras en kvinnlig eskort i Expressen:”

Vecko-Revyn full av sex, sug och snusk Aftonbladet, 2007-11-20
Anders Westgårdh
”Droppen som fick pappas bägare att rinna över var artikeln om 25-åriga Victorias hemliga extraknäck som hora. Där presenteras prostitution som om det vore vilket trendigt yrke som helst, fast ännu bättre betalt. ”Det var en kick att gå därifrån med tre tusen spänn i fickan. Nu kunde jag lägga ännu mer på mitt utseende och restaurangbesök.”

Artikeln ”Jag säljer sex – och gillar det faktiskt” är det mest ansvarslösa och idiotiska jag läst i en svensk tidning på väldigt länge. Därför vill jag avsluta med ett privat sextips riktat till den nya chefredaktören Louise Bratt: Du kan ta din jävla tidning och stoppa upp den!”

intol2.jpgKöpte sex i Kina – förlorade jobbet Metro, 2007-11-20
Daniel Olsson
”På en restaurang efter arbetsdagens slut träffade mannen två prostituerade kvinnor som följde med honom upp på hotellrummet. På väg ut från hotellet togs en av kvinnorna av polisen och mannen greps och satt 15 dagar i fängelse. En ersättare fick flygas in från Sverige för att fortsätta uppdraget. Två dagar efter hemkomsten meddelade arbetsgivaren att montören var uppsagd av personliga skäl.”

Polisen: Tiggarflickor hamnar i sexindustrin Expressen, 2007-11-19
Petter Maaherra
”Enligt VK finns en FN-rapport där minderåriga flickor utnyttjas för att tigga och stjäla och sedan hamnar i sexindustrin när de blivit 15 år. Enligt rapporten är det ofta romska familjer som utnyttjar flickorna för stölder, tiggeri och prostitution. De kringresande grupperna är svåra att granska. – Tillgreppsbrott, som stölder, anmäls. Men människohandel anmäls inte. Det bygger på information om någon ser något misstänkt. Sedan är det ett stort arbete att kartlägga och utreda, säger Lena Melin till VK.

Kommunen stänger Nobeltorgets toaletter City Malmö/Lund, 2007-11-19
Peter Herkel
”Men kommunens åtgärd kommer bara att flytta de sexuella aktiviteterna till andra platser, enligt doktoranden Niklas Eriksson på Malmö högskola som forskar om manlig prostitution. – Det finns ett stort behov av den här typen av kontakter. Trots att det blivit lättare att träffas på internet och nattklubbar så uppskattas kontakerna i de här miljöerna av en del män.”

Vill erbjuda sex till funktionshindrade Expressen, 2007-11-16
Gustaf Andersson
”En schweizisk välgörenhetsorganisation vill erbjuda funktionshindrade sex för en billig penning. Flera volontärer har redan anmält sig till projektet – nu fruktar svenska handikapporganisationer att sexverksamheten sprider sig. – Jag tycker det är oerhört diskriminerande, säger Maria Johansson ordförande i de handikappades riksförbund.”

sti.jpgLäsarprotester mot Veckorevyn Resume, 2007-11-16
Linus Fremin
”I det senaste numret av Veckorevyn finns en artikel om en ”lycklig hora”. Tidningen har många yngre läsare och upprörda mammor har hört av sig till Resume.se. Chefredaktören Louise Bratt försvarar texten. – Vi vill inte glamourisera prostitution, säger hon. … Varför publicerar ni en sådan här text? – Det är många som har undrat det. Vi har alltid med ett ”ur livet”-jobb i tidningen. Där en tjej med egna ord får beskriva sin livssituation. Vi vill alltid hitta intressanta vinklar, säger Louise Bratt.”

Kvinnorna som försökte rädda de fallna SvD, 2007-11-16
Rebecka Lennartsson
”I dag är det få som känner till den prostitutionshistoria som skrivits i flera av vårt lands större städer under 1800-talet och en bra bit in på 1900-talet. Gamla polisarkiv och handlingar från besiktningsbyråer och kurhus ger inblickar i en för många okänd historia om den reglementerade prostitutionen, som innebar tvångsbesiktningar och stränga förordningar för de kvinnor som myndigheterna bedömde saknade annan försörjning än sexhandeln.”

Ingen respekt visas för sexarbetarna Nya Wermlands Tidning, 2007-11-16
Isabella Lund
”Vill Birgitta Ohlsson (fp) och Nina Larsson (fp) införa en nolltolerans mot människors behov av närhet, intimitet och sex? Det är detta som ligger bakom efterfrågan på sexuella tjänster, behov som inte alltid kan tillfredsställas inom traditionella relationer. Det är ingen rättighet att få dessa behov tillfredsställda men vi mår alla bättre om de blir det, sex är mycket hälsosamt.

Vi som säljer sexuella tjänster är inga stereotyper, vi är alla olika och vi är människor. Vi arbetar med något som många människor betraktar som det finaste och skönaste som finns. Varför ska vårt arbete alltid smutskastas och demoniseras?”

Kopplerihärvan närmar sig sitt slut Expressen, 2007-11-15
Joakim Wedholm
”Utredningen om den 30-årige huvudmannen och kvinnan är färdig. – Vi jagar sexköpare just nu, säger han. Till jul tror Torgny Ehrieder att utredningen kommer att vara helt färdig. – Om det inte blir fler namn och fler misstänkta då, säger han. Kvinnan och huvudmannen i använde Internet och gick under namnet ”Par” när de lockade sexköpare. Men på vilket sätt de arbetat och vilken roll kvinnan hade i förmedlingen av sexuella tjänster kan inte Torgny Ehrieder kommentera utan hänvisar till förundersökningssekretessen.”

idio4.jpgMary Lucille Sullivan: ”Making Sex Work” DN, 2007-11-15, Kajsa Ekis Ekman
”Alla handlingar som under and­ra omständigheter skulle anses vara misshandel, våldtäkt och trakasserier finns ju nu att köpa på legala bordeller. Därför måste de anställda på bordellerna skriva under avtal där de frånsäger sig de rättigheter som ingår i arbetslagstiftningen – just de rättigheter de skulle få efter legaliseringen.

På så sätt kan man fortsätta erbjuda köpare en meny av tjänster som, om de skedde utanför prostitutionen, skulle klassas som sexuella trakasserier, våld och i vissa fall tortyr.

Det som händer på klubbarna visar sig vara omöjligt att förena med arbetslagstiftningen.”

Sexköparen: Allkonsument, kompletteringsköpare och relationssökare Svenska Magasinet, 2007-11-15
Ola Josefsson
”Vilka är då de män som köper kvinnornas kroppar? I Spanien är 38 procent av männen sexköpare, i Sverige är motsvarande siffra 13 procent, en mindre del av dessa cirka sex procent är storkonsumenter. Sexköp är vanligare i länder med en patriarkalisk machokultur som exempelvis Spanien, enligt mansforskaren Jari Kuosmanen vid Göteborgs universitet.”

Nolltolerans mot sexhandel krävs Nya Wermlands Tidning, 2007-11-14
Birgitta Ohlsson & Nina Larsson
”I debatten om bordellen Afrodite i Karlstad hörs krav på att prostitution bör legaliseras. Då kan en svart marknad tas bort och villkoren för de prostituerade förbättras. Det är tvärtom. 1984 legaliserades prostitution i delstaten Victoria i Australien. Före legaliseringen fanns uppskattningsvis 70 bordeller i delstaten. I dag finns det runt 100 legala och 400 illegala bordeller. Eftersom staten ger signalen att det är okej att köpa sex är det fler ”vanliga” män som gör det. Och konsumtionen av prostitution har kraftigt skjutit i höjden.”

Svårt bekämpa prostitution Ledare Nya Wermlands Tidning, 2007-11-14
”Här i NWT har vi de senaste dagarna haft artiklar där vi satt sexhandeln i Karlstad i fokus, vilket skapat en hel del debatt. Frågan är hur prostitutionen kan fortgå som den gör år ut och år in utan att något görs. Det är visserligen notoriskt svårt med bevisläget, men den nonchalans som ordföranden i Värmlands polisstyrelse Björn Samuelsson (s) visar när han säger att ”det finns viktigare saker att prioritera” är inte acceptabel.”

afana1.jpgMinska torskbeståndet Nya Wermlands Tidning, 2007-11-14
”Riksdagsledamöterna Birgitta Ohlsson och Nina Larsson (båda fp) vill ha hårdare tag mot torskar – alltså sexköpare. – Torskarna måste dömas till fängelse, säger de i ett uttalande. De reagerar mot att Björn Samuelsson (s), ordförande i polisstyrelsen, inte är beredd att prioritera kampen mot sexhandeln. – Det är häpnadsväckande. Bordellen Afrodite har varit verksam i Karlstad i flera år. Snart har det gått tio år sedan sexköpslagen infördes. Polisens uppgift är att se till att lagarna efterlevs. Torskbeståndet måste minska. Inför nolltolerans mot sexköp i Värmland.”

Lägg ner strippklubben Blekinge Läns Tidning, 2007-11-14
Arvid Jurjaks
”Den nya strippklubben i Karlshamn har väckt känslor bland ungdomarna. Redan nästa lördag kommer den första demonstrationen. – Målet är att strippklubben läggs ner, säger Tove Jonsson. – Hur ska vi göra för att störta den nya strippklubben i stan? Den frågan ställde Johanna Norrlid i Es1 till Gudrun Schyman som i fredags besökte Väggaskolan. – Starta en grupp. Jag tycker att alla ska fråga sig om de vill jobba där, svarade Schyman.”

Polis granskar privat sexshow Blekinge Läns Tidning, 2007-11-14
Lotta Andersson
”Experter på Rikspolisstyrelsen är tveksamma till de privata poseringar som förekommer på strippklubben i Karlshamn. Nu ska polisen i Blekinge kontakta ägaren för att få klarhet i om han bryter mot förbudet mot pornografiska föreställningar. Efter att en striptease-dansös berättat för Sveriges Radio om de privata sexshower hon utför, kommer nu verksamheten på klubben i Karlshamn att granskas.”

Sexhandeln i Karlstad Nya Wermlands Tidning, 2007-11-13
Jonas Klint ”Många tycker att det som pågår är förfärligt och måste stoppas. Andra anser att det är bättre att prostitutionen pågår inomhus än ute på gatorna och att de prostituerade gör nytta, så länge båda parter är nöjda. De prostituerades egna åsikter går också isär. Annelie, som själv har sålt sin kropp på Afrodite, säger att man bara kan härda ut som prostituerad genom att stänga av känslorna helt under flera år och intala sig att man gör det av fri vilja. Isabella å andra sidan, trivs med jobbet.”

idio6.jpgAnnelie sålde sin kropp på Afrodite Nya Wermlands Tidning, 2007-11-13
Jonas Klint ”De snabba pengarna gjorde det lättare att fly mentalt, att stänga av känslorna. Hon kopplade inte på dem igen förrän långt senare. – Det var betydligt lättare att stänga av än att sätta på känslolivet, säger hon. En ovanligt stor inre styrka i kombination med professionell hjälp, terapi, gör att hon i dag kan se på sitt liv som prostituerad med distans.”

”Jag har ingen aning om vad som händer där” Nya Wermlands Tidning, 2007-11-13
Nicole de Bouczan ”Den 58-åriga kvinnan som äger Afroditehuset säger att hon inte har en aning om vad som pågår där. Kvinnan pekas ut av flera prostituerade som den som inte bara äger fastigheten utan också drar in pengar från prostitutionsverksamheten. Afrodite på Våxnäsgatan i Karlstad är registrerad som Club 48. Firman har haft den 58-åriga kvinnan som enda ägare sedan den 14 april 1980.”

Sexhandel okej enligt detaljplan Nya Wermlands Tidning, 2007-11-13
Arne Skorup ”Politikerna i Karlstad står maktlösa mot sexhandeln på Club Afrodite. – Fastigheten får användas till bostad och handel. Vi kan inte säga att verksamheten strider mot detaljplanen, säger kommunalrådet Håkan Holm (s).”

”Vi ser allvarligt på det här!” Nya Wermlands Tidning, 2007-11-13
Per Mojanis ”Enligt Sandberg satsade polisen för ett drygt år sedan stora resurser mot en annan klubb i Karlstad, efter att man fått indikationer på att det bedrevs olaglig verksamhet i form av den NWT berättat om på Afrodite. Misstankarna finns fortfarande kvar, men bevisen lyser med sin frånvaro. – Det är väldigt svårt att komma åt. Vi får inte vara med och provocera fram brott, och många av kvinnorna är ju inte intresserade att hjälpa oss eftersom det handlar om deras levebröd. Sedan har vi den som köper tjänsterna, men han kan ju inte berätta då han gjort en straffbar handling, säger Rolf Sandberg.”

idio17.jpgProstitution inte prioriterad brottslighet i Karlstad Nya Wermlands Tidning, 2007-11-13
Jonas Klint ”Vilka svårigheter finns det när det gäller att utreda den här typen av brott?

– Det är alltid en svårighet när det är pengar med. Så är det i all brottslighet. Det finns de som vinner på det. Det är som med tyskspriten ungefär, det finns en köpare, det finns intressen från båda håll.

Torgny Scott som jobbar ute på fältet säger ungefär samma sak:
– Nej, vi på krimjouren har ingen säker kännedom om att det förekommer, men visst finns det misstankar om att det kommer prostituerade till de porrklubbar vi har. Men vi hinner inte söka och leta efter information med de resurser vi har. Det här kräver personal och de få vi har använder vi till mer prioriterade brott som grova våldsbrott och narkotika.”

”Kopplerilagen diskriminerar oss sexsäljare” Nya Wermlands Tidning, 2007-11-13
Jonas Klint ”Stigmatiseringen, skambeläggningen, av hennes yrke är för henne ett större problem än själva sexhandeln. När det gäller jobbet är det bristen på formella rättigheter som är det största problemet anser hon. – Kopplerilagen är diskriminerande för oss sexsäljare som inte får arbeta säkert och tryggt. Vi kan inte arbeta tillsammans. Hon ser inget kränkande i att sälja sex till män. Och hon reagerar direkt när man säger att hon säljer sin kropp. – Jag säljer inte min kropp mer än du gör när du sitter och fingrar på tangentbordet.”

Svårt bevisa skattefusk Nya Wermlands Tidning, 2007-11-13
Nicole de Bouczan ”Det är svårt att bevisa att det pågår brottslig verksamhet i Afroditehuset. Det säger polisen. Och det säger Skatteverket. Det handlar, säger Günther Björklund, om att spåra flöden av pengar. – Förr eller senare används de till konsumtion. Vad kan då få skattemyndigheten att påbörja en utredning mot en misstänkt skattefuskare? Det kan till exempel vara att personen deklarerar för mycket lite pengar – och samtidigt lever ett liv på stor fot. – Däremot ska det mycket till innan en tidningsartikel initierar ett ärende.”

Här säljer kvinnor sex i Karlstad Nya Wermlands Tidning, 2007-11-12
Jonas Klint ”Mitt i ett centralt, attraktivt bostadsområde i Karlstad ligger bordellen Afrodite. Vem som helst kan gå in här och köpa ett samlag för 1 000 kronor. Bordellen är allmänt känd i Karlstad och har varit i gång i årtionden. … Samtalstonen runt bordet är skämtsam och vänlig. De är måna om att vi ska känna oss välkomna. Kvinnan på bilden här intill är den som pratar mest. Hon berättar att hon jobbat med det här i 17 år, och att hon varit i Karlstad mycket. Av dialekten att döma är hon inte från Värmland.”

idio16.jpgSlår ned på utleie til prostitusjon NRK, 2007-11-12
Knut-Martin Løken & Tonje Bergmo
”Politiet setter nå i gang operasjon «husløs» med ønske om å gjøre det mindre fristende å leie ut rom til prostitusjon. Det skal bli vanskeligere å drive slik virksomhet fremover.

– Vi har allerede fått signaler fra miljøet om at det har blitt vanskeligere å få leid leilighet til den type virksomhet i Oslo, sier politioverbetjent Øyvind Nordgaren ved Oslo politidistrikt til Østlands- sendingen. Politiet har sendt ut 16 brev til forskjellige utleieaktører, for å få stopp på utleie til prostitusjonsvirksomhet.

– Her gjør vi oppmerksom på at vi har kartlagt at det foregår prostitusjonsvirksomhet i leiligheter som de har ansvar for. Om ikke forholdene da opphører, kan utleier regne med en anmeldelse etter halliklovgivningen.”

Jag levde som sexslav Afttonbladet, 2007-11-10
Malin Nord
”I fjol avslöjade polisen den sexhandelsliga som tvingade rumänska kvinnor att sälja sex till svenska män. Rättegången pågår just nu i Stockholms tingsrätt och avslutas om två veckor. Tio personer åtalas för grovt koppleri och människohandel. Vi har träffat en av de rumänska kvinnorna, Andrea. Hon berättar om tiden som sexslav i Sverige.

Andrea är en av de rumänska kvinnorna som levde som sexslavar i Sverige och tvingades att prostituera sig sju dagar i veckan. Nu vittnar hon mot sina hallickar. ”Min hallick måste betala för allt det onda han gjort mot mig”, säger hon.

Lättare att spåra kriminella på internet polisen.se, 2007-11-08
Johanna Orre
”Uppgifter om telefonsamtal, sms och kommunikation över internet ska lagras för att kunna användas i brottsutredningar, enligt ett utredningsförslag. – Det blir betydligt lättare att spåra sexköpare, pedofiler och narkotikahandlare på internet, säger Carina Axelsson-Palmer på Rikskriminalpolisen. Lagen ska ändras så att alla telefonbolag och internetoperatörer blir tvungna att lagra information om vem som ringer, sms:ar eller mejlar till vem, var de befinner sig och när det sker. Informationen ska sparas i ett års tid. Det föreslås i en statlig offentlig utredning.

”Emma” säljer sex i Örebro Expressen, 2007-11-09
Pierre Bokvist
”Emma tycker att debatten är rörig. – Alla borde ha rätten att erbjuda sina tjänster och att söka sig till en person och ha önskemål mot betalning. Det är svårt att debattera som sexarbetare eftersom alla vill ”rädda” mig och torskarna är de dumma pojkarna i samhället. Men så länge vi håller barnen och de som inte vill sälja sig ute ur leken, vem tar skada ? Männen som kommer till mig vet vad de söker. Jag lurar inte dem och vice versa, tycker Emma.”

idio13.jpg”Isabella” hamnade i knipa – utvägen blev prostitution Hallands Nyheter, 2007-11-09
Krister Svahn
”Den sexuella kontakten med kunden liknar Isabella Lund vid kontakten mellan ”sjuksköterskan och hennes patient”.
– Jag jobbar som eskort, vilket innebär längre dejter och andra aktiviteter än bara sex. Jag har förmågan att klara av att träffa främmande män och ha en professionell intimitet, men tanken på att vara intim med flera män samma dag känns för mig nästan lite äcklig.

Är du aldrig rädd?
– Nej. Okej, visst träffar man knäppgökar. Men det vi mår dåligt av, och är rädda för, är horstigmat. Att bli avslöjad som hora leder till enormt förtryck och förföljelse, trots att det inte är något olagligt.”

Jag trodde inte att prostitutionen var så välplanerad och organiserad Eskilstuna Kuriren, 2007-11-09
Stefan Alhag
”Agneta Borg berättade om att det historiskt sett varit enkelt att se vilka som var prostituerade. De bar alltid en korg apelsiner eftersom det var en frukt som så fattiga egentligen inte hade råd med. – Nuförtiden går det inte att se på utsidan vem som säljer sig. Prostituerade kan vara både män och kvinnor och se ut precis hur som helst. Där-emot upplever de ofta själva att andra kan se på dem vad de sysslar med. Vissa gemensamma nämnare finns. Exempelvis har cirka 70 procent av dem som säljer sex råkat ut för övergrepp i unga år. – Kopplingen är att de i samband med övergreppen lär sig att helt stänga av känslorna och knappt känna att de har en kropp. Sedan tycker de att de lika gärna kan tjäna pengar på det.”

Hallandspolisen skall leta efter sexbrott på nätet Hallands Nyheter, 2007-11-07
Krister Svahn
”Men att sälja sexuella tjänster på en hemsida är i sig inget olagligt. – Det vi riktar in oss på är köparna och brott mot sexköpslagen. Men det är ett svårt brott att bevisa. Eftersom straffvärdet är lågt, ofta bara dagsböter, har vi till exempel ingen möjlighet till tvångsåtgärder, säger Peter Hejdström. Ska sexhandeln på nätet räknas som koppleri måste polisen bevisa att verksamheten är organiserad: att det finns någon bakom hemsidan som tjänar pengar. En annan möjlig förseelse skulle kunna vara skattebrott.”

Ministern vill inte att leverantörerna ska censurera Dagen.se, 2007-11-07
Hasse Boström
”Infrastrukturminister Åsa Torstensson tycker inte att det är en bra idé att låta internetleverantörer censurera innehållet åt sina kunder. Det sa hon vid ett tal på Internetdagarna i Stockholm, där hon medverkade i går. … Åsa Torstensson kommenterade de krav som ställts på att blockera till exempel sidor med prostitution. – Det är naturligtvis väldigt lätt att komma in på ett sluttande plan här. Vi har redan i dag ett filter mot barnpornografi, och att det är så klart frestande för dem som vill verka handlingskraftiga att vilja föra in vissa sidor på den här spärrlistan, sa hon och ansåg att samhället måste bemöta även vidriga åsikter med rationella och öppna argument.”

idio8.jpgUnga tros sälja sex i Värnamo Finnveden.nu, 2007-11-07
Stefan Fels
”Fältsekreteraren Kenneth Carlsson har lång erfarenhet av att jobba med ungdomar. Han utesluter att gatuprostitution förekommer i Värnamo. Däremot har han ryktesvägen hört att det skulle kunna finnas tjejer från kommunen som säljer sexuella tjänster på internet. – Jag tänker inte berätta var jag har hört det, men om man går in på nätet kan man nog hitta Värnamotjejer.”

Prostituera mera Arbetarbladet, 2007-11-07
Jenny Wennberg
”Vad Tyskland gjorde genom att legalisera prostitution var att skapa ökat utrymme även för kvinnohandeln. Där det redan finns en etablerad och legal marknad finns även utrymme för den organiserade brottsligheten att växa. För torskar är inte en typ av kunder som bryr sig om varans ursprung eller juridiska status. Så rapporterna från Tyskland och Berlin. De är inte mer än de väntade.”

Topp-vd firade med prostituerad Expressen, 2007-11-06
Katrin Krantz & Magnus Hellberg
”Topp-vd:n misstänks ha köpt sex av en prostituerad kvinna på ett hotell i Stockholm. Själv nekar han till brott och säger att kvinnan bara strippade för honom och att han tillfredsställde sig själv. – Det var en födelsedagspresent till mig själv, säger affärsmannen i polisförhör. Nu riskerar han åtal.”

Sexhandeln går på högvarv i Berlin DN, 2007-11-05
Jan Lewenhagen
”För fem år sedan kom lagen i Tyskland som klassade prostitutionen som ett yrke bland andra. Nu har könshandeln exploderat i Berlin och lagen gör att myndigheterna står handfallna. … Det började med det jättelika sexvaruhuset LSD (Love, sex and dreams), som etablerade sig i korsningen för snart två år sedan. Det fortsatte med att det plötsligt kom en mängd, mestadels väldigt unga, kvinnor från Rumänien och Bulgarien. Och nu ska en storbordell med 40 rum ska öppna ovanpå sexvaruhuset. Tidigare var prostitutionen trots allt rätt diskret; de flesta drog sig bort mot de mer ödsliga delarna av Kurfürstenstrasse. Nu pågår den dygnet runt, på allt fler ställen, i ett allt vidare område.”
.

roseline.jpg

.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png