observe.jpgAlla sexköpare kan helt omedvetet boka en träff med en prostituerad som de tror arbetar helt frivilligt med sin försäljning av sexuella tjänster. Fast hon kanske egentligen är ett offer för sexuell människohandel. Hur ska man som sexköpare veta när detta kan ske eller sker?

Socialarbetare, polis och sjukvårdspersonal kan komma i kontakt med offer för människohandel utan att de är medvetna om detta.

Du kan av en händelse kanske bara stöta på det på stan…


I ett diskussionsforum så skrev en tjej att hon sett följande:

Fyra afrikanska kvinnor, två medelålders rätt överviktiga, och två väldigt unga, söta tjejer. Dessa klädde sig som om de dressat upp sig i en UFF container, och gubbarna beställer in dricka åt dem allihopa. De pratar jättebulligt och högt, men sluddrigt så man hör knappt. Dock kan vissa ord urskiljas, vi hörde bla ”micket duktig” och ”som oskuld”.

offer3.jpgEna gubben sitter och ”puffar” på ena unga tjejen hela tiden och skrattar (som om idioten inte såg hennes äcklade min…). Som om det inte var illa nog när gubbarna lägger sina händer på småflickornas lår, så kommer två Casanova negrer i kostymer som blänker i lila/vinröd polyester. De sätter sig ned, pratar lite, bullrar de med. Så skakar de hand med ena gubben, som reser sig upp och DRAR upp ena tjejen. Så lägger han armen runt henne och i princip släpar flickstackaren bort. Hon hade typ 10 cm höga klackar på sig, och det såg typ ut att vara första gången någonsin hon gick i högklackat.

.
Jag har letat på Internet efter dokument som kan hjälpa oss att identifiera människohandel, tecken som man bör vara observant på! Som sexköpare, vanlig människa, polis, sjukvårdspersonal eller socialarbetare.

Det jag hittat så här långt är en mycket bra sida som US Department of Health and Human Services har gjort. De driver en kampanj som heter Rescue & Restore Victims of Human Trafficking och den drivs under parollen – Look Beneath the Surface!

lookbeneath.jpg

Look Beneath the Surface!
Human trafficking is modern-day slavery – A victim of trafficking may look like many of the people you see every day.
Ask the right question and look for clues. You are vital because you may be the only outsider with the opportunity to speak to a victim. There are safe housing, health, immigration, food, income, employment, legal and interpretation service available to victims, but first they must be found.

.
Jag tycker deras material är så bra – Trafficking Campaign Tool Kits
Olika grupper som kan komma i kontakt med offer får direkt praktisk rådgivning om hur offer kan identifieras och vilka tecken man ska vara observant på! Vilka frågor man ska ställa och hur man kommunicerar med offer. För t.ex. poliser finns information som: Identifying the Crime of Human Trafficking for Law Enforcement. De har också tagit fram broschyrer till t.ex. sjukvårdspersonal och sociala organisationer.

.
sexual_trafficking.jpgNu startar jag ett projekt för att motverka och stoppa sexuell människohandel – det moderna slaveriet.

Projektet har bl.a. som mål att se till att vi får fram liknande information och material anpassat till förhållandena här i Sverige. Som första steg tänker jag samla in information och kunskaper från sexköpare som varit i kontakt med ev. offer för människohandel, polisen, sociala myndigheter och organisationer som arbetar med detta och/eller som varit i kontakt med offer.

Jag har fler andra idéer och återkommer om detta då jag har lite mer kött på benen om vad som verkligen bör och kan göras för att motverka sexuell människohandel.

Du kan hjälpa till!

  • Översätt till svenska följande dokument: Hiding in Plain Sight Practical Guide to Identifying Victims of Trafficking in the U.S.
  • Om du själv varit i kontakt med ett offer för människohandel eller misstänker att du varit det…
    Skriv till mig och berätta om din upplevelse. Du får givetvis vara helt anonym och vill du inte skriva, ta kontakt ändå så kan jag ringa dig, eller du mig, så skriver jag ner din berättelse.
  • Ge namnförslag på vad en webbplats för detta syftet kan heta och/eller en organisation.

Ta kontakt med mig via e-post: sensuellqvalite@hotmail.com.
.

 

roseline.jpg

 

Mer information om människohandel hittar du på dessa fasta sidor:

Jag har i min blogg skrivit flera inlägg om människohandel och jag kan rekommendera dig att speciellt läsa två stycken:

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s