tredjupa3.jpg… för att lugna ner mig. Dagens Nyheter och Kajsa Ekis Ekman i kombination blir för mycket. Jag blir förbannad och speciellt av att läsa inledning på hennes artikel:

”Var kan man föra en seriös debatt om sexindustrin och dess konsekvenser?”

Att behöva läsa den frågan från en av de mest oseriösa debattörerna på arenan
provocerar mig.

Ta bara en titt på hur pass seriöst hon själv har fört debatten. ”Hycklande om prostitution” publicerades i DN i november -06 och att par veckor senare kom ”Med tungan förvandlad till verktyg” in i Arbetaren. Seriöst? Nej inte i mina ögon.

I april -07 fyllde hon fem sidor av tidskriften Bang med förakt, hån, lögner och förtal om sexarbetare i artikeln ”Den koloniala hormyten”. Seriöst? Nej absolut inte, detta är ett exempel på den värsta skit man kan läsa om prostitution.

tredjupa2.jpgOch i höstas ägna hon sig åt skamlös fanatism i DN när hon recenserade en radikalfeministisk bok om sexarbete. Seriöst? Nej inte det minsta och det enda roliga med den artikeln var att Blogge Bloggelito gjorde en kupp som fick mig att asgarva.

Kajsa Ekis Ekman anser, liksom andra radikalfeminister, att det inte finns någon frivillighet inom prostitution.

De ser rött när den frågan debatteras och när man lyssnar på vad sexsäljare själva berättar, om dem inte berättar vad de vill höra.

Det är kanske dags att påminna dem om att ”myten om den lyckliga horan” är ett retoriskt argument som de själva har skapat. De har använt det i debatten för att påstå att våra kunder har hittat på en myt, myten om den lyckliga horan, för att rättfärdiga sina sexköp.

Men människor har sett igenom retoriken och det är svårt att hävda att alla sexsäljare är sexslavar när jag och mina kollegor finns med på ett hörn i debatten. Och nu när uttrycket inte längre är så gångbart så ger de sig på det de själva har skapat *suck*.

tredjupa1.jpgJag kanske inte ska bry sig mycket om vad ”tokiga” radikalfeminister skriver men det är helt uppenbart att de idag har inspirerats av en folkvald politiker i EU, en av våra makthavare.

EU-parlamentarikern och vice ordföranden i EU:s kvinnoutskott, Eva-Britt Svenssons (v) höll nämligen i lördags ett föredrag på Feministiskt Forum på ABF-huset i Stockholm.

Hon lär ha sagt där att hon har svårt att nå ut i media. Och det är kanske därför Kajsa Ekis Ekman förmedlar Eva-Britt Svenssons ord i DN idag:

”500 000 människor, de flesta kvinnor, faller offer för sexslavhandeln i Europa varje år, berättade hon, och bakom den här industrin finns en stark lobby som aldrig talar ur egen mun.

”Sex work Europe” ordnar glammiga tillställningar i EU-parlamentet fulla av fjäderboor och fotoblixtar och ”fritt val” samtidigt som ett seminarium där överlevare från sexindustrin vittnar endast bevistas av en pliktskyldig reporter från AFP.

De försöker mörka vad en av vår tids största frågor handlar om: kalla sexslavhandel för ”trafficking” som om det vore ett logistikproblem, och använda sig av ”den lyckliga horan” som alibi – väl medvetna om att de flesta som haft med sexindustrin att göra hellre skulle dö än att sätta sig i teve och berätta om det.”

Den här texten visar så tydligt vilken fanatism och okunskap det finns hos motståndare till prostitution och vilken typ av lögnaktig retorik de använder.

tredjupa4.jpgFörutom Ekis Ekman har en bloggare som heter Monika Wehlin tagit till sig Eva-Britt Svenssons budskap.

Hon skriver idag att jag är en horlobbare (och ingen äkta hora) som mörkar verkligheten. Jag tillhör i hennes ögon en sexslavhandelsorganisation, det ni!

Och bara ett inlägg med personliga påhopp räckte inte för Wehlin idag, hon var tvungen att skriva ett till; ”Den lyckliga horan vill vara ensam på plan”.

Jag måste verkligen var ett hot!

Jag skulle i och för sig tro att debatten har ändras lite i och med att vi sexarbetare hörs mer och mer.

Det är bra att hegenomin bryts och att debatten tar en riktning som de inte gillar. En som beklagar detta är riksdagsledamoten Josefin Brink (v). Hon skriver i en artikel i Flamman att för några år sedan så hade det varit mer troligt att en debatt i TV hade haft som rubrik ”Hur ska samhället bekämpa prostitution och människohandel?” än den rubrik som man satte på TV debatten som vi medverkade i; ”Den lyckliga horan, finns hon?”.

Men att debatten ändrar inriktning är inget hot mot feminismen. Det är ett tecken på att man kan se på de här frågorna från en annan feministiskt ståndpunkt än den Brink har. Jag tycker t.ex. att flera av Brinks argument är kontrafeministiska.

tredjupa5.jpgOm ni ännu inte har läst hur Mina tankar bemöter Josefin Brinks argument i debatten, gör det!

Prostitution rör upp många starka känslor. Men varför håller radikalfeministerna på att debattera de här frågorna så ohederligt och på en sådan låg nivå?

En bloggare som är emot prostitution och som brukar skriva om ämnet erkände häromdagen att hon har svårt för att klara av den här debatten, hon får ett blint raseri av den och det slutar alltid med att hon backar ur den.

Jag får kanske ta på mig en rustning…
för det verkar som flera är blinda av raseri just nu…

.
Andra blogginlägg om Ekis Ekmans artikel:

.

.
Andra bloggar om: , , , , , ,
.
Bloggtoppen.se ...badge_intressant.png